עבור לתוכן

Ivy Bridge לשולחניים או ניידים?

Featured Replies

פורסם

שלום!

האם מעבדי הIvy Bridge שעומדים לצאת בעוד מספר חודשים יהיו למחשבים נייחים או ניידים?

כנ"ל לגבי פלטפורמת Maho Bay?

תודה

פורסם

גם וגם, ולא מדובר על עוד מספר חודשים אלא יותר בכיוון של שנה.

Maho Bay הוא בסך הכל שם הקוד לפלטפורמה השולחנית שתהיה מבוססת על מעבדי ה-Ivy Brdige וערכות השבבים מסדרה 7 ולא שם לא מוצר נפרד.

פורסם

שנה מעכשיו זה ל IB-E.

עוד 3-6 חודשים נראה את ה IB הרגיל.

פורסם

עד כמה שאני יודע, מדובר על זמינות "רשמית" של ה-IB באזור אביב 2012, מה שאומר שמעבדים ראשונים יתחילו לצוץ, גם עם באופן סמלי למדי, בסוף השנה-תחילת השנה הנוכחית, אבל היצע הרכיבים המלא והשלם יותר יהיה זמין לקראת אמצע שנה הבאה, בדומה למה שהיה עם קו הזמן של פלטפורמת SB מבחינת זמינות והיצע. בהנחה שאני לא טועה במועד ההשקה הצפויה, אם לוקחים בחשבון עיכובים אפשריים (שבדרך כלל מתרחשים בשיעור כזה או אחר), המתנה להשקת היצע הרכיבים המלא (ל-Intel יש נטייה, שאני באופן אישי לא מחבב, להשקות מדורגות, כאשר מי שממתין לרוב מקבל תמורה מלאה יותר לכספו), הבשלה של הפלטפורמה (גם הבשלת תהליך הייצור וגם התאזנות מחירים קלה) מגיעים כבר לקו זמן שנוטה יותר לכיוון אמצע מאוחר-סוף שנה הבאה.

פורסם

תמיד מי שמחכה יותר מקבל יותר, גם בAMD.

ההשקה אמורה להיות באזור Q1 2012, זמינות בQ2 (כשנה אחרי SB).

לכן אמרתי 3-6 חודשים מעכשיו.

לא כולם רוצים לחכות חצי שנה אחרי ההשקה כדי לקנות את המוצר, מי שעושה את זה בעיקר מחפש דילים.

מה גם שחצי שנה אחרי ההשקה של IB כבר יתחילו דיבורים קצת יותר על המחליף (haswell Q1/2 2013) שאמור להיות השיפור המשמעותי מSB ואז הוא ירצה לחכות לזה, ולחכות שהמחיר ירד ואז כבר ידברו על Broadwell וכו' וכו'.

בשיטת ה TICK-TOCK של אינטל בעיתי לחכות למוצר שהמחיר שלו יתאזן או שיצאו כל המעבדים..

מה גם שבמצב של חוסר תחרות המחיר לא באמת זז (כמו שאפשר לראות עם SB כיום).

פורסם

תמיד מי שמחכה יותר מקבל יותר, גם בAMD.

נכון ולא נכון. בדבריי התכוונתי לכך שלא כל היצע הרכיבים זמין ישר מההתחלה. ראה את מקרה לוחות האם של פלטפורמת SB. הרי ערכת השבבים היא אותה ערכת שבבים אז מי שמיהר לאמץ את הפלטפורמה, בעיקר את P67, "הפסיד" את ערכת השבבים Z68 ושתי טכנולוגיית ההרחבה שהיא הביאה. לא שזה בהכרח קריטי אבל יש לא מעט אנשים שכן "נפגעו" מזה. כאלה שרצו להשתמש בליבה הגרפית וקנו לוח H67 למרות שלשימושים שלהם OC יכול דווקא לעזור, או כאלה שלא חייבים את הליבה הגרפית, אבל ממש לא מזיק שהיא תהיה, ועכשיו תקועים עם מערכת שהיא טובה, אבל לא הטובה ביותר עבורם. בעיקר התכוונתי לכך.

זה שאם מחכים אז תהליך הייצור מבשיל וכך אפש לקבל מעבדים בתדרים מעט גבוהים יותר ו/או עם צריכת אנרגיה שעברה אופטימיזציה זה באמת נכון באופן כללי לשוק השבבים אבל לא לכך התכוונתי, וזאת באמת בדרך כלל לא סיבה להמתין.

לא כולם רוצים לחכות חצי שנה אחרי ההשקה כדי לקנות את המוצר, מי שעושה את זה בעיקר מחפש דילים.

אני לא מסכים איתך לגבי עניין הדילים. אני באופן אישי לא נוטה וגם לא ממליץ לאנשים לאמץ פלטפורמה חדשה מיד עם יציאתה. לרוב הפלטפורמות יש מחלות ילדות כלשהן (למרות ש-IB היא לא ממש חידוש לעומת SB ולכן סביר להניח שכמות מחלות הילדות תהיה נמוכה) וזה ממש לא קשור ל"דילים" או למכירות סוף עונה. זה קשור להבשלת הפלטפורמה, הן מבחינת תהליך הייצור, הן מבחינת תקלות או ליקויים קלים שמתגלים ב-BIOS/UEFI ולעפמים אפילו ברכיבי החומרה עצמם והן מבחינת מחיר. לא חייבים לחכות חצי שנה, בדרך כלל להמתין מספר שבועות (חודשיים-שלושה) זה די מספיק. זאת כמובן דעתי בלבד.

מה גם שחצי שנה אחרי ההשקה של IB כבר יתחילו דיבורים קצת יותר על המחליף (haswell Q1/2 2013)

תמיד בשוק החומרה יש את הדבר הבא באופק, אבל מבחינתי לפחות זה לא אומר שצריך דווקא לאמץ כל חומרה חדשה מיד עם השקתה. זה כבר עניין פסיכולוגי וסובייקטיבי שאין לי כל כך כוח להיכנס אליו עכשיו.

בשיטת ה TICK-TOCK של אינטל בעיתי לחכות למוצר שהמחיר שלו יתאזן או שיצאו כל המעבדים.

אם כבר זאת בעיה פסיכולוגית בלבד, הצד השני שלה הוא שאם תאמץ את הפלטפורמה מוקדם מדי אז אתה עלול ל"הפסיד" משהו. אני לא מדבר פה על מעבדים. מעבדים הם מעבדים ולא ממש משנה אם ייצא בעוד כמה חודשים אחד בתדר של עוד 200Mhz מאותה סדרה או מעבד מקביל לשלך עם צריכת אנרגיה נמוכה קצת יותר. אני בעיקר מדבר על זמינות לוחות-אם ותיקון מחלות ילדות קטנות.

מה גם שבמצב של חוסר תחרות המחיר לא באמת זז (כמו שאפשר לראות עם SB כיום).

תחרות יש, אבל גם במקומות שבהם היא קיימת היא לא באה לידי ביטוי באופן מובהק בגלל נתח השוק של Intel וההעדפה הכמעט אוטומטית של אנשים למעבדים מתוצרתה.

בלי קשר לזה, המחיר כן מתאזן. גם בחו"ל, אפילו בארה"ב, יש התאזנות מחירים מסוימת מספר שבועות לאחר ההשקה, ופה בארץ שהמחירים תמיד גבוהים יותר מחו"ל בדרך כלל מרווח "האיזון" הזה אפילו גדול יותר (ראה את מחירי SB לוחות + מעבדים בהשוואה למועד ההשקה). אני לא נביא ולא מתיימר לדעת מה יקרה, אבל אם לשפוט ממקרי עבר, בדרך כלל זה קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים