עבור לתוכן

לקחתי מאוורר למעבד ממחשב ישן - מומלץ להשאיר אותו?

Featured Replies

פורסם

היי.

קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מומחה גדול בחומרה של מחשב, אני יודע ממש ברמה בסיסית לפרק ולהרכיב אבל לא יותר. לצערי אני גם איש מחשבים במקצועי, אני אומר לצערי מכוון שזה נותן לי תחושה שאני יכול לפרק חומרה של מוצרי מחשב (מחשב, אייפונים..) וכבר קרו לי כמה טעויות.

בכל מקרה,

בימים האחרונים המחשב שלי התחיל לעשות רעשים ממש חזקים של משהו שכאילו נשרט..הייתי מתעצבן מזה ומכבה אותו (במיוחד בלילות, שזה הזמן הטוב לעלות בUTORRENT :\). התחילה לעלות בי המחשבה שזה ההארד דיסק המקולקל שמחובר לי במחשב ולא עובד..לפני כמה זמן הוא שבק חיים אבל עדיין היה בתוך המחשב וחשבתי שאולי הוא נדפק לגמרי והתחיל לעשות רעשים.

היום פתחתי את המחשב וניקיתי אותו באופן מאוד יסודי עם אוויר וקצת מטליות. גם פירקתי אותו קצת (הוצאתי כרטיס מסך, ספק כוח, פירקתי את המארז) וניקיתי מקומות שפחות קל להגיע אליהם. כחלק מזה גם עברתי עם מטלית לחה על המאוורר של גוף הקירור של המעבד. וכמובן שניתקתי את ההארד דיסק הישן.

לאחר שחיברתי את המחשב והפעלתי אותו הוא התחיל להיכבות לי אחרי כמה דקות, וכשהייתי מדליק אותו הייתה לי הודעה של processor thermal trip. גיגלתי את זה ומיד גיליתי (כמו שגם די קל להבין מההודעה) שהמעבד שלי מתחמם יתר על המידה ומכבה את המחשב.

חשבתי שזה אולי הדבק התרמי הזה שיש מעל המעבד, אבל כשפתחתי את המארז והדלקתי את המחשב ראיתי שהמאוורר של המעבד בכלל לא מסתובב!

הצלחתי להוציא את המאוורר ממחשב ישן ולא פעיל שהיה לי בבית ושמתי אותו על הגוף קירור של המעבד והוא עבד (ככה שפסלתי שזה לא איזה משהו שדפקתי בחיבור ללוח אם) ובינתיים השארתי אותו ככה, כי הוא עובד..

השאלה היא האם כדאי לקחת את הבעיה שלי לטכנאי מומחה שישים שם פיתרון בטוח (הבעיה שאין לי ממש מישהו שאני מכיר וסומך עליו) או שזה בסדר להשאיר את זה ככה, בסופו של דבר שמתי מאוורר במקום מאוורר אחר..

תודה

פורסם

א. תבדוק טמפ' במאמץ ותכתוב פה

ב. לא פירטת איזה מעבד יש לך, איזה קירור היה, ואיזה קירור שמת עכשיו

ג. סביר שאם תבדוק את החיבורים של המאוורר הישן, אפשר יהיה לסדר את זה

ד. מאוורר חדש עולה בסביבות ה50-100 שקל לדגם בסיסי אך טוב, ויש לך נסיון בלהחליף מאווררים כבר, אז למה לשלם למעבדה על השעות עבודה שלהם?

פורסם
  • מחבר

א. איך אני עושה את זה?

ב. המעבד שלי הוא INTEL Q8200

ג. לבדוק את החיבורים על המאוורר עצמו? יכול להיות שמשהו קרה לאחד החוטים..

ד. אני לא יודע איזה מאוורר אני צריך, אבל זה בהחלט אפשרות להחליף אותו לבד.

פורסם

א. לא בטוח מה התוכנה העדכנית המומלצת, נסה את hwmonitor, ויש את realtemp וcoretemp שיעודיות יותר למעבדים

ב. איזה קירור היה ושמת? האם זה? אם לא בתדוק מה רשום עליו

http://www.frostytech.com/articleimages/200706/intelC2Dstock_pspc.jpg

ג. כן

ד. אחרי שתבדוק את מצב הטמפ' אפשר יהיה להחליט האם יש צורך החלפת מאוורר

פורסם
  • מחבר

הורדתי hwmonitor, זה מה שאני מקבל

http://up353.siz.co.il/up3/2nmakv4d4zmm.jpg

ב. אני לא יודע איזה קירור היה..אבל מה ששמתי זה מה ששמת בתמונה. חשוב לי לציין (במידה ולא הסברתי את עצמי טוב) שלא החלפתי את כל הקירור, אלא רק את המאוורר עצמו.

ג. מה אני אמור לבדוק בדיוק? אולי משהו נשרף שם מהפן או משהו..פה לא דרושה התערבות של טכנאי?

פורסם

א. הטמפ' הם במאמץ מלא? או במנוחה?

ב. איך בדיוק החלפת רק את המאוורר? פירקת והרכבת רק את החלק העליון בלבד, בלי לנתק את צלעות הקירור? (ה4 רגליות), לא זוכר בדיוק איך הקירור הזה נראה אבל נשמע לי מהלך לא סביר\אפשרי. גם לא הגיוני ששילבת 2 קירורים שונים

ג. באיזה שלב הפן הגיע לתמונה? איזה בדיוק התערבות של תכנאי אתה מצפה, גוף קירור חדש כזה עולה לחנות כ30 שקל, הוא לא באמת ינסה (אפילו אם יכל) לעשות משהו מעבר מלבדוק אם החוטים מחוברים.

בכל מקרה, אם הטמפ' במאמץ אז הכל בסדר, אם לא אז תבדוק במאמץ (לדעתי בדקת במנוחה)- תשתמש באחת תוכנות המאמץ כמו לדוג' משהו פשוט כמו OCCT

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך לבדוק אותו במאמץ..מה בדיוק לעשות? אני לא מכיר..

לגבי ההחלפה של המאוורר - המאוורר הקודם שהיה לי היה מחובר עם ברגים לגוף קירור, הוצאתי אותו.

המאוורר הישן יותר ששמתי פשוט היה תפוס על הגוף קירור על ידי לחץ..אז הצלחתי להוציא אותו ובאותה צורה שמתי אותו על הגוף קירור במחשב שלי - פשוט הנחתי אותו עם קצת כוח.

לגבי הפן - פשוט השתמשתי בו כדי לנקות אבק..כל הזמן השתמשתי בו

ועל פניו זה נראה שהחוטים מחוברים יותר מזה אני לא יודע להסתכל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים