עבור לתוכן

בניית LAN על ידי מודמים 56K

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לחבר ביניהם 2 מחשבים אם מודם 56K רגיל בכל אחד, אחד לשני ישירות ללא בזק (אפשר מעגל אלקטרוני קטן / ספק 48V / דברים אחרים ביניהם אם צריך), כדיי ליצור LAN של 56K בין 2 המחשבים האלה ?

האם ניתן לחבר ל LAN כזה יותר מ 2 מחשבים ? ניתן להשתמש במרכזיית טלפון ארגונית ישנה בשביל זה ? כמה יכולה לעלות מרכזיה כזאת הכי פשוטה ?

פורסם

נשמע לי סביר שאם יהיה לך בין שני המודמים מעגל שיוצר קו (כמו מרכזיה), אז תוכל לחבר 2 מחשבים.

אבל אין לי מושג איך אפשר לחבר מעל ל-2 מחשבים.

פורסם
  • מחבר

מה המעגל שצריך כדיי לדמות קו בין 2 מחשבים ? (קישור קבוע ופשוט, לא מעגל שיכול להבין חיוג)

במקרה של יותר מ 2 מחשבים, אני מניח שמרכזיה בסיסית כלשהיא (מרכזיה ארגונית ישנה וכדומה) יכולה ליצור כמות של קישורים (כל אחד בין 2 מחשבים) כשכל מחשב יכול לחייג לאחד מהאחרים

האם ניתן ליצור LAN גדול יותר אל ידיי חיבור כל המחשבים במקביל למעגל האלקטרוני המקורי שמדמה קו ? כלומר האם המודם עצמו וכל החלק התוכנתי שאחריו יודעים לעבוד במצב שבו יש יותר ממחשב אחד נוסף על הקו ? האם ניתן להגדיר כתובות IP וכו ממש כמו ב LAN אמיתי או שלא ?

פורסם

מעקב

פורסם

זה לא יהיה בדיוק LAN במובן הקלאסי של המילה, אבל אתה יכול הבהחלט להגדיר אחד כCSU ואת השני כDSU.

אין שום צורל לדמות POP של dial-up בעמצע כי כל מודם dial-up תומל ב ZMODEM/XMODEM/YMODEM וכד'.

בזמנו (אמצע שנות התשעים) הייתי מתחבר למודם של חבר שלי (מחולון לב"ש) עם Hyper Terminal שהגיע יחד עם Windows 95 בשביל העברת קבצים.

פורסם
  • מחבר

ניתן ליצור ככה LAN של יותר מ 2 מחשבים ? כלומר, כשכל המודמים מחוברים ל "שיחת ועידה" וההמשך עובד באותה צורה כמו כרטיסי רשת ו HUB ?

פורסם

לא, מדובר רק על חיבור peer to peer. על מנת להכניס כמה מודמים לרשת אחת אתה צריך להרים מערכת BBS (או משהו עם רעיון דומה).

פורסם

אני חייב לשאול.....למה ?

למה בכלל לזכור שהיה לנו פעם 56K ?

אתה אולי מעוניין גם בקו ספרנת ? איזה 19K אסינכרוני ?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה רשת של כמה מחשבים ישנים שאמורים להעביר ביניהם נתונים פרימיטיביים ביותר (פקודות start / stop לחומרה שמחוברת אליהם), איפה שגם חיבור של 1K יספיק מבחינת מהירות

ול 56K יש את היתרון שמספיק לו 2 חוטים לחיבור לא כמו Ethernet שצריך 4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים