עבור לתוכן

מסכים כיום ומשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מאז ומעולם היה לי מסך 17". בהתחלה 15" שקק עם שפורפרת סוני טריניטרון, אחר כך 17" עם שפורפרת טריניטרון, והם היו מעולים. קיבלתי ממשהו במשפחה פרויו lcd 17" והשתמשתי בו שנים רבות מאוד עד היום. בזמן האחרון הוא לפעמים עושה רעש של תיקים, וגם פעם אחת טיפה התמונה התנועעה.

לכן סוף שבוע שעבר קניתי מסך מעולה של Dell U2312HM עם פאנל IPS.

בנוסף לאבי מסכים בטכנולוגית TN הזולה יותר ואמורה להיות עם זמן תגובה טוב יותר.

ניסיתי לדוגמא CODMW2 MP שברשותי, במסך שלי (IPS), וגם במסכים (TN) סמסונג של אבי ו MAG 2401c של אבי, כאשר המאג אמור להיות 2 מילישניות , ובכולם ראיתי הרבה יותר מושן בלור ובעיות רענון מאשר ה 17" שהיה לי.

מהי דעתכם בנושא? אני מחפש בנרות את הבעיה ולכן היא מופיעה? או שאכן הדבר ידוע? אפילו אבל במסך טי אן שאמור להיות שתי מילישניות?

רק על ידי הפעלת ווי סינק זה ניפתר אבל יש לי משחקים כולל אחד שאני משחק בו כרגע שאין לו בכלל אופציה כזאת, ולפי מיטב זיכרוני יש עוד משחקים רבים שבכלל אין להם וויסינק.

בתודה מראש

פורסם

בוא נאמר כך - אם זה נפתר ע"י vsync, זו לא בעיה שנובעת מזמן תגובה איטי של המסך.

נכתבו מגילות ומאמרים ארוכים על כל הסיבות לכל התופעות של מריחות שאנשים רואים במסכי LCD.

בלי להיכנס לפרטים רבים, שני דברים מרכזיים:

* מסך פועל בקצב רענון קבוע. ב95% מהLCD זה 60HZ, כלומר 60 פריימים לשנייה. VSYNC למעשה מאלץ את כרטיס המסך לדחוף פריימים רק בזמן שהמסך מתעדכן. בלי האפשרות הזו, יש חוסר סנכרון בין קצב ייצור הפריימים לקצב הצגתם, מה שעשוי לגרום לקריעות, קפיצות וכו'.

* מסכי LCD שונים מהותית מCRT בפרמטר מרכזי - בין תמונה לתמונה, המסך לא "נמחק". דבר אחד שזה גורם הוא שבLCD אין ריצודים כמו שיש בCRT בקצב ריענון נמוך. דבר נוסף - הוא שזמן עדכון פיקסל בפועל חסום מלמטה ע"י קצב הרענון. ב60HZ מדובר ב16MS בערך. משמע, גם אם המסך הוא 2MS, עדיין פיקסל לא יכול לשנות את צבעו יותר מאשר פעם אחד ב16MS. מסיבה זו אין משמעות רבה לזמני תגובה נמוכים יותר.

פורסם

אם ככה למה בביקורות מייחסים חשיבות לזמן תגובה?

הרי לא תראה ביקורת על מסכי 8-12MS שממליצים עליהם לגימרים. עם זאת, על מסכי 2-3MS כן ממליצים. אז למה עושים את ההפרדה הזאת אם עד 16MS זמן התגובה לא משנה?

פורסם

א) איפה ראית היום מסכי 12MS (או כל דבר יותר מ8MS) למכירה?

ב) חלק מהמסכים שמצהירים על 8-12MS בפועל נותנים משהו קרוב ל20MS

ג) חלק גדול מהביקורות הן חובבניות, לפחות בכל מה שקשור לזמן תגובה שמדידה מדויקת שלו אינה אפשרית בלי ציוד כלשהו

ד) מבחינה פסיכולוגית קשה לאנשים להפנים שהמספר שדחפו להם לראש בתור "הכי חשוב" הוא חסר-משמעות

פורסם
  • מחבר

היי, אני פותח הט'רד, תודה על התשובה,

אבל שתי שאלות מאוד מעניינות אותי בכל זאת:

1) מדוע ב17" שלי LCD Proview שיש לי המון שנים, אני לא רואה כל בעיה, עם ובלי ויסינק?

2) אדם שרוצה היום לקנות מסך, לא בדיוק יכול לקנות CRT, אז צריך LCD. אני מודע למסכים 120 הרץ אבל הם יקרים בטירוף.

אם כך, אדם שרוצה חוץ משולחן עבודה וסרטים, גם לשחק, בצורה לא רעה, והוא לא הארד-קור גיימר שמוכן לשלם סכומים מאוד מאוד גבוהים, מה עליו לעשות?

פורסם

1) לא יודע.

2) לקנות מסך LCD ולשחק. כל מסכי הLCD היום מאפשרים משחקיות בצורה לא רעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים