עבור לתוכן

בעיה - קירור סטוק AMD

Featured Replies

פורסם

היי.

היום קיבלתי מחשב חדש, בחלקים והרכבתי אותו.

דיי הסתבכתי עם הקירור של AMD.

פעם ראשונה שמתי את הקירור על המעבד, ולא הצלחתי לחבר את שני תפסני המתכת בצידי הקירור לקליפסים בלוח אם. כאשר אחד מאותם תפסני מתכת היה מחובר, לא הצלחתי להגיע עם השני לקליפס.

החלטתי להוציא את הקירור ולנסות שוב. רק מה- הוא לא יצא. בהתחלה חשבתי שאחד מהקליפסים לא השתחרר, אבל לא, הוא פשוט היה מונח על המעבד.

קצת כוח והצלחתי להוציא את הקירור, עם המעבד ביחד!

המעבד היה מודבק אליו כל כך חזק שהוא פשוט יצא מהסוקט (שהיה סגור עם הידית).

בקושי הצלחתי לנתק את המעבד מתחתית הקירור, כנראה הבעיה במשחה הטרמית ה "איכותית" שהיתה שם...

הכנסתי את המעבד בחזרה לסוקט, חיברתי את הקירור ובקושי רב הצלחתי לחבר את שני התופסנים לקליפסים.

אבל - את הידית שעל הקירור שאמורה לסגור אותו במקום לא הצלחתי להזיז עד הסוף. היא נתקעת בערך באמצע הדרך, אם אני אלחץ עוד קצת יש לי הרגשה שהמעבד יישבר מהלחץ.

בקיצור הפעלתי את המחשב ככה כמו שהוא.

הטמפרטורות הן בסביבות 45 מעלות לליבות במנוחה , במאמץ זה עולה ל 70 - 75 מעלות.

כמו כן, הקירור מרעש מאוד, ומסתובב במהירות של 4000RPM בזמן מנוחה ו 5700RPM במאמץ.

האם באמת לא הכנסתי את הקירור כראוי? מה עשיתי לא נכון? ראיתי סירטונים ביוטיוב והתופסני מתכת האלו שבקושי הכנסתי אמורים להיתפס בקלות.

תודה

מעבד AMD Phenom 4x 955

לוח אם Gigabyte GA-990XA-UD3

פורסם

לא מבין איך בדיוק הסתבכת, זה מאוד פשוט ואינו דורש הפעלת כוח רציני..

את הקטע שהוא יוצא לפעמים עם המעבד אני מכיר, בגלל זה חשוב לפני שמוציאים לסובב אותו אופקית קצת.

מבחינת רעש גם נכון, הוא די רועש אבל הוא לא אמור להסתובב ב4000, תבדוק את הגדרות הSMARTFAN בביוס.

פורסם
  • מחבר

Smart Fan מופעל בביוס.

במנוחה מוחלטת (עליית המחשב) המאוורר על 2000, זה עדיין לא מונע ממנו לעשות זמזום מעצבן, שבהשוואה אליו כל ה8 מאווררים האחרים שיש לי בסך הכול לא מרעישים.

אחרי משחק, לוקח לו כ 20 דקות לרדת מה 4000 - 3500. בזמן משחק הוא על 5700.

יש לי גם Freezer 7 Pro Rev 2, אני רק מחכה למשחה טרמית כדי לשים אותו. האם ההרכבה שלו אמורה להיות יותר קלה משל הקירור סטוק? אני לא רוצה להסתכן, בלחצים כמו שאני הפעלתי על הקירור אני מרגיש שהוא לוחץ על המעבד חזק מידי.

פורסם

אני בטוח לזה שאתה מודע שזהלא עובד ככה..אם הוצאת והתקנת אתה צריך למרוח משחה מחדש וכו..

כמו כן ולפי מה שאתה מתאר אומנם הטמפ' בסדר..אבל הRPM גבוה..כנראה בגלל התקנה חוזרת או התקנה לקויה..

אם אתה לא יודע גש לחנות מחשבים..כמו כן חיפוש בYOUTUBE וכו יעניק לך מדריך של איך להתקין..וזה ממש לא קשה..

פורסם
  • מחבר

אני בטוח לזה שאתה מודע שזהלא עובד ככה..אם הוצאת והתקנת אתה צריך למרוח משחה מחדש וכו..

כמו כן ולפי מה שאתה מתאר אומנם הטמפ' בסדר..אבל הRPM גבוה..כנראה בגלל התקנה חוזרת או התקנה לקויה..

אם אתה לא יודע גש לחנות מחשבים..כמו כן חיפוש בYOUTUBE וכו יעניק לך מדריך של איך להתקין..וזה ממש לא קשה..

אני יודע את זה, פשוט לא היתה לי משחה טרמית חלופית. מחר אני מקבל משחה טרמית וארכיב את ה Freezer 7 Pro

בזמן ההתקנה של הסטוק אכן ראיתי ביוטיוב, כמה סירטונים שונים, בכולם השלב של הכנסת הפינים המתקין פשוט לחץ עליהם והם נכנסו, אצלי זה ממש לא הלך ככה.

האם תוכל להביא לי מדריך להתקנה של freezer 7 pro, בגלל שלא מצאתי ביוטיוב (התקנה של AMD) וגם המדריך שלו נאבד לי

תודה.

פורסם

כנס לאתר של AC ותוריד משם את ההוראות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים