עבור לתוכן

שדרוג זיכרון +לוח-אם למטרות עריכה גרפית, תקציב 1,000 ש"ח +- 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי

לאחרונה התחלתי לעסוק בעריכה וידאו מקצועית ... בעיקרון אני אעבוד המון על תוכנת פרימייר -

אני מעוניין לשדרג את המחשב עד 1000 ש"ח

יש לי מעבד E8400 - שקניתי אותו אז.... בשביל משחקים

ושאר חלקי מחשב די נחותים (מפרט למטה)

אשמח אם תוכלו לעזור לי בנקודות הבאות :

1. הלוח אם שיש לי.. יש לו שני סלוטים של זיכרונות ואחד מהם לא עובד !!

- לכן או שאני מחליף את הלוח .. (יש לי עוד כרטיס זיכרון של 1 ג'יג'ה)

- או שאני קונה כרטיס זיכרון אחד של 4 או 8 ג'יג'ה.. מה עדיף ??

2. במפרט ה E8400 מופיע שמהירות השעון שלו עומדת על 1333, זה אומר שאני צריך לקנות זיכרון ולוח תואמים לאותה מהירות

- האם זה הנתון היחיד שאני צריך לקחת בחשבון ?

- עד כמה נופל המעבד שלי, ממעבדים חדשים שיש בשוק היום ( E8400 לעומת i5 לדוגמה.. )

3- אני מעוניין לקנות ב KSP , אז על מה הייתם ממליצים לי - לוח וזיכרון (יש לקחת בחשבון ש- ה- CL בזיכרון יהיה נמוך עד כמה שאפשר..

אשמח להצעות, הערות והארות

תודה

נ"ב בנתיים אני מתעלם מהכרטיס מסך, זה יהיה הרכיב הבא שאשדרג.. רק שהוא צריך בוחטה של כסף

------------------

System Information

------------------

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: G31M-ES2L

Processor: Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz

Memory: 2048MB RAM

---------------

Display Devices

---------------

Card name: AMD Radeon HD 6600 Series

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את תמצית הדיון, לדוגמה, "שדרוג מעבד+לוח-אם למטרות עריכה גרפית, תקציב 1,000 ש"ח".

1. התקציב שלך נמוך יחסית עבור שדרוג. יש לך פה שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה לחפש מעבד מרובע ליבות כמו Q9xxx מיד-שנייה למערכת הקיימת. האפשרות השנייה היא לשדרג לוח-אם + מעבד + זכרון עם חריגה מסוימת מהתקציב שלך (ציין אם ניתן לחרוג ועד כמה) ובהנחה שאתה מסתפק בלוח-אם עם חיבורים בסיסיים.

2. זה לא תדר השעון אלא מהירות אפיק התקשורת. אין לנתון הזה קשר לזכרונות. איזה לוח יש לך עכשיו ואיזה זכרונות?

3. לתדר ולתזמונים של הזכרון יש בפועל משמעות זניחה עד לא קיימת, לא שווה לך להשקיע סכום גבוה בזכרון בנתונים מיוחדים. לכל היותר תמיד תוכל לנסות בצע לו OC קטן במידת הצורך.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לחרוג ב 500 ש"ח, יש לך המלצה על מעבד מסוים מיד שניה? אני יכול לבדוק גם ב EBAY

הוסבר לי שכרטיס זיכרון הוא הכי חשוב בעריכת וידאו, בנוסף שיש לשים לב לנתון ה CL בכרטיס...

פורסם

מיד שנייה תחפש את אחד מהמעבדים מסדרת Q6xxx או Q9xxx (עדיפות ל-Q9xxx כגון Q9550) במחיר של עד 500-600 ש"ח לכל היותר (סדרת ה-Q6xxx צריכה להיות קצת זולה יותר).

כמערכת חדשה הכי ישתלם לך מעבד Core i5-2xxx, לא תוכל לבצע OC למערכת בתקציב הזה ולכן ניתן להכניס פלטפורמה כזאת בתקציב.

אם עיקר פעולותיך הן קידוד או רנדור, אז ייתכן שגם Phenom IIx6 ישתלם לך.

יש לך דרישות מסוימות מלוח האם? אתה יכול לפרט קצת יותר על אופי העבודה שלך ומה אתה מצפה מהמערכת החדשה?

פורסם
  • מחבר

יציאת HDML יכול לחסוך לי רכישת כרטיס PCI בנפרד.. או מה שזה יהיה

בכל מקרה, ממה שהבנתי שסביר להניח שיש לי עדיין אחריות על הלוח אם כי GIGABYTE נותנים אחריות של 3 שנים...

והאמת שהמצב עכשיו השתנה, יש לי הצעה מחנות מחשבים למסור את המחשב שלי, ולרכוש מחשב חדש

אני אוסיף עוד 1000 שקל ואקבל מחשב חדש

אשמח להצעות

מעבד

זיכרון (8 ג'יגה , וכמה שפחות CL)

לוח אם

פורסם

בלי שתפרט יותר על השימושים אני מניח פה משהו כללי שמערב בתוכו גם יישומים הנהנים מתדר (יישומי דו-ממדי) וגם קידודים ורינדורים מדי פעם שמסוגלים לנצל ריבוי ליבות. כמו כן אני מניח שלא מתוכנן OC, ואם כן, אז התקציב צריך לגדול עוד קצת.

מעבד: Core i5-2300/2400/2500 בהתאם למחיר ולזמינות בחנות שבה אתה קונה. ההבדלים הם רק בתדר.

לוח-אם: לוח H67 כלשהו כגון H67M-GE של ASRock או BLKDH67BL של Intel. כדי לחסוך קצת תוכל גם לקנות לוח H61 (ואז לא יהיו לך חיבורי SATA 6Gb/s ו-USB 3.0) או לעלות קצת בתקציב ללוח Z68 זול שיאפשר לך OC של 400Mhz ולהשתמש בליבה הגרפית המובנית. אבל רוב הסיכויים שגם בו לא יהיו חיבורי USB 3.0.

זכרון: כל זכרון DDR3 בתדר 1333/1600 מיצרן מוכר שעובד במתח של עד 1.5V. הזול ביותר שעונה על כל הדרישות שלך הוא המשתלם ביותר. אתה לא צריך להתעקש על התזמונים כי ההשפעה שלהם זניחה וברוב המקרים לא קיימת. אם אתה ממש מתעקש על זה אז פשוט תעבור על מפרטי הזכרונות שיש בחנות ותקנה את זה עם התזמונים הנמוכים ביותר שאתה מוצא שעונה מכל שאר הבחינות על הדרישות שלך ונכנס במסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המושקעת.. מעריך את זה, עזרת לי מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים