עבור לתוכן

השוואה בין מעבדים Intel Core i3-2120 @ 3.30GHz ו - Intel Core2 Duo E8500 @ 3.16

Featured Replies

פורסם

היי, רציתי לדעת בבקשה איזה מהמעבדים הבאים יותר טוב כי אני לא מבין כל כך:

או

איזה מהם טוב יותר ובכמה הוא יותר טוב? האם הוא שווה העברה של ספק, כרטיס מסך ושני פרמוטים של מחשבים שונים לצורך העברה? אני מתכוון האם הוא שווה את זה?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגמי המעבדים ואת השימושים המיועדים.

מה השימושים שעבורם אתה שוקל את החלפת המעבד?

קח בחשבון שאם יש לך עכשיו את ה-E8500 לא מספיק להחליף רק מעבד אלא גם לוח-אם וזכרון. במקרה כזה תציין מה התקציב להחלפת מעבד, לוח-אם וזכרון.

פורסם

I3 2100 חזק מE8500 ב30-40% ברוב המקרים, קריר יותר וצורך פחות חשמל, הזמן עושה את שלו.

*לE8500 אפשר לעשות 30-40% OC ולהגיעה קרוב בביצועים אבל דיי הרבה יותר גבוהה בצריכת חשמל.

כמו ששאלו קודם, מה המטרה בשדרוג ? יכול להיות שאם אתה כבר מחליף לוח וזיכרון עדיף לך להשקיע עוד קצת בI5 ולקבל שיפור גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה,

המטרה בשדרוג היא פשוטה, אבא שלי קנה מחשב חדש בוא נמצא המעבד I3 המדובר, בשלי יש את הE8500, הכרטיס מסך יועבר מהמחשב שלי למחשב שאבא שלי קנה והזיכרון הוא אותו זיכרון, כ - 2 ג'יגה ראם.

אני רוצה לדעת אם ההבדל בהרצת המשחקים יהיה משמעותי והאם שווה לעשות את המאמץ בפרמוט המחשב שאבא שלי קנה ולהתקין את הכל מחדש בעקבות המעבד I3.

פורסם

לא בטוח שהבנתי אז תן לי לנסות להבין.

1. אבא שלך קנה מחשב שבו יש מעבד Core i3.

2. לך יש מערכת מחשב עם מעבד E8500.

3. אתה למעשה רוצה לעבור לשחק על המערכת החדשה ושלם כך רוצה להעביר לשם את הכרטיס הגרפי שלך.

אם עד כאן הבנתי נכון, אז:

1. עבור משחקים חשוב יותר הכרטיס הגרפי, בהנחה שיש לך כרטיס גרפי מתאים לרזולוציה ולהגדרות שאתה מעוניין לשחק בהן אז ייתכן שכלל לא יהיה שיפור (אם המעבד הישן לא הגביל אותך) או שיהיה שיפור מסוים. בכל מקרה מעבד Core i3-2xxx עדיף בחתך רוחב באופן די משמעותי על-פני E8500, רק שלא בטוח שבמשחקים זה יבוא לידי ביטוי (תלוי במשחקים, תלוי בהגדרות, בכרטיס הגרפי ובעוד משתנים).

2. אם יש לך כרטיס מסך High End תוודא שיש במערכת החדשה ספק כוח שמתאים לו (תוכל להתייעץ בפורום ספקים).

3. בהתאם לסוג המשחקים שבהם אתה משחק, ייתכן ששדרוג הזכרון במערכת החדשה ל-4GB לא יזיק.

והאם שווה לעשות את המאמץ בפרמוט המחשב שאבא שלי קנה ולהתקין את הכל מחדש בעקבות המעבד I3.

למה אתה צריך להתקין את המערכת מחדש? למה לא להתקין פשוט את המשחקים וכל מה שצריך עבורם (מנהל התקן של כרטיס מסך לדוגמה)?

האם זה שווה את המאמץ? רק אתה יכול לענות על זה. בהנחה שיש לך כרטיס גרפי מתאים לרזולוציה ולהגדרות שבהן אתה רוצה לשחק והמעבד הנוכחי הוא זה שמגביל אותך, אז כן זה שווה. אם המערכת הנוכחית לא ממש מגבילה אותך, אז סביר שהשיפור שתרגיש לא יהיה עד כדי כך משמעותי ופה רק אתה יכול להחליט עד כמה "המעבר" הזה דורש ממך זמן ואנרגיה.

פורסם
  • מחבר

קלעת בול :)

זהו שלא ידעתי איזה מהם יותר טוב, פחדתי שאני אעשה את הכל ואז בכלל אגלה שהמעבד E8500 טוב יותר, לעומת זאת, יש לי כרטיס מסך שדורש ספק חזק יותר אבל במערכת הקודם יש לי ספק חזק בהתאם לכרטיס לכן אני אעביר אותו גם כן למחשב החדש, בנוגע להאם זה מגביל אותי.. אני לא בטוח.. אני לא יודע להגיד כי אני לא בדיוק מבין, אני לא בדיוק בטוח איפה המעבד נכנס לפעולה במשחקים אבל בנוסף לכך אני גם עורך סרטי וידאו, האם נגיד באזור הזה הI3 יותר טוב? אני שואל מכיוון שאם מבחינת המשחקים יכול להיות שלא אראה שינוי אבל מבחינת עריכה אראה שינוי משמעותי אז כדי אם כך

פורסם

אם יש לך כרטיס חזק תיראה שינוי גם במשחקים, כי קל שתציין איזה כרטיס יש לך.

בעריכת וידאו השינוי גדול מאוד לטובת הSB גם בגלל השיפור בביצועים פר קלוק וגם בגלל התמיכה ב HT.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות אבל SB? איזה מהם זה אומר?

והכרטיס שלי הוא:

NVIDIA GeForce 9800 GT

פורסם

בקידוד וידאו תרגיש ככל הנראה הבדל בין המעבדים יותר מבמשחקים, עד כמה משמעותי קשה להגיד כי גם זה תלוי במספר גורמים, אבל הבדל יהיה.

SB הם ראשי תיבות של Sandy Bridge שהיא הארכיטקטורה שעליה מבוסס המעבד Core i3.

בכל מקרה, אני ממליץ לך להרחיב את הזכרון במערכת החדשה ל-4GB (רק תוודא קודם שבאמת יש בה 2GB ולא 4GB שהם די סטנדרט היום).

פורסם
  • מחבר

הבנתי אז להוסיף 2 ג'יגה ראם בנוסף ל2 ג'יגה הקיימים, להעביר את הכרטיס, את הספק..

ואם אפשר לשאול, שמעתי מאחי שלא כל ראם מתאים לכל מחשב, כאילו בהתחלה חשבתי להעביר מהמחשב שאבא שלי קיבל ראם אלי במקרה ואני לא מחליף למחשב שלו, אז השאלה שלי, אם אני קונה עוד 2 ג'יגה ראם, יש איזה משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו?

פורסם

עם הE8500 סביר שיש לך DDR2, שלא מתאים למערכת עם I3/5/7 שצריכה זיכרון DDR3.

תבדוק את זה עם תוכנה כמו CPU-Z (חפש בגוגל), כנס ללשונית זיכרון ותן צילום מסך או שפשוט תראה מה כתוב ב"type" של הזיכרון.

פורסם

כן,

זכרון DDR3 בתדר 1333/1600 במתח שלא עולה על 1.5V. עדיף זכרון בתדר זהה לזה של הזכרון הקיים.

יעזור אם תכתוב פה מה דגם לוח האם במחשב החדש ומה דגם הזכרון (את שני הדברים תוכל לבדוק באמצעות CPU-Z בלשונית Mainboard, Memory ו-SPD).

קודם תוודא שבאמת יש במערכת החדשה רק 2GB ולא 4GB.

בעזרת אותה תוכנה תבדוק גם את דגם הזכרון במחשב שלך (אם כי סביר להניח שהוא DDR2)

עריכה: bazar הקדים אותי.

פורסם

אבל ההשוואה שלך לא הוגנת, למה להשוות את 8500 בOC ל i3 בסטוק ? מה מונע ממך למתוח גם את הi3 ?

פורסם

אבל ההשוואה שלך לא הוגנת, למה להשוות את 8500 בOC ל i3 בסטוק ? מה מונע ממך למתוח גם את הi3 ?

העובדה שה I3 21XX נעולים לOC ;)

guykeren3, הלוח לI3 לא ממש משנה, שם זה בכל מקרה DDR3.עם ה E8500 זה יהיה בד"כ DDR2 כשיש מספר לוחות קטן ויקר יחסית שתומכים DDR3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים