עבור לתוכן

כרטיס המסך הנוכחי נשרף, מתלבט לגבי רכישת כרטיס חדש

Featured Replies

פורסם

טוב, לאחר כמה חודשים שהכ. מסך שלי עושה לי בעיות וקורס מדי פעם, בסופ"ש הזה המוות הסופי החליט להגיע לאחר ציפייה ארוכה, מפחידה ומייגעת, וכעת צריך לפנות לפתרונות. הסיפור הוא כזה:

יש לי את המחשב שלי כרגע, שכבר בן כמה שנים טובות. אני עוד חצי שנה בערך (אולי קצת פחות) עובר דירה, ויש לי תכנונים בעת מעבר הדירה לרכוש מחשב חדש לחלוטין. כרגע הגעתי לצומת בה אני מתלבט מה בדיוק כדאי לי לעשות:

• לחכות ולוותר על כ. מסך במשך מספר החודשים שנשארו לי עד מעבר הדירה (יכול להיות שלא מצאתי יציאה למסך מהלוח אם ?!)
  • לרכוש כ. מסך פשוט וזול יחסית, בידיעה שעוד כמה חודשים אני גם ככה קונה מחשב חדש וכאילו "זרקתי את הכסף לפח".
  • לרכוש כבר עכשיו כ. מסך מתקדם, ולהשתמש בו כשארכוש את המחשב החדש עוד כמה חודשים. בכך אני אמנם חוסך לי את הכסף של רכישת כרטיס מסך שיהיה בשימוש במשך מספר חודשים בלבד, אך מצד שני, לא בטוח בכלל שהלוח אם שלי מספיק מתקדם בשביל כרטיס רציני, ובכל מקרה יכול להיות מאוד שירידת המחיר במשך הכמה חודשים הזו תבטל גם ככה לחלוטין או כמעט לחלוטין את החיסכון.

הדרישה שלי לשימוש בכ. המסך לחודשים שנותרו הוא בעיקר לצורך סרטים באבחנה גבוהה (Full HD על מסך 24'), Fifa 12, ו - Red alert 3 . אני אמנם גם משחק ב-COD החדש, אבל אני מוכן אהיה לוותר על החוייה בלית ברירה. לאור העובדה שאני מניח שמעבד הוידאו המובנה בלוח האם (אם בכלל קיים.. שוב, באופן מוזר לא מצאתי שום יציאה למסך) לא מספיק טוב לצורך שלושת השימושים הראשונים שציינתי, ולאור העובדה שאני מוכן לוותר בינתיים על ה-COD ולכן אני בהחלט יכול להסתפק בכ. מסך בינוני, הנטייה שלי כרגע היא לכיוון האופציה השנייה: רכישת כ. מסך זול שישמש אותי למספר חודשים ספורים בלבד לשימושים שציינתי. כיום, אגב, הכרטיס מסך שהיה לי הוא ה-9800GT (באסה, לא כרטיס שאני שמח לאבד).

למביני עניין:

• איזו אופציה נראית לכם הכי משתלמת?
  • בהנחה וזו באמת אופציה 2, על איזה כרטיס אתם ממליצים שיספק את הדרישות שלי, אך מצד שני לא יהיה סתם איכותי ויקר יותר מהצורך?
  • כמה עולה היום בערך כרטיס ברמה של הכרטיס שאיבדתי (נגיד ואני רוצה לרכוש לכמה חודשים האלה כרטיס בערך באותה הרמה)?

תודה.

• תגובות 32
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כתבתי, ה-9800GT.

הבעיה עצמה התחילה כבר לפני כמה חודשים, כאשר מדי כמה זמן (לרוב כשאני באמצע משחק מחשב) לפתע הייתי מתחיל לראות את המסך מחולק להמון קווים מוזרים, המחשב נתקע ומתחיל להרעיש ברמות. ככה זה היה קורה בפתאומיות ובאופן די רנדומלי כל כמה זמן, עד שבסופ"ש האחרון זה קרה, ומאז גם כשאני מדליק את המחשב הוא עולה עם המון פסים מוזרים וטשטושים (וגם לא יודע להתאים למסך רחב את חלונות). ההבדל הוא רק שעכשיו הוא לא תקוע, אלא סתם דפוק.

פורסם
  • מחבר

מה התקציב, לוח אם, מעבד ודגם הספק?

על מה אתה מדבר? אין לי תכנונים לקנות עכשיו מחשב חדש..

ועל כמה חודשים מדובר?

לא ברור (מתי שאעבור דירה..), בערך 5-6 חודשים אני מאמין.

פורסם

מה התקציב, לוח אם, מעבד ודגם הספק?

הוא התכוון איזה מפרט יש לך כרגע ... כדי שנדע בוודאות ...

פורסם
  • מחבר

אהה.. חחח, סורי. להלן:

לוח אם: intel g-45/raid/opti/1333mhz

מעבד: intel core 2 e8500/3.16/6m/1333fsb

זכרונות: 4G של 800mhz.

כ. מסך (לא כ"כ רלוונטי, הכרטיס שנשרף): FX 9800GT 512 DDR3 256bit

ספק כח: 500 וואט. אין לי מושג של איזו חברה, אבל קניתי מאיזו חנות חפרית בזול אז גם בטח ג'נרי.

בכל מקרה, אני משתמש עכשיו במחשב דרך הלוח אם לאחר שניתקתי את הכרטיס מסך - ואין סיכוי שבעולם שאני נשאר ככה עוד חצי שנה בערך. מעבר לאינטרנט וסרטים (וגם זה ה-HD אני חושב שזז לא 100%, אבל יכול להיות שזה פסיכולוגי) אני לא יכול לעשות כלום, כאשר גם במשחק ישן יחסית ולא תובעני כמו RA3 הייתי צריך להוריד לו את ההגדרות למינימום כדי שהוא יזוז.

מבקש המלצות לכרטיס מסך פשוט וזול (בשל העובדה שאני רוכש מחשב חדש לגמרי עוד כמה חודשים) אך מספיק חזק כדי להריץ Fifa 12 ו-RA3, ודומיהם (משמע: אני אוותר בינתיים על מפלצות פעולה כמו COD ו-BF, עד שארכוש את המחשב החדש).

תודה לעוזרים !

פורסם

אם הספק גנרי (תבדוק את המדבקה שעליו) לא הייתי ממליץ לשים עליו איזשהו כרטיס מסך תובעני.

בתקציב נמוך ועם ביצועים די טובים (חלש רק במעט מה-9800) הוא ה-240 במחיר פשוט מעולה:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/krt-msk-biostar-geforce-gt240-1024mb-p-11769?language=he

פורסם
  • מחבר

תודה.

שאלה: יש סיכוי שאני מצליח להחזיר לחיים את ה-9800 שלי?

ראיתי בכל מיני מקומות אנשים שטוענים שבמידה ואין נזק פיזי של ממש על הכרטיס (לפי העין הלא-מקצועית שלי לא נראה לי שיש) אפשר לנסות לסדר את הבעיה עם משחה טרמית או משהו בסגנון.

אתה יודע להרחיב בנושא?

פורסם

יכול להיות שהליבה או הזיכרונות נדפקו מבפנים ואין לך דרך לדעת את זה. כרטיסים כמו מוצרי חומרה אחרים מתבלים עם הזמן וזה מה שקורה.

משחה טרמית זה רק בשביל מעבר חום יעיל יותר מהליבה לקירור.

פורסם

ניקיון ומשחה טרמית ההיתה צריך לעשות בהתחלה שהתופעות רק התחילו.

אתה יכול לנסות גם עכשיו.אין לך מה להפסיד.אולי יעזור.

או

השלב הבא:"בישול"

פורסם
  • מחבר

בישול?

פורסם

יותר בכיוון של אפייה בתנור ;)

פורסם

תתפלא זה עובד. החיה לי 7600GS שמאצתי בזבל. כן לאנשים(או לפחות לי) יש מזל. את כל המפרט שיש לי בצד מצאתי בזבל...

פורסם

אם אתה מעוניין אני יכול למכור לך את הכרטיס מסך שלי HD4870 במחיר ריצפה של 400 שקל.

כרטיס חבל על הזמן מריץ הכל.

אם כן שלך לי למייל 7278608@walla.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים