עבור לתוכן

הנדסאי תוכנה, רוצה ללמוד השנה הקרובה, מה הפרוצדורה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בן 24, מעוניין ללמוד תוכנה, אף פעם לא למדתי אך מהסתכלות קטנה זה נראה מעניין.

יש לומר שיש לי חיבה למחשבים מגיל קטן ולכן החלטתי ללכת על מקצוע שכזה.

הרצון שלי הוא ללמוד במכללה, או במרכז או בדרום, אבל לא ידועות לי הפרוצדורות.

האם יש צורך בפסיכומטרי למרות המטרה ללכת למכללה?

פסיכומטרי לא עשיתי עדיין.

האם יש מקומות מיוחדים יעודים לכך?

האם יש פה בעל נסיון שלמד במכללה ויכול לזרוק כמה מילים על הנושא הנ"ל?

אני אודה מאוד על העזרה.

תודה!

נ.ב אוסיף בדבר, שהמליצו לי הנדסאי כי מהנדס תוכנה מחייב פסיכומטרי, ובעל דרישות גבוהות יותר, האם זה נכון?

יש לי תעודת בגרות מלאה (אם זה אומר משהו או שאפשר לנגב עם זה).

ללא פסיכומטרי.

פורסם

שלום לך,

בתור אחד עם זכאות ל"תואר" הנ"ל, אני רוצה לומר לך: אל תחפש קיצורי דרך.

נכון הנדסאי זה שכונה שבוקשי לומדים שמה, מזכיר בית ספר וכו'. אבל זה תואר תעודה שידוע רק בארץ (נקראת Practical Engineer או P.E. בקצרה). מה גם שמקומות עבודה לא שמים על התעודה הזאתי, וכאשר ההחלטה עומדת בין שתי אנשים חסרי ניסיון אך אחד מהם הוא בעל תואר מהנדס והשני בעל תואר הנדסאי.... אני אתן לך לנחש את מי יקחו.

אם אתה באמת רוצה לעסוק במחשבים בפיתוח, אני מציע לך ללמוד כמו שצריך באוניברסיטה נורמלית, ולא מכללה מעפנה. יש דרכים להתקבל לאוניברסיטה גם בלי פסיכומטרי אם זה לא בראש שלך (לדוגמא אפיק מעבר מאוני' פתוחה - שלא תבין זה גם לא שכונה, כל אחד בוחר מה שנוח\מתאים\קל לו).

דעתי האישית בלבד שמתבססת על זכאות לתעודת הנסדאי, הסתכלות על עולם התעסוקה של ההיי טק (גם מבפנים), לימודים לתואר מהנדס באונ' הפתוחה והתבוננות באנשים שלומדים לתואר מהנדס באונרסיטאות השונות בארץ.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר!

חבר שלי לומד הנדסאי, הוא בחלקו מתלבט האם זה משתלם לו או לא עדיין. הרבה אמרו לי בזבוז זמן ולכן זה מה שמפחיד אותי, אני כבר בגיל שהיתי אמור ללמוד לפחות שנה +-

אגב מה רע במכללות?

אני כרגע גר במרכז, אך במקור מדימונה הקטנה, אפשרי לחזור לשם ולהתחיל ללמוד כמובן לאחר פסיכומטרי ולנסות להתקבל לבן גוריון.

בנוסף, ידוע לך מה רף הפסיכומטרי המינימלי לכניסה? או שזה תלוי בעוד גורמים מסביב? (ממוצע לימודים של הבגרות שלי היא לא משהו, 89)

שוב, תודה לך על ההסבר!

פורסם

שלום,

מכללות נתפסות כמוסד לא רציני. יש לך יותר מידי אינטרקציה בין התלמידים למרצה (כמו בבית ספר) ולכן לפעמים הציונים לא משקפים דווקא את הידע אלה גם את כמות החיבה של המרצה לאותו תלמיד. גם הלימודים יותר קלים שוב בגלל אותו יחס של תלמיד-מרצה.

לא ידוע לי מה הרף הדרוש בשבילך, אתה מוזמן להיכנס לאתר של כל אוניברסיטה ולחשב סיכוי קבלה. תזכור שאתה תמיד יכול להתחיל תואר באוניברסיטה הפתוחה (לא דורש פסיכומטרי) ולעבור לכל אוניברסיטה אחרת אחרי שתשלים את החומר הדרוש. לא שזה יותר קל מאשר ללמוד לפסיכו אבל לפעמים בשביל להתקבל לאוניברסיטה אתה צריך פסיכומטרי בסביבות 760 ואם אתה לא גאון ולא רוצה לשפר בגרויות בהיסטוריה וספרות, אפיק מעבר מאוני' פתוחה נשמע כמו רעיון לא רע בכלל.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אכן נשמע כמו רעיון לא רע בכלל ללמוד בפתוחה, יש לי חבר שעושה דבר דומה אך בתואר לתקשורת.

בכל מקרה, תודה רבה לך שוב על העזרה! מעריך את תשובותיך המפורטות!

:)

פורסם

יש גם מכללות טובות. מה שחשוב במציאת העבודה בסופו של דבר זה הניסיון.

קח בחשבון שהנדסת מחשבים \ מדעי המחשב אלה מקצועות קשים שדורשים המון השקעה וראש מתימטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים