עבור לתוכן

התלבטות בין שני לוחות אם: MSI P43T-C51 או GA-P43-ES3G

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתלבט בין שני הלוחות הנ"ל..

הלוח שיש לי כרגע זה ה-MSI P43T-C51 ואני יכול לקבל את ה-GA-P43-ES3G של גיגבייט..

השאלה מי מהם עדיף... אהבתי ב-MSI שיש את הפונקציה של ה-OC עם מפסקים (OC Switch) אבל הגיגבייט ינצל את זכרונות ה-1066 שלי לגמרי..

יש לי Q8300..

תודה :)

וד.א. בלוח הגיגבייט האפשרות של היא רוויז'ן 1 (זה שנראה כמו קרקס ולא רוויז'ן 1.4 שנראה נורמלי)

פורסם

למה להחליף מלכתחילה את הלוח שלך? מה חסר לך בו שיש בשני?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע, אני שואל אם כדאי (ה-MSI זה לוח שאייבורי דחפו לי מזמן...) למרות שאני מרוצה מה-MSI אולי הגיגביי יותר טוב...

אם הייתי יודע לא הייתי שואל..

פורסם

אתה צריך למקד את השאלה.

לוח-אם אינו רכיב שיש לו "ביצועים", הוא לא מוסיף ולא גורע מיכולתיהם של רכיבי העיבוד המותקנים בו (מעבד ומעבד גרפי).

כך שההגדרה של לוח מתאים יותר או פחות סובבת סביב כמות וסוג החיבורים הנדרש למשתמש וכוונה לבצע OC.

עכשיו, כשאני מקווה שסיפקתי הקשר מלא יותר, אולי תבין את התשובה הקודמת שלי יותר טוב. כל עוד לא חסר לך משהו בלוח הקיים שלך, אין סיבה להחליף אותו באחר. כפי שתוכל לראות במפרט, ההבדל המשמעותי היחיד הוא שללוח של GB יש כמות גדולה יותר של חריצי הרחבה PCI.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז כנראה אשאר עם הלוח הנוכחי...

(תגידו, זה באמת נכון שהלוח GA יכול להפעיל זכרונות 1066 בלי OC?)

פורסם

בשני הלוחות ניתן להגדיר את מחלק הזכרון כך שהזכרון יעבוד בתדר של 1066 גם לאל ביצוע OC לתדר הבסיס.

אבל:

1. בשביל שהזכרון לא יעבוד ב-OC אתה צריך לקנות זכרון שנמכר ב-1066. מן הסתם שאם תקח זכרון 800 ותגדיר את מחלק הזכרון ל-1066 הזכרון יעבור OC.

2. זכרונות DDR2 בתדר של 1066 הם יותר גימיק מאשר משהו מבוסס. לרוב מדובר פשוט בשבב מוצלח יחסית ל-OC שנבדק על-ידי היצרן ונמצא כעובד במתח של 2.2-2.3V ובתדר של 1066 בצורה יציבה. בפועל, גם כאשר הלוח מאפשר עבודה בתדר כזה ללא העלאת תדר הבסיס, כלל לא בטוח שהזכרונות יעבדו בתדר הזה בצורה יציבה.

3. לתדר הזכרון אין משמעות בפועל והוא לא ישפיע לך על ביצועי המערכת. לכן אין לך שום סיבה לחפש זכרון בתדר גבוה יותר או להתעסק עם OC לזכרון לבדו.

פורסם
  • מחבר

הזיכרונות של הם G.SKIL מסדרת PI שאמורים לעבוד טבעי 1066 במתחים 2.0~2.1..

קניתי אותם במיוחד..

אני לא יודע איך אני גורם להם לעבוד ב-1066 בלי באס של 533 מה שאומר 4 גיגהרץ במעבד מה שאני לא יכול לעשות..

הבאס המקורי שלי הוא 333 וכרגע הוא 400 ובשניהם אי אפשר להגיע ל-1066 עם העלאת מחלק...

פורסם

אם אתה לא מצליח להגיע לתדר של 1066 בשילוב בין תדר ה-FSB והמחלק אז אין הרבה שאתה יכול לעשות ואתה צריך למצוא את הערך הקרוב ביותר.

בכל מקרה, העצה שלי היא פשוט תעזוב את זה. אין שום סיבה להתאמץ כדי להגיע לזכרון בתדר של 1066, אין לזה משמעות בפועל, וגם שום דבר לא מבטיח שהזכרון יעבוד בצורה יציבה בתדר הזה, גם אם תגדיר את כל הנתונים בהתאם וגם אם הוא אמור לעבוד בהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים