עבור לתוכן

התלבטות ביו שני נטבוקים , עבור סטודנטית בתקציב 1800 שח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני סטודנטית, צריכה את המחשב לאופיס , אינטרנט, אקרובט, ומעוניינת שהמחשב יהיה מסוגל להפעיל כמה תוכנות ביחד מבלי להיות איטי. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה קל ובעל חיי סוללה ארוכים. יש לי כבר נייד של דל שהוא מצויין מבחינת נתונים אבל משקלו כבד והסוללה גרועה.

מעוניינת לשמוע חוות דעת על שני הניידים הבאים.

אני יודעת שהמחשב השני (HP) בעל נתונים טובים יותר, אבל ראיתי שהוא שוקל 1.6 ק"ג ובנוסף לא צויין משך חיי סוללה. אשמח לשמוע מה אתם חושבים עליהם:

מחשב 1: Asus 1015PX

מפרט המחשב : מעבד Intel Atom N570

זיכרון פנימי בנפח של 2GB (אני משדרגת מ-1 ל-2)

דיסק קשיח בנפח של 250GB

מסך "10.1 איכותי LED Backlight ברזולוציה של 1024X600

תקשורת אלחוטית WIFI, Bluetooth 3.0 כולל תקן החדש "N"

מיקרופון ורמקולים מובנים

מצלמת אינטרנט מובנת

מגוון צבעים לבחירה (טבלת שדרוגים)

מערכת הפעלה Windows 7 starter

קישור למפרט באתר בוואלה:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=2GU1015PXC

מחיר: אני מניחה שאחרי השידרוג ל-2GB יצא בסביבות 1600 ש"ח

מחשב 2: HP Pavilion dm1-4 4GB 500GB

מפרט המחשב:

מסך מחשב "11.6 LED HD

קל משקל - רק 1.6KG

מעבד AMD Dual-Core E-450

כרטיס מסך AMD Radeon HD 6320M

זיכרון מהיר של 4096MB DDR3

דיסק קשיח 500GB במהירות 5400RPM

חיבור HDMI

צבע שחור פחם

מערכת הפעלה Win 7 Premium 32Bi

קישור למפרט באתר בוואלה

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=3QYA2D24EA

מחיר: אני מניחה שלאחר ההנחה של ישראכרט יצא בסביבות ה-1800 שח

תודה!

נופר

פורסם

פרט לזמן סוללה ומשקל ;D השני עולה על הראשון בכל פרמטר. השאלה היא כמה שני הדברים הללו חשובים לך על פני דברים אחרים.

אם זה היה המחשב הנייד היחיד שלך הייתי ממליץ על ה HP ללא היסוס מכיוון שהמפרט של האסוס לא טוב בהרבה מזה של הנטבוק הישן שלי מלפני 3 שנים ??? ולא נראה קניה משתלמת במיוחד היום אלא אם הפרש המחירים הוא גורם מכריע. כמו כן, אני חושב שתהני יותר מגלישה ועבודה כללית עם מסך ברזולוציה של 1366x768.

חבל שאין בארץ(?) מבחר יותר טוב של נטבוקים עם ה C-50 של AMD עם זמן סוללה טוב יותר שהיו יכולים לתת פייט ל dm1.

זמן סוללה משתנה בהתאם לעומס על המעבד ויישומים בהם את משתמשת אבל נראה שה dm1 ייתן לך לפחות 5-6 שעות, זה מספיק?

פורסם
  • מחבר

5-6 שעות עבודה זה לא רע בכלל. השאלה אם זה באמת יהיה 5-6 שעות ולא ירד בתוך חודש לשעה של עבודה . (בלפטופ דל שלי כבר החלפתי פעמיים את הסוללה).

ואיך ה-AMD בהשוואה לאינטל?

האם 1.6 ק"ג למחשב שהוא 11.6 אינצ' זה לא כבד מידיי?

תודה!

פורסם

5-6 שעות עבודה זה לא רע בכלל. השאלה אם זה באמת יהיה 5-6 שעות ולא ירד בתוך חודש לשעה של עבודה . (בלפטופ דל שלי כבר החלפתי פעמיים את הסוללה).

היצרן טוען ליותר מ-8 שעות עבודה אז גם אחרי ניכוי שליש כמו שעושים לכל טענת יצרן עדיין תקבלי לדעתי 6 שעות לפחות (ואם את יודעת לקנפג את המערכת כמו שצריך ולהוריד יישומים מיותרים אז תקבלי גם יותר).

אם הסוללה שלך יורדת לזמן עבודה של שעה בתוך חודש זה אומר ש

א.את מתעללת בה בצורה קשה ועוסקת בפריקות וטעינות חוזרות ונישנות מסביב לשעון

או

ב. משהו בלפטופ עצמו דפוק.

אם את משתמשת בנייד שלך בצורה סמי-נייחת אני מציע להוציא את הסוללה ולהשתמש בו מחובר לחשמל ע"מ להאריך את משך חייה. רק תדאגי להשתמש בה ולטעון אותה שוב אחת לחודש.

ואיך ה-AMD בהשוואה לאינטל?

במקרה הזה הAMD חזק יותר, אבל לא ברמה שתרגישי הבדלים בולטים בשימוש יומיומי, וגם צורך טיפה יותר חשמל (נקודת התורפה הרגילה של AMD). האטרקציה המרכזית במקרה זה היא שה AMD מגיע עם כרטיס מסך מובנה טוב בהרבה מה שאומר ביצועים טובים וחלקים בסרטים, אתרי פלאש, תוכנות גרפיות ומשחקים.

האם 1.6 ק"ג למחשב שהוא 11.6 אינצ' זה לא כבד מידיי?

קשה לומר. נראה לי טיפה גבוה מהממוצע באיזה 200-300 גרם, אבל זה לא שאני מחזיק מפרטים של כל נטבוק בשוק...

בהשוואה ל UX21 של אסוס, לדוגמא, הוא נראה כמו פיל. אבל מדובר פה, כמובן, בקטגוריות שונות לחלוטין ;D

הסתכלת על ה Lenovo S205? גרסאות חלשות יותר של ה G/CPU ושוקל טיפה פחות אם הגרמים חשובים לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים