עבור לתוכן

AMD - תדר HT

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מעבד AMD Phenom 2 955 וזוג כרטיסים GTX 560. לוח אם Gigabyte GA-990XA-UD3.

למעבד עשיתי OC לתדר 4GB, על ידי שינוי המכפלה בלבד ובלי שינוי תדר FSB. האוברקלוק יציב.

יש לי גם אפשורת לשנות תדר HT ותדר NB (לפי מה שהבנתי הם באים ביחד).

כאשר חיפשתי מידע בגוגל בנושא, מצאתי פורומים שבהם היה כתוב שתדר HT לא משפיע בצורה מורגשת על הביצועים, במקומות אחרים היה כתוב שההשפעה היא בעיקר במערך כרטיסים (מה שיש לי), והיו אנשים שכתבו שזה משפיע בצורה ניכרת על הביצועים.

ניסיתי להעלות את התדרים האלו ל 2200MHz, ואז האוברלוק הפך ללא יציב, למרות שהעלתי מתחים ל HT ול NB.

השאלה שלי היא, האם כדאי לי לנסות להעלות עוד קצת מתחים ולהגדיל את התדר של ה HT / NB, או שאני לא ארגיש הבדל משמעותי גם ככה וכדאי להחזיר לתדר מקורי?

תודה.

פורסם

תדר הHT אמור להשליך ישירות על הביצועים..כמה ? את זה תצטרך לבדוק לבד..זה תלוי במערכת ובהרבה משתנים..

מה שכן שינוי והעלאה של תדר הHT תגרום לחוסר יציבות מוקדם יותר..מה שידרוש ממך לעלות את המתח ושאר הפרמטרים בהתאם..

פורסם

תדר הHT לא משפיע על הביצועים כמעט (אחוז או שניים מקסימום)

תדר הNB כן משפיע.

תרד הHT והNB לא תקועים ואתה יכול להעלות מכפלות של הNB בלי לגעת במכפלות הHTT

תן לCPUNB מתח של 1.35 ותעלה את הNB לכמה שאתה יכול

פורסם

רק תזכור שאם זה לא יציב תנסה להוריד את תדר הזכרונות עצמם

למעבדי AMD אין ממש FSB, זה FSB וירוטואלי... אתה יוצר אותו בעזרת הHTT והNB, הNB הוא ציפ הצפון של לוח האם ותדר הCPU-NB מייצב את דיבור המעבד שלך אל הזכרונות, שזה ישפיע על ביצועי המעבד בצורה ישירה וניכרת, לעומת זאת תדר הHTT הוא בשביל המערך התחתון של הלוח האם (כרטיסי PCIEX16, PCI, HDD, ONBOARD וכאלה), מין הסתם שתדר HTT מאוד נמוך יפגע בביצועים של הכרטיס מסך למשל אבל תדר של 2000 הוא מאוד גבוהה ואין ניצול מלא שלו אז הוא נחשב "מספיק", אבל אם תתן לדוגמא תדר של 1000, אתה תראה ירידה בביצועים של הכרטיס מסך (ניכרת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים