עבור לתוכן

כיול מסך 2412M ועוד שאלות

Featured Replies

פורסם

אני אמור לקבל מחר את המסך הנ"ל. מספר שאלות:

1. מה הכיול הבסיסי המומלץ למסך הזה? ברור לי שזה משתנה ממסך למסך אבל אני מחפש הגדרות בסיסיות שסביבן אני אשחק.

2. אשמח להסבר על מדיניות הפיקסלים השרופים של דל.

3. חוץ מכיול, בדיקת פיקסלים שרופים וזליגת אור (איך עושים את זה?) יש עוד דברים לבדוק\להגדיר בעת קבלת המסך החדש?

תודה.

פורסם

1. בלי מכשיר כיול ייעודי קשה לכייל את הצבעים. אני לא מכיר איך המסך מגיע מכויל מהמפעל, אבל מהיכרותי עם מסכי Dell אחרים (מבוססי VA ו-IPS) הוא מגיע מכויל בצורה סבירה מאוד, אפילו טובה, מבחינת צבעים. אני ממליץ לא ל"שחק" עם הגדרות הצבעים אלא אם כן משהו מאוד מפריע לך בתמונה כגון נטייה לגוון מסוים, גוונים מסוימים עזים מדי ואחרים פחות מובחנים, משום שכיול כך סתם על-פי העין הוא קצת בעייתי. לרוב מתמקדים בצבע אחד כי לכייל אותו לרמה שנראית מספקת ואז עוברים לבאים. כך למעשה מכיילים כל פעם צבע בודד תוך התעלמות מהשפעת הכיול על הצבעים האחרים, ואז נכנסים לפעמים למין לולאה חצי אינסופית בניסיון כל פעם "לתקן" את מה שהכיול של הצבע האחרון "הרס". מה שכן, סביר מאוד (די בטוח למען האמת) שהוא מגיע עם הגדרת בהירות גבוהה מדי. אני ממליץ להוריד את הבהירות ורק לאחר מכן לבחון את איכות התמונה מבחינת איזון צבעים.

עוד אפשרות, אם יש צורך לכייל את המסך, היא לחפש ביקורות מקצועיות (שייתכן שעדיין אין) ברחבי הרשת ולהשתמש בערכים שהם כיילו כבסיס, עם התאמת קטנות במידת הצורך.

2. אם אני לא טועה הם מחליפים מפיקסל בהיר אחד וחמישה או שישה פיקסלים כהים, ושוב אם אני לא טועה, אז מדובר על הופעה של כאלה במהלך 3 השנים מרגע הגעת המסך לייבואן.

עריכה: אכן כך (חוץ מהעניין עם האחריות למשך 3 שנים מרגע הגעת המסך ליבואן שלא מוזכר שם) קישור למדיניות הפיקסלים התקועים באתר של Dell.

3. כדי לבדוק זליגת אור הכי פשוט זה להציג תמונה שחורה (רקע שחור לדוגמה, אני ממליץ לבדוק גם עם אפור כהה) על-כל שטח המסך ולבדוק אם בפינות או בנקודות אחרות סביב היקפו יש חלקים בהירים מדי שבהם הניגודיות משתנה באופן מובחן וברור לכיוון הבהיר, ולמעשה "רואים" את האור של התאורה האחורית "זולג" לתוך התמונה. יחד עם זאת, אני ממליץ לא לחפש יותר מדי "פגמים". לפעמים יש פיקסל תקוע שכלל לא היה מפריע לך וספק אם היית מבחין בו לולא הבדיקה הקפדנית (והוא לבדו גם לא יוביל להחלפת המסך), ועכשיו עצם קיומו יפריע לך מבחינה פסיכולוית ועלול לפגום בהנאה הכללית שלך מהמסך. כנ"ל לגבי זליגת אור (שבדרגה כזאת או אחרת סביר שתהיה. מהבחינה הזאת המסכים האלה לא שונים בהרבה מרוב, אם לא כל, המסכים האחרים בשוק). ככל שמחפשים יותר, כך הסיכוי שתמצא פגמים קטנים שבכל מקרה אחר לא היית מודע לקיומם עולה.

לכן אני ממליץ בעיקר ליהנות מהמסך. אם יש פגמים מאוד ברורים כמו כמות גדולה של פיקסלים תקועים, זליגת אור בדרגה מאוד גבוהה, הילה בצבעים מסוימים ועוד שאר בעיות שלפעמים יש, הם יקפצו לעין לאחר שימוש קצר מבלי שתצטרך לחפש אותם במיוחד. כל עוד אתה מרוצה מהתמונה ואיכותה, פשוט תהנה מהמסך.

קח גם בחשבון שחלק מהדברים הם לא מושלמים אבל הם עובדה קיימת, זליגת אור בדרגה מסוימת, אופי התצוגה למשל, שגם החלפת המסך לא בהכרח תפתור פשוט כי ככה הוא בנוי.

פורסם

אני מכייל את המסך שלי באמצעות הדפים באתר זה (*):

http://www.vanity.dk/tft/monitorTest_scale.html

תוודא שאתה ברזולוציה הטבעית למסך ובהירות מינימלית הכרחית. בכרטיס המסך תוודא שלא מוגדרות שום הגדרות כיול לתמונות או ווידאו.

* - כשאתה מזיז את העכבר לחלק העליון של הדף, יש לך תפריט שמאפשר כיול צבעים וקונטרסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים