עבור לתוכן

מהו המעבד המתקדם ביותר ש-8RDA+ יכול להריץ?

Featured Replies

פורסם

שאלת תם:

מהו המעבד המתקדם ביותר ש-8RDA+ יכול להריץ? (סדרת Socket A)

מהו המעבד האחרון בסדרה? (הבנתי שסדרת המעבדים החדשה מותאמת לסוקט אחר = לא מתאים ללוח)

תודה.

פורסם

AthlonXP +3200.

אני בעצמי הייתי שמח אם היו מפרטים על שיטת הדירוג של AMD.

פורסם
  • מחבר

OK, תודה.

בדקתי ומצאתי שהמעבד הנ"ל עובד במהירות 2.2GHz (אלא אם כן פספסתי משהו), בהנחה שאני על באס 200.

http://www.hothardware.com/hh_files/CCAM/amd_axp_3200+.shtml

היום יש לי +XP2100 שמומר ל-2GHz.

האם יש הבדל נוסף בארכיטקטורה בין המעבד העכשווי שלי לבין ה-3200+ ?

כי אם אין הבדל, איזו סיבה תהיה לי לשדרג את המעבד בעתיד? (תוספת של 200Mhz? - לא משדרגים בשביל זה)

פורסם

לך יש 256KB CACHE לעומת 512KB CACHE ב 3200+

פורסם
  • מחבר

זה הכל? עדיין נראה "לא משתלם" (אני לא מדבר על העתיד הקרוב אלא שהמחירים יהיו הרבה יותר נמוכים)

מישהו יכול להזכיר לי איזו סדרת מעבדים של AMD מיוצרת עם 1MB CACHE ?

ובכלל, חיפשתי הרבה באתר הרשמי של AMD ולא מצאתי שם טבלה שבה מצויין עבור כל מעבד: המהירות, זכרון הקאש והסוקט .

אני בטוח שיש טבלה כזו, השאלה איפה היא מתחבאת?

פורסם

מעבד ה K7 המתקדם ביותר הוא 3200+ BARTON*, מהירות של 2200 מגה הרץ - באס 200 ומכפלה 11 בהתאמה - יש לו 512KB CACHE מה שנותן לו ייתרון משמעותי על המעבדים הישנים.

לא משתלם מאיזו בחינה? יש לך גם 2500, 2600, 2800 ו *3000 - כולם בארטונים (האחרון 200באס) - הכל תלוי בתקציב שלך.

מעבדי ה 200 באס יעבדו אצלך בצורה טובה - אם הלוח הוא מהגירסאות החדשות עם צ'יפסט ה NF2 400 ULTRA אשר תומך במעבדים אלו רישמית. אחרת, ישנם עדיין סיכויים שהלוח לא יכול לעבוד בבאס כזה ללא מודים כלשהם.

פורסם
  • מחבר

הלוח שלי הוא REV1.1 ואני יודע שהוא לא תומך רשמית בבאס 200.

אבל הוא עובד בבאס 200 בלי בעיות מיוחדות וללא מודים כלשהם.

אני מניח שלא תהיה בעיה בעניין הזה.

(חוץ מזה תחזיר את ה-SLK800 שלי, אני מתגעגע ;))

פורסם

מישהו יכול להזכיר לי איזו סדרת מעבדים של AMD מיוצרת עם 1MB CACHE ?

ATHLON64 3200+

ATHLO64 FX-51

אתלון 64 3000+ עובד עם 512K

פורסם

כל הקטע של מספר הדגם במעבדי AMD זה שהמספר יענו מקביל לביצועיו של P4 באותה מהירות. כך הבנתי לא מזמן.

ונכון דבר מרגיז מאוד באתר בית של AMD שלא מצויינים מהירויות והרבה דברים אחרים שנסיתי לחפש וחרשתי על האתר

חזק. ולכל מי שמתחמם המעבד שיקח בחשבון שיש דגמים שונים ואולי כל דגם מייצר כמות חום שונה.

Model 6 Palomino

Model 8 Thoroughbred

Model 10 Thorton

Model 10 Barton

אני גם מאז שבפעם הראשונה התחלתי להסתכל לכיוון מעבדי AMD לקראת מחשבי הראשון שברתי תראש ולא הבנתי

מלא דברים. והעיקרי היה איך לעזאזל דגם 2100 1.733Ghz על באס 266 עולה על ביצועיו של P4 2.2 Ghz באס 400

לפני כשנתיים כשהכי מהיר היה דגם XP 2200. ואז מצאתי את זה

ה AMD מצד ימין

Operations per clock cycle

9 / 6

Integer pipelines

3 / 4

Floating point pipelines

3 / 2

Full x86 decoders

3 / 1

אחרי זה אמרתי סבבה אני קונה מערכת AMD. אבל מאז ועד לפני שבוע התחיל לרדוף אותי דבר אחר. איך לעזאזל

דגם 3000 או 3200 במהירות 2.167 GHZ אמורים לפעול יותר מהר מדגם 2700 באותה מהירות או 2800

שיש גם במהירות 2.225 GHZ אבל זה רק מאתרים בזאפ. כי באתר של AMD אף פעם לא מצאתי דף עם מהירויות

של מעבדים. [ מאז ומתמיד הכוונה לדגמים שיצאו באותה תקופה ועד היום שזה 3200, לא התכוונתי שהיה אז דגם 3200

שלא תבינו אותי לא נכון ]

פורסם

ה MHZ לא ממש אומר כלום,

זה כמו שתשאל למה לא מפרטים את כל הפרטים הקטנים כמו ארכיטקטורה, מספר טרנזיסטורים ושאר,

זה מידע מתקדם יותר שסתם מבלבל אנשים פשוטים (בגלל ש INTEL יצרה את שיטת ההשוואה לפי MHZ שלא אומרת כלום - גם עבור מעבדי INTEL - כולנו זוכרים את ה P4 הראשונים שה P3 היה לוקח אותם בהליכנ :) )

לאנשים יותר רציניים - אפשר למצוא את כל המידע ... (אתה מצאת ..)

פורסם

תחשוב על MHZ כעל סל"ד במנוע. לא מעניין אף אחד. אתה רוצה לדעת כמה כ"ס יש לא מה הסל"ד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים