פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים ערב טוב לכולם,המחשב שלי בן 3 שיחייה.הלוח שלו הינו: ASUS P5W DH DELUXE ובמקור נקנה עם מעבד E6300.מאז שהחלפתי לו מעבד לQ8400 התחילו בעיות מוזרות:1. הBIOS במצב של זיהוי אוטומטי לא מזהה את הזכרונות במהירות האמיתית שלהם (בעבר זיהה) הוא מציג מהירות נמוכנה יותר בתדר.2. הבעיה העיקרית: יש תקיעות בווינדוס שבאה לידי ביטוי בעכבר ומסכים שזזים בקפיצות, חלונות נפתחים לאט, ובעיות סאונד שנשמע כאילו "אין קליטה"-מקוטע.ניסיתי לשחק עם ההגדרות בBIOS במצב ידני: ניסיתי להורית מהירות הזכרונות, לסרוגין את מהירות המעבד או את המכפיל (סליחה אם אני משתמש במושג הלא נכון) מ8 ל6. והאפילו הייתה איזה פעם שזה עבד לשבוע ואז הבעיה חזרה.ההרגשה שלי היא שיש איזה אי תאימות חומרה/הגדרות במשולש מעבד-לוח-זכרון. אולי משהו שניתן לפתור בBIOS???אני בשלבי קניית מחשב חדש, ואילו מחשב זה אמור לעבור לסלון כמחשב מדייה.אודה מראש לכל מומחי הפורום אם תצילו לי את המחשב, מחשב מדייה מקרטע לא יעזור לאף אחד.תודה מראש!
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים 1. בדקת באתר של יצרן לוח האם שהלוח תואם למעבד הזה?2. יש לך מותקן את גרסאת ה BIOS האחרונה?3. כשהחלפת מעבד שמת משחה טרמית בצורה טובה?4. המאוורר "יושב" טוב על המעבד?
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים מחבר לשאלותיך:1. ברשימת המעבדים הנתמכים מופיעים כל המעבדים מהחל מE (ליבה כפולה) ועד לQ9650 (המרובעים) אני חייב להודות שהכל מופיע פה למעט Q8400?!http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5W_DH_Deluxe/#CPUS2. BIOS האחרון ששוחרר3/4. המעבד יושב מצויין עם קרור סטטי איכותי, לא עובר את ה35 מעלות בשנה האחרונה. נבדק פעמים רבות.אז כנראה שהכלב טמון בס' 1. היתכן שכל המעבדים מהסדרה מופיעים ורק אחד חסר? מה עושים???
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים עשיתי קצת גוגל על זה, עושה רושם שזה אמור לתמוך, עידכנת גם את ה CHIPSET של לוח האם?
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים לא סגור על זה שהבעיה בתמיכה של הלוח בדגם המעבד.גם אם הדגם לא מצוין כנתמך זה בדרך כלל עובד טוב (בלי או עם הגדרות ידניות).לא יודע מה לומר לך.זה לא שיש לי תשובות.ממה שאתה מספר אני לא קרוב להיות משוכנע שהבעיה בתאימות.יש מקום לשקול הסברים אחרים לבעיה, ועם קצת מזל אולי להגיע לפיתרון.
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים מחבר 1. בוצע עדכון צ'יפסט (975X) - לא עזר.2. ניתקתי את כבל הIDE של הDVD (זכרתי מפעם שזה גרם לבעיות ואחרי שהחלפתי כבל זה עבר) - לא עזר.נכון לעכשיו המחשב דיי יציב (אחרי עוד משחקים בביוס) אבל עדיין יש "רישרושים" בסאונד (לא ציינתי קודם אבל כמובן שהדרייבר של הסאונד עודכן דבר ראשון).חברה בבקשה תנסו לעזור עוד, אולי באמת כיוון אחר כמו שהציע ART TATUM???אולי יש איזה תוכנה שבודקת התנגשויות חומרה? משהו?
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים מחבר ספק: ANTEC 620W מסדרת 80+לוח: ASUS P5W DH DELUXEמעבד: Q8400זכרון: CORSAIR XNS2 6400C4 2GBכרטיס מסך: NVIDIA 8800GTSחשוב לציין שהמהירות הטבעית של המעבד זה 8X333 2.66MHZ אבל כרגע הוא מונמך ל8*300 2.4MHZוהזכרון במקום 800MHZ רץ כרגע על 400MHZככה הגעתי לתקיעות מינימאלית.
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים הצ'יפסט 975X תומך באופן טבעי בבאס של 266MHZ יכול להיות שקצת קשה לו עם באס של 333 תוסיף מתח לצ'יפסט ותראה אם יש שיפור.
פורסם 2011 בנובמבר 2714 שנים מחבר המתח של הצ'יפסט היה 1.05V העלתי ל1.2V אני לא בטוח אם אני מרגיש בהבדל.המתח של המעבד 1.256Vהמתח של הזכרון לא היה ממש ברור לי מCPUZ אז צירפתי תמונה. (אגב האם היחס בין הבאס לדיראמ אמור להיות 1:1)תודה![attachment deleted by admin]
פורסם 2011 בנובמבר 2814 שנים מחבר נכון להגדרות האחרונות שטרם שיניתי מאתמול המחשב נפל לפחות פעם אחת בין אתמול להיום.למישהו יש פתרון? אולי המלצות אחרות איך להגדיר את המתחים בביוס?
פורסם 2011 בנובמבר 3014 שנים מחבר אישית כבר איבדתי אמון בסברה שזה ניתן לפתרון דרך שינויים בביוס. כבר יומיים השקעתי בניסוי וטעייהללא הצלחה.למישהו יש כיוון אחר?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.