עבור לתוכן

בעיה עם מפרט שהורכב

Featured Replies

פורסם

שמעו זה ממש ממש דחוף

אני הזמנתי מKSP מחשב ב6700 שקל

עכשיו הלוח אם במפרט הוא:

ASUS P8Z68-V PRO (LGA1155 CORE I3/I5/I7 INTEL Z68 DDR3 1600 3XPCI-E

עכשיו אני מתכנן SLI של NVIDIA GEFORCE GTX 560 TI

כבר הזמנתי ביום חמישי והכל והיום התקשר הסוכן מכירות של KSP אמר שהמחשב כימעט מוכן אבל שיש בעיה קטנה עם המחשב

שהלוח אם לא תומך בSLI הזה

יענו הוא אמר משו שהמהירות היא X8 בלוח אם וזה צריך X16 ושזה לא יעבוד טוב ככה

ושהדבר היחיד שאפשר לעשות זה או להחליף לוח אם לאחד שהוא אמר שהיחיד שיש להם שהוא יענו מהירות X16 זה עוד 1000 שקל הפרש בין מה שאני בחרתי לזה

עכשיו לפני שאני עושה משהו עם זה רציתי לבדוק פה אם הוא מבלבל לי את השכל או שהוא צודק ועכשיו אני בבעיה כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו...

ואני יודע שהכרטיס הזה תומך בSLI אבל אולי הוא צודק

תענו לי מהר זה ממש ממש דחוף אני אמור להחזיר לו תשובה היוםם

תודה מראש

פורסם

אין שום בעיה לעבוד עם X8X16 ב-SLI וזה לא יגביל אותך.

אני מעביר את ההודעה לפורום "לוחות אם" לעצה מהמומחים שלנו.

בלי קשר יש לי הרגשה שהמפרט שלך לא משהו, אבל בלי פירוט קשה לדעת.

אם אתה רוצה שנבדוק את העניין (אם כי הוא כבר מורכב, אבל תוכל אולי עוד לשנות משהו) - כתוב מפרט מלא, שימושים והעדפות בפורום "מפרטי מחשב" ונראה...

פורסם

הלוח שלך יעבוד על SLI של X8 ולא על X16 ההבדלים ביניהם לא מצדיקים את המחיר(2% עד 3%),רוב האנשים שקונים היום SLI/CF עובדים על DUALX8 יותר משתלם אז תגיד לו שלא יבלבל את המוח.

דוגמא קצת ישנה אבל שום דבר לא באמת השתנה -

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-crossfire-nvidia-sli-multi-gpu,2678-5.html

פורסם
  • מחבר

האמת שאני פתחתי פה נושא עם המפרט ואמרו לי פה בפורום שזה אחלה מפרט...

פורסם

almog_sh, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסה לנסח בה קצת יותר טוב את הבעיה. לדוגמה "לוח-אם לתושבת 1155 ל-SLI. הזמנתי X רוצים להחליף לי ל-Y כי X לא מתאים".

שנית, מה שנאמר על-ידי החברים פה הוא נכון. תצורת עבודה של x8 x8 לא מגבילה מערך כרטיסים (שאלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות הרי שהוא לדעתי מיותר מיסודו, אבל זה נושא לדיון אחר), בייחוד כשבלוחות האלה שני חריצי ה-PCIex16 הם מתקן 2.0 (או אולי אפילו 2.1 -- אין הבדל מבחינתך). לכן אין שום סיבה שבעולם להחליף את הלוח הזה ללוח יקר יותר, להפך הוא הנכון. אתה יכול להסתפק ללא שום בעיה בלוח P8Z68-V (ללא ה-PRO) שהוא זהה בכל תכונותיו העיקריות ומעט זול יותר, אלא אם כן אתה באמת זקוק למשהו שיש רק בדגם ה-PRO שמצדיק את ההפרש במחיר.

פורסם

הלוח שלקחת במפרט הוא לוח אם מצויין ואין שום בעיה ששני הכטיסי מסך יעבדו בלוח הזה בתצורה של X8 כל אחד כששניהם מותקנים במערך SLI , ההבדל בין תצורה זו לתצורה X16 DUAL הוא מאוד זניח ולא תרגיש בהבדל , דרך אגב הלוח שלך ב-KSP עולה 990 ש''ח.

אם אתה אומר שהמוכר אמר לך להחליף ללוח אם אחר וההפרש יהיה בהוספה של כ-1000 ש''ח נוספים אז אני משער שהוא רוצה לשים לך את הלוח הזה Maximus IV Extreme-Z s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, LucidLogix, SLI, CrossfireX שמחירו הוא 1750 ש''ח , זה הכי יקר שיש להם עם צ'יפסט Z68 , וההבדל יוצא בהוספה של 760 ש''ח , אני לא יודע איך הוא הגיע להבדל של 1000 ש''ח :nono:

אבל זה סתם חומר למחשבה בשבילך כדי שתבין האם המוכר מבלבל לך את השכל ורוצה להוציא ממך יותר כסף או לא , בכל מקרה הלוח שלקחת - הייתי מציע לך להישאר איתו וזהו , בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הלוח שלקחת במפרט הוא לוח אם מצויין ואין שום בעיה ששני הכטיסי מסך יעבדו בלוח הזה בתצורה של X8 כל אחד כששניהם מותקנים במערך SLI , ההבדל בין תצורה זו לתצורה X16 DUAL הוא מאוד זניח ולא תרגיש בהבדל , דרך אגב הלוח שלך ב-KSP עולה 990 ש''ח.

אם אתה אומר שהמוכר אמר לך להחליף ללוח אם אחר וההפרש יהיה בהוספה של כ-1000 ש''ח נוספים אז אני משער שהוא רוצה לשים לך את הלוח הזה Maximus IV Extreme-Z s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, LucidLogix, SLI, CrossfireX שמחירו הוא 1750 ש''ח , זה הכי יקר שיש להם עם צ'יפסט Z68 , וההבדל יוצא בהוספה של 760 ש''ח , אני לא יודע איך הוא הגיע להבדל של 1000 ש''ח :nono:

אבל זה סתם חומר למחשבה בשבילך כדי שתבין האם המוכר מבלבל לך את השכל ורוצה להוציא ממך יותר כסף או לא , בכל מקרה הלוח שלקחת - הייתי מציע לך להישאר איתו וזהו , בהצלחה :xyxthumbs:

זה גם מה שאני אמרתי לעצמי כי ברגע שהוא אמר לי את זה אמרתי לו אבל אתה משאיר אותי עם צ'יפסט של Z68 והוא אמר שכן וראיתי שההפרש באמת הוא לא 1000 ש"ח

אבל הקטע שנגיד ואני עכשיו יגיד לו להשאיר את זה כמו בהתחלה ולא לשנות כלום ושזה בסדר הטכנאי שלהם מרכיב את המחשב אני מפחד שהוא לא ירכיב טוב כי בכ זאת זה מערך SLI זה לא כל אחד יודע ואם עכשיו הוא מנסה לידחוף לי עוד דברים אני מפחיד שהוא ירכיב את זה בצורה לא טובה ונגיד יהיו שתי כרטיסי מסך אבל לא במערכך של SLI או משו כזה...

מה אתה חושבים?

פורסם

almog_sh, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסה לנסח בה קצת יותר טוב את הבעיה. לדוגמה "לוח-אם לתושבת 1155 ל-SLI. הזמנתי X רוצים להחליף לי ל-Y כי X לא מתאים".

1. להרכיב מערך SLI זה בהחלט משהו שכל אחד יודע, בטח שטכנאי מעבדת מחשבים שמרכיב מחשבים לפרנסתו. כך שאין לך מה לדאוג, ואם תהיה טעות בהרכבה נניח (קורה), אז תחזור אליהם והם יתקנו אותה.

2. אם אתה לא סומך על החנות וחושש שהם יישחקו איתך משחקים כדי שתקנה מה שטוב להם ולא לך, אז העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא שפשוט אל תקנה מהם. תקנה רק ממקומות שאתה סומך עליהם. תמיד יש סיכוי לכל מיני דברים מפוקפקים, זה לא לגמרי בשליטתך, אבל אם מראש אתה מלא בחששות ויש לך סיבה לחשוב שמשהו לא כשר נעשה מתחת לפני השטח, אז הימנע מטעות צרכנית ואל תקנה בחנות כזאת גם אם יעלה לך קצת יותר כסף במקום אמין יותר.

ואחרי שזה נאמר, על-פניו אני לא חושב או מאמין שיעשו משהו מלבד להרכיב לך את המערכת בדיוק כפי שהזמנת אותה לאחר שדחית את ההצעה להחלפת הלוח, ללא שום תקלות הרכבה יזומות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים