עבור לתוכן

המחשב נתקע בזמן הפעלת משחק כבד-כנראה בגלל זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי 2 זכרונות של 2ג'יגה כל אחד במהירות 1600MHZ DDR3,הוצאתי את הזכרונות הקיימים והחלפתי עם החדשים.

הדלקתי את המחשב והכל עבד טוב ויפה, עד שהעלתי משחק כבד,כעבור כמה שניות במשחק המחשב התחיל לקרטע עד שהיה צורך לאתחל אותו.

אני חושב שמדובר בהספק חשמל לזכרונות,בדקתי בביוס וההספק הראה לי 1.5VOLTS בדיוק כמו הזכרונות שרכשתי,

השאלה הגדולה היא האם אני צריך להעלות את ההספק ליותר מ-1.5,או לבצע פעולה אחרת בביוס?

אודה לכל העוזרים.

הלוח אם שלי-gigabyte-ga-ep45c-ds3r , תומך עד 1600MHZ

פורסם

שלום kaplan18 וברוך הבא לפורום.

דבר ראשון תכנס ל-BIOS ותוודא שמערך הזכרונות מוגדר בהתאם לנתוני היצרן. לא מדובר רק במתח אלא גם בתדר ובתזמונים.

בשלב הבא תבדוק שכל הזכרון מזוהה וזמין לשימוש (ייתכן שרק 2.8-3.2GB יהיו זמינים אם אתה משתמש במערכת הפעלה 32 סיביות)

אחר כך תריץ בדיקה באמצעות Memtest (גרסת Bootable) כדי לבדוק שהזכרונו תקינים. אם אתה מקבל שגיאות, תבדוק את כל אחד מהמודולים בנפרד (תמיד תוודא שהנתונים מוגדרים ב-BIOS כמו שצריך).

האם לפני החלפת הזכרון (למה החלפת אגב?) הכל עבד כמו שצריך? אם אתה מחזיר את הזכרון הישן הכל עבוד כמו שצריך?

כמו כן, הימנע בבקשה מפתיחת דיונים כפולים. זאת עבירה על חוקי הפורום ובעיקר ייגרום לכך שתקבל ערב רב של תשובות שיקשה עליך לעבוד בצורה מסודרת ולרדת לשורש הבעיה בצורה מסודרת.

פורסם
  • מחבר

בינתיים העלתי את המתח לDDR3 DIMM ל1.62 volts וזה עובד מצויין לא נתקע לחלוטין,כמו כן יש לי מערכת הפעלה 32 סיביות והמערכת הפעלה מזהה לי 3.2.(היה לי 2Gb), אני רק רוצה לשנות את ההגדרות בביוס כי הוא מזהה לי את הזכרון כ-1333MHZ?

יש לי מעבד חזקQ9550, האם הוא יכול "לסחוב" את מהירות הזיכרון?

יש לציין שהזכרון הישן שלי הוא GEIL 2GB*1 DDR3 1600MHZ 1.8VOLTS.

בקשר לדיונים כפולים אני מתנצל לא ידעתי.

פורסם

מה דגם הזכרון המדויק שקנית? לא כל כך הגיוני שזכרון שאמור לעבוד במתח של 1.5V (אם כן הוא אמור לעבוד בתדר של 1600Mhz במתח של 1.5V) ידרוש עוד 0.12V כדי לעבוד בצורה יציבה.

תגדיר את הזכרון בדיוק לפני נתוני היצרן ואז תריץ בדיקת יציבות.

כמו כן, לתדר ולתזמוני הזכרון אין שום משמעות בפועל. לכן אתה יכול באותה מידה להשאיר אותו על 1333 ולא יהיה שום שינוי מבחינתך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי מאוד! :) אחלה פורם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים