עבור לתוכן

מבקש המלצה ללוח אם בשביל מעבד אינטל I7 - תקציב 500-700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

פורום שלום!

התחדשתי במעבד sandy bridge i-7 2600k.

איזה לוח אם מומלץ עבורו בתקציב של 400-600 שקל. מתוכנן אוברקלוק קל שלא מצריך ציוד הקפי מלבד הקירור הסטנדרטי.

יש כרטיס גרפי חיצוני - nvidia 570. וזיכרון 4 ג'יגה DDR3 1600 Mhz.

הולך להריץ משחקים כבדים וסרטי בלו-ריי בסלון.

אם יש שאלות/בקשות תרגישו חופשי.

בברכה, אלכס.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה תקציב ואת תמצית הדרישות במקום לכתוב "פרטים בפנים" (שהוא משפט שלא ממש מספק מידע).

1. המעבד הזה לא משתלם למשחקים אבל אני מבין שהוא כבר אצלך (אם טעיתי אנא תקן) ולכן יש להתייחס אליו כנתון.

2. אם כבר יש לך מעבד עם מכפלה פתוחה לדעתי כדאי להשקיע בלוח שיאפשר לך OC לפחות בינוני עד גבוה. רק שהלוחות האלה לא נכנסים במסגרת התקציב שלך כל כך. האם יש אפשרות למתוח את מסגרת התקציב? ואם כן, עד כמה?

3. בייחוד כשלא מתוכנן OC גבוה עדיף לקנות Core i5-2400 עם לוח Z68 (יאפשר OC של 400Mhz) וזאת המערכת המשתלמת יותר. לחילופין, אם כן מעוניינים באפשרות ל-OC גבוה יותר, עדיף לחלק את התקציב אחרת Core i5-2500K ואת ההפרש בתקציב מה-Core i7-2600K להעביר ללוח שמתאים יותר ל-OC.

3. אם אתה לא רוצה OC בכלל אז קנה לוח H67.

אם אתה רוצה OC קטן ולוח Z68 (שיאפשר לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית) אז GA-Z68MA-D2H-B3 או ASrock Z68 Pro3-M יהיו טובים.

יש גם את GA-Z68A-D3 שהוא לוח Z68 שנכנס בתקציב, אבל הוא לא ממש מתאים ל-OC (לא הייתי ממליץ לבצע איתו OC שדורש העלאת מתח) וגם מכיל רק יציאת וידאו HDMI כך שהוא לא מאוד משתלם.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הכותרת, מקווה שעכשיו עומד בנהלי הפורום.

1. מאיזה בחינה לא משתלם למשחקים? המעבד יהיה אצלי בעוד כ2-3 ימים. קניתי אותו במחיר זול משמעותית ממחיר השוק.

2. אני לא מאמין שאני אעשה OC. אבל במידה וארצה, ובשביל להשאיר את האופציה פתוחה, התקציב המקסימלי ללוח אם 700-750 ש"ח.

פורסם

לא משתלם כי ההבדל העיקרי (והדי יחיד) בינו ובין ה-Core i5-2500K הוא תמיכה ב-Hyper Threading שלה אין משמעות במשחקים ובשאר השימושים הממוצעים של משתמש ביתי. לדוגמה, עבור משחקים ככל הנראה יהיה עדיף בעתיד לבצע OC (כשהמערכת תתחיל כבר להתישן) מאשר HT.

ההמלצה על הלוחות נשארת בעינה. אם לא מתוכנן OC אז GA-Z68MA-D2H-B3 הוא לוח לא רע, ולדעתי אתה צריך להתלבט בינו ובין ה-ASRock Z68 Pro3-M (פחות חיבורים, אבל מערכת חשמל יותר יציבה למקרה שכן תחליט לבצע OC אי-שם בעתיד).

פורסם
  • מחבר

תודה למנהל הפורום שענה בצורה עניינית ומהירה על השאלות שלי!

שאלה אחרונה ודי, איך הלוח אם הזה של GIGABYTE:

‎Z68A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E‎ ?

האם הוא בקנה מידה עם הלוחות שהומלצו? או שהוא עדיף/נחות יחסית אליהם?

בברכה, אלכס.

פורסם

יש גם את GA-Z68A-D3 שהוא לוח Z68 שנכנס בתקציב, אבל הוא לא ממש מתאים ל-OC (לא הייתי ממליץ לבצע איתו OC שדורש העלאת מתח) וגם מכיל רק יציאת וידאו HDMI כך שהוא לא מאוד משתלם.

לדעתי לא ממש משתלם. מילא ה-OC (הוא לא שונה בהרבה מדגמי Z68 אחרים בטווח מחירים הנמוך יחסית של GB מהבחינה הזאת) אבל העובדה שיש לו רק יציאת וידאו HDMI עלולה להגבילה אותך בעתיד בשימוש בליבה הגרפית המובנית (אם לדוגמה תרצה להסב את המערכת למערכת עבודה משרדית או HTPC).

מכל שאר הבחינות אם הוא מכיל את כמות וסוג החיבורים שלהם אתה זקוק, אז הוא בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים