עבור לתוכן

האם יש הגבלה ללוח אם?

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

ידוע לי שלוחות אם מצ'יפסט Z68 ו-P67 מותאמים לאוברקלוק למעבד.

השאלה שלי היא:האם בדגם מסויים יש הגבלה לאוברקלוק או שלכל סוג של Z וP אפשרי לעשות בו אוברקלוק כבד ללא הגבלה?

שמעתי שאמרו שללוחות אם אלה יש הגבלה:

GA-Z68P-DS3

GA-Z68M-D2H

GA-Z68AP-D3

GA-Z68MA-D2H-B3

GA-Z68A-D3H-B3

GA-P67-DS3-B3

GA-PH67-DS3-B3

GA-PH67AD3-B3

GA-P67A-D3-B3

וללוחות אם אלה אין הגבלה:

GA-P67X-UD3-B3

GA-Z68X-UD3

GA-Z68XP-UD3

GA-Z68X-UD3P-B3

GA-Z68XP-UD3P

האם זה נכון?איך בדיוק אני יכול לדעת לאיזה לוח אם יש הגבלה ולאיזה אין הגבלה?אם זה ב-SPECIFICATION אז איפה בדיוק כתוב את זה?

תודה לעוזרים.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה.

יש לוחות שמתאימים ל-OC יותר מאחרים. דבר ראשון צריך לבדוק מה מציע כל לוח-אם ב-BIOS/UEFI מבחינת השליטה על הגדרות ה-OC. יש כאלה שיציעו לך הגדרות נרחבות, יש כאלה שמספקים מספר מצומצם יותר של אפשרויות ויש כאלה שלא מאפשרים בכלל (אבל במקרה של פלטפורמת SB כל עוד יש לך ערכת שבבי מתאימה ההגדרות יהיו קיימות). הנקודה השנייה היא מערכת החשמל -- כמות וסוג רכיבי החשמל. ככל שמתכננים OC גבוה יותר צריך מערכת חשמל איכותיות יותר שתדע לייצב ולחלק את המתח למעבד ולפעמים גם לשבבים אחרים על הלוח.

אלה לא בדיוק דברים שכתובים במפרט (מספר פאזות בדרך כלל כתוב), אם כי אפשר ללמוד מעט לפי התמונה של לוח האם ולפי המיתוג שלו (לדוגמה במקרה של GB האותיות בשם הדגם שאחרי דגם ערכת השבבים) על יכולותיו.

כך שצריך לבחור לוח לפי דרגת ה-OC שמתכנים. אם מתכננים OC נמוך עד בינוני כמעט כל לוח יספיק. מ-OC בינוני ומעלה כבר צריך לתת קצת יותר דגש לעניין.

אם להתייחס לגבי הלוחות ששאלת, אז עבור פלטפורמת SB הלוחות של GB הם לא הכי מוצלחים ל-OC ואתה יכול ברוב המקרים למצוא לוחות משתלמים יותר ל-OC גבוה.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא כל כך יודע את התשובה לשאלה...

אתה אומר לי שאם אתה רוצה לעשות אוברקלוק כבד אז כדאי לקחת לוח אם טוב ויקר מהסוג X כמו Z68X-UD3-B3 ואם אני רוצה לעשות אוברקלוק קל או בינוני אז אני יכול לקחת לוח אם זול יותר ופשוט יותר מהסוג A כמו Z68A-D3-B3?

אני לא כל כך מבין,אני זוכר שאמרת באחד האשכולות שללוחות אם הפשוטים יש הגבלה של 400 מגה הרץ,בוא נגיד הלוח אם הזה:

Z68MA-D2H-B3,איך אני יכול לדעת אם הוא מתאים לאוברקלוק קל בינוני או כבד?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה.

מערכת החשמל היא זאת שקובעת. אין בהכרח קשר ליקר יותר או זול יותר, למרות שסביר להניח שלוח זול יותר יכיל מערכת חשמל שפחות מתאימה ל-OC, אבל זה לא אומר שלוח יקר יותר יכיל בהכרח מערכת חשמל איכותית יותר.

כך שאני לא אומר שבשביל OC אתה צריך לקחת לוח יקר, אני אומר שבשביל OC גבוה אתה צריך לבחור בלוח-אם עם מערכת חשמל מתאימה.

המגבלה של ה-400Mhz לא קשורה ללוח. בפלטפורמת SB שכל הלוחות שלגביהם שאלת משתייכים אליה ניתן לעשות OC גבוה רק למעבדים עם מכפלה פתוחה. אבל, יש אפשרות לבצע OC מוגבל של עד 400Mhz גם למעבדים עם מכפלה סגורה ו-Turbo Boost (סדרת Core i5-2xxx ו-Core i7-2xxx, ללא סיומת K) כשהם מותקנים בלוח P67/Z68. עבור OC כזה קטן, סמלי אפילו, לא צריך לוח מיוחד מלבד זה שתהיה לו את ערכת השבבים המתאימה.

אם אתה מחפש OC בינוני ומעלה לא הייתי ממליץ לך על הלוחות של GB לפלטפורמת SB.

Z68MA-D2H-B3 בנוי בעקרון לתמוך ב--OC בינוני (כמובן כשמותקן בו מעבד עם מכפלה פתוחה), כנראה שתוכל להגיע איתו לתדר של 4.2-4.4Ghz (העלאת מתח קטנה) מעבר לזה פחות מומלץ לעבוד איתו 24/7 תחת OC.

פורסם
  • מחבר

דווקא חשבתי שתדר של 4.2-4.4 נחשב לכבד.

איך בדיוק חישבת את זה שללוח אם Z68MA אפשר להגיע לתדר כזה?

התדר שאני ארצה לעשות יהיה 4.0-4.5 ממעבד I5 2500K אז איזה לוח אם אתה ממליץ לי?אם אתה יכול תביא לי המלצה של לוח אם מחברה של גי'גבייט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים