עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בניית LAN על ידי מודמים 56K

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לחבר ביניהם 2 מחשבים אם מודם 56K רגיל בכל אחד, אחד לשני ישירות ללא בזק (אפשר מעגל אלקטרוני קטן / ספק 48V / דברים אחרים ביניהם אם צריך), כדיי ליצור LAN של 56K בין 2 המחשבים האלה ?

האם ניתן לחבר ל LAN כזה יותר מ 2 מחשבים ? ניתן להשתמש במרכזיית טלפון ארגונית ישנה בשביל זה ? כמה יכולה לעלות מרכזיה כזאת הכי פשוטה ?

פורסם

נשמע לי סביר שאם יהיה לך בין שני המודמים מעגל שיוצר קו (כמו מרכזיה), אז תוכל לחבר 2 מחשבים.

אבל אין לי מושג איך אפשר לחבר מעל ל-2 מחשבים.

פורסם
  • מחבר

מה המעגל שצריך כדיי לדמות קו בין 2 מחשבים ? (קישור קבוע ופשוט, לא מעגל שיכול להבין חיוג)

במקרה של יותר מ 2 מחשבים, אני מניח שמרכזיה בסיסית כלשהיא (מרכזיה ארגונית ישנה וכדומה) יכולה ליצור כמות של קישורים (כל אחד בין 2 מחשבים) כשכל מחשב יכול לחייג לאחד מהאחרים

האם ניתן ליצור LAN גדול יותר אל ידיי חיבור כל המחשבים במקביל למעגל האלקטרוני המקורי שמדמה קו ? כלומר האם המודם עצמו וכל החלק התוכנתי שאחריו יודעים לעבוד במצב שבו יש יותר ממחשב אחד נוסף על הקו ? האם ניתן להגדיר כתובות IP וכו ממש כמו ב LAN אמיתי או שלא ?

פורסם

מעקב

פורסם

זה לא יהיה בדיוק LAN במובן הקלאסי של המילה, אבל אתה יכול הבהחלט להגדיר אחד כCSU ואת השני כDSU.

אין שום צורל לדמות POP של dial-up בעמצע כי כל מודם dial-up תומל ב ZMODEM/XMODEM/YMODEM וכד'.

בזמנו (אמצע שנות התשעים) הייתי מתחבר למודם של חבר שלי (מחולון לב"ש) עם Hyper Terminal שהגיע יחד עם Windows 95 בשביל העברת קבצים.

פורסם
  • מחבר

ניתן ליצור ככה LAN של יותר מ 2 מחשבים ? כלומר, כשכל המודמים מחוברים ל "שיחת ועידה" וההמשך עובד באותה צורה כמו כרטיסי רשת ו HUB ?

פורסם

לא, מדובר רק על חיבור peer to peer. על מנת להכניס כמה מודמים לרשת אחת אתה צריך להרים מערכת BBS (או משהו עם רעיון דומה).

פורסם

אני חייב לשאול.....למה ?

למה בכלל לזכור שהיה לנו פעם 56K ?

אתה אולי מעוניין גם בקו ספרנת ? איזה 19K אסינכרוני ?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה רשת של כמה מחשבים ישנים שאמורים להעביר ביניהם נתונים פרימיטיביים ביותר (פקודות start / stop לחומרה שמחוברת אליהם), איפה שגם חיבור של 1K יספיק מבחינת מהירות

ול 56K יש את היתרון שמספיק לו 2 חוטים לחיבור לא כמו Ethernet שצריך 4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.