עבור לתוכן

מחשב נייד רותח,מה עושים?

Featured Replies

פורסם

הלאן לפני שנה בדיוק קניתי את המחשב hp pavilion dv6-3050ej שהוא עם מעבד I5 של אינטל.

מההתחלה הוא התחמם מהר אבל לא ייחסתי לזה חשיבות..אבל עכשיו אני כן שם לזה לב.. היום החלטתי להוריד את הSpeedfan והמחשב הגיע ל100 מעלות ומעלה ( איפה שרשום temp1 ,core1,core0)..יש לציין שזה היה לאחר שהמחשב היה בשימוש בערך 3 שעות אבל רק בגלישה באינטרנט( כלומר פייסבוק וכו' לא איזה משחק או סרט).

עכשיו זה לא שזה חד פעמי אלא שזה קורה בערך אחרי חצי שעה( אפילו פחות) המחשב מתחמם בצורה שפשוט אם נוגעים בו מלמטה פשוט אפשר לקבל כוויה...

עכשיו אני באמת לא יודע כמה אמורה בכלל להיות הטמפרטורה של המחשב באופן נורמלי.. אם אני מריץ משחק אז אני מניח שהיא עולה..השאלה לכמה..

ועל הדרך..יש לכם מושג למה הוא עושה כזה הרבה רעש? כי יחסית למחשבים נידיים אחרים שאני רואה הוא ממש מרעיש.

אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי...תודה רבה לכולם מראש!

פורסם

ישנם מספר גורמים להתחממות הנפוץ שאני נתקלתי בו הוא שחריצי פליטת האויר של צלעות קירור המעבד נסתמו באבק דבר הגורם למערכת הקירור להתאמץ יתר על המידה ולהתחממות .(כמו כן המחשב מרעיש מכיוון שמאוורר מערכת הקירור של המעבד מתאמץ בניסיון לאוורר ולקרר את המעבד ).כדי לאבחן האם זו הבעיה יש צורך לנטר את טמפ' המעבד גם במצב מנוחה (IDLEׂ ) ,אני משתמש ב-REALTEMP או ב-CORETEMP .כמו כן בדיקה פיזית היא הפתרון הכי טוב אני פעם בכמה חודשים (בהתאם להתחממות המחשב) מנקה את צלעות הקירור .(אל תנסה לבד אם אין לך מושג תפנה לגורם שמבין או מוסמך לכך).

כמו כן ישנם בשוק מספר רב של משטחי קירור שמצמידים בתחתית המחשב שתורמים לבעיית ההתחממות.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות אבל מה זה אומר לנטר את טמפרטורת המעבד? מה עושים...לא בדיוק הבנתי..

בקשר למשטח קירור - שמעתי על זה,העניין הוא שזה קצת מוציא את הטעם מהמחשב נייד שהמחשב צריך לעמוד על זה זה נהיה כמו מחשב נייח כבר....

אתה חושב שכדאי לי להתקשר לHP ואולי לשלוח להם את המחשב שהם יעשו את הבדיקה עם האבק וכו'...?

תודה רבה על העזרה!!

פורסם

אני חושב שרצוי ש-HP יבדקו במידה ואתה לא מסתדר .

לנטר = לבצע מעקב אחרי הטמפ' .

פורסם

פותח התרד 90-100 מעלות לנייד זה לא משהו מפתיע..במיוחד לא במאמץ או בשימוש ממושך..

מה שכן ולפני הכל תבצע את הבדיקות הבאות..תמדוד טמפ' עם REAL TEMP..

כמו כן תוודא שאתה לא סותם את החורי איוורור והמאוורר עצמוץ..ותנקה עם לחץ אוייר את הפתחי איוורור..

לאחר מכן תבדוק את הטמפ' שוב..

וזה שזה קורה אחרי חצי שעה או 4 דקות לא ממש משנה..אם המחשב במאמץ אז יש סיבה..

אם זה סתם גלישה באינטרנט..והפתחי איורור בסדר והמחשב נקי..ואתה לא עם מזגן על חום של 40 מעלות..אז זה לא תקין :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פותח התרד 90-100 מעלות לנייד זה לא משהו מפתיע..במיוחד לא במאמץ או בשימוש ממושך..

מה שכן ולפני הכל תבצע את הבדיקות הבאות..תמדוד טמפ' עם REAL TEMP..

כמו כן תוודא שאתה לא סותם את החורי איוורור והמאוורר עצמוץ..ותנקה עם לחץ אוייר את הפתחי איוורור..

לאחר מכן תבדוק את הטמפ' שוב..

וזה שזה קורה אחרי חצי שעה או 4 דקות לא ממש משנה..אם המחשב במאמץ אז יש סיבה..

אם זה סתם גלישה באינטרנט..והפתחי איורור בסדר והמחשב נקי..ואתה לא עם מזגן על חום של 40 מעלות..אז זה לא תקין :xyxthumbs:

אני יבדוק את העניין עם הreal temp...

בקשר לחורי איוורר הקטע הוא שאם המחשב על השולחן שלי אז מן הסתם שהחורי אורוור הם חסומים.. אז זה משהו בעייתי האמת..

בכל אופן אני יבדוק וירשום פה גם מה המצב..

תודה רבה לכולם על העזרה המהירה והטובה!!!

פורסם

אם הוא מונח על משטח ישר, אז חורי האיוורור שלך פתוחים..אם תשים לב צריך להיות רגליות שמרימות א המחשב שלך מעט מעבר לפני השטח..

על מנת לתת מרווח נשימה למאוורר ולחורי האיוורור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים