עבור לתוכן

התאמת זכרונות ללוח אסוס P5KC

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

ברשותי לוח אם אסוס דגם P5KC (בן 4 וחצי כמעט אבל עובד נפלא). כרגע יש לי 4GB זיכרון ואני מעוניין לרכוש זכרונות חדשים ולשדרג אותו ל-8 מינימום. באתר היצרן כתוב המידע הבא:

2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory

Dual Channel memory architecture

4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 1066*/800 / 667 MHz, non-ECC, un-buffered memory

Dual channel memory architecture

*The chipset officially supports the memory frequency up to DDR3 1066MHz/DDR2 800. Due to the tuning by ASUS exclusive technology, this motherboard natively supports up to DDR3 1333/DDR2 1066MHz. Please refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL

אני קצת מבולבל ורוצה לדעת האם הכוונה היא למקסימום 4GB לכל DIMM או באופן כללי? אשמח לקבל הסבר בנושא ואם אפשר גם המלצה על זיכרונות טובים (ולא יקרים) שיוכלו להתאים ללוח שלי.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/#specifications

תודה :)

פורסם

1. איזה זכרון מותקן לך עכשיו? DDR2 או DDR3?

2. עבור DDR3 אתה יכול להשתמש בעד 2 מודולים של 2GB לתמיכה מרבית ב-4GB.

3. עבור DDR2 אתה יכול להשתמש בעד 4 מודולים של 2GB לתמיכה מרבית של 8GB.

4. אי אפשר לשלב בין DDR2 ל-DDR3. ומתוך סקרנות, לאיזה שימושים אתה זקוק ל-8GB?

5. האפשרות הכי טובה שלך היא לקנות עוד 2x2GB של DDR2. קנה את הזכרון הכי זול מיצרן מוכר בתדר של 800 ובמתח של עד 1.8V.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

כרגע יש לי DDR 2 800 שמורכב מ-4 דימים של 1GB כל אחד. השאיפה בגדול היא להתחיל לשדרג לאט לאט את המחשב כי אני מרגיש שמשחקים קצת "חונקים" אותו והגיע הזמן להתרענן :)

אתה ממליץ על רכישה מאיביי? יש לך או למישהו ניסיון עם רכישת זיכרונות משם?

פורסם

סביר להניח שהבעיה שלך בנוגע למשחקים היא לא הזכרון אלא המעבד ו/או הכרטיס הגרפי.

4GB זה די והותר זכרון למשחקים. אם במקביל למשחקים אתה מריץ דברים נוספים אז צריך לבחון את צריכת הזכרון הכללית של המערכת, אבל על-פניו יש לך נפח מספק של זכרון. המערכת שלך "מיושנת" כבר, לכן קודם צריך לאתר את מקור הבעיה ולהחליט איך ממשיכים לפני שמוציאים כסף בשדרוג רכיבים שאין בהם צורך (ושהם בעצמם מיושנים כך שאפילו אין סיכוי שתוכל להעביר אותם למערכת הבאה שלך).

פורסם
  • מחבר

אתה בעצם אומר שה"עזרה הראשונה" שאני רוצה לתת למערכת, מיותרת ולא כדאית. אני יודע שהמערכת שלי מיושנת.. היא בת 4 וחצי שנים ושילמתי עליה בזמנו סכום גבוה מאוד. "הבעיה" שמדובר למעשה בשידרוג שמחייב ממני להחליף כמעט הכל. הרי המעבדים החדשים לא יעבדו עם הלוח הנוכחי שלי, כרטיס מסך חדש וחזק יותר לא יעבוד (או שאני טועה?), וכמו שציינת גם הזיכרונות לא יהיו רלוונטיים.

אם לדעתך כרטיס מסך חדש יכול לשפר את החוויה, אשמח לקבל ממך המלצה לכרטיס טוב וזול יחסית שתומך ב-Crossfire (הלוח שלי תומך)

פורסם

כמה דברים:

1. כן, אני בהחלט מתכוון לכך שמכל אפשרויות השדרוג שכדאי לבחון עבור משחקים, הזכרון הוא זה שלא יועיל כנראה בכלום ולכן חבל על הכסף.

2. איזה מעבד מותקן לך עכשיו במערכת?

3. כרטיסים גרפים חדשים כן מתאימים ללוח. לקבלת המלצה על כרטיס גרפי מתאים פתח בבקשה בדיון בפורום המתאים שהוא פורום 'כרטיסי מסך'.

4. אל תתייחס לתמיכה ב-CFX (אגב, התמיכה היא של הלוח ולא של הכרטיס). באופן כללי מערך מרובה כרטיסים הוא מיותר לדעתי לאור חסרונותיו ולאור העובדה שניתן לקבל חוויית משחק מלאה באמצעות כרטיס גרפי בודד. כמו כן, סביר להניח שהמעבד שלך מהווה צוואר בקבוק לכרטיס מודרני (OC עשוי לעזור). כך שכיווני השדרוג האפשריים הם כרטיס גרפי (וכאמור, שאל על-כך בפורום המתאים) או למעבד חדש יותר שעדיין כן מתאים לתושבת שלך.

5. יעזור אם תפרט באיזה משחקים אתה משחק (חדשים, ישנים) ובאיזה רזולוציה.

6. בקשר להערה שלך על מחיר המערכת. אני לא יודע כמה שילמת והאם מדובר בסכום גבוה יחסית למערכת המשתלמת ביותר שהיה ניתן להשיג אז לשימושים המיועדים או שלא, אבל ההמלצה שלי היא תמיד לקנות את המערכת המשתלמת ביותר בנקודת זמן מסוימת ולא יותר. ההנחה, השגויה לדעתי, של הרבה מאוד אנשים היא שהשקעת סכום כסף גדול יותר בחומרה בנקודת זמן מסוימת, אפילו שהיא מוגזמת לצרכים שלהם באותו רגע, תוביל למעשה לכך שהמערכת תחזיק יותר זמן היא לא יותר ממיתוס. שום סכום שבעולם לא יכול לקנות לך היום את חומרת הדור הבא, ו-4 וחצי שנים בחומרה הם נצח וסביר להניח שדור החומרה הקיים שלך כבר לא יהיה רלוונטי. החל מנקודה מסוימת, הנקודה המאוזנת והמשתלמת ביותר, כל שקל שתשקיע לא ייתן לך תמורה שוות ערך ולכן לטווח הארוך הוא בזבוז.

או אם לנסות תת דוגמה, על-פני תקופה של 5-6 שנים בדרך כלל עדיף לקנות שתי מערכות בסכום של 3,000 ש"ח כל אחת מאשר מערכת אחת בסכום של 6,000 ש"ח. כך אתה מקבל תמורה הרבה יותר טובה לכספך במהלך התקופה הזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת :)

המעבד שלי (כמו שכתוב בחתימה) הוא Q6600 2.40. אני לא "חיית משחקים", אבל נהנה לשחק מפעם לפעם ב-MOH, COD ו-NFS כשיש קצת זמן בין העבודה למשפחה ;D

לגבי שידרוג המעבד, בדקתי ברפרוף בכמה אתרים וראיתי שהמתאימים ביותר לסוקט שלי (775) הם בעיקר Dual Core וחלשים יותר ממה שיש לי כרגע. אני טועה?

אם אתה עדיין חושב ששידרוג כרטיס המסך יסייע, אפעל על פי המלצתך ואפתח אשכול בפורום המתאים.

תודה!

פורסם

אין לך טעם להחליף מעבד כי המעבד הכי "חדש" שתוכל להתקין בו הוא אחד מה-Q9xxx שלא שונים הרבה משלך.

OC למעבד לאזור ה-3-3.2Ghz (ואם תצליח קצת יותר אז מה טוב) והחלפת הכרטיס הגרפי בהתאם לרזולוציה ולהגדרות שבהן אתה מעוניין לשחק ייאפשרו לך לסחוט עוד קצת חיי שירות מהמערכת (ואת הכרטיס הגרפי תוכל במידת הצורך להעביר לחומרה הבאה אם תחליט לשדרג בשלב כלשהו בטווח הזמן הנראה לעין) וייתנו לך את התמורה הטובה ביותר לכסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים