עבור לתוכן

האם העלאת המכפלה במעבדי SB היא בעצם העלאת הטורבו?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתלבט ביני לבין עצמי מה קורה למערך או מנגנון הטורבו כאשר מעלים את המכפלה באופן ידני במעבדי ה Sandy Bridge.

האם בעצם העלאת המכפלה משמעה העלאת אותה נקודה מקסימלית שמנגנון הטורבו שואף אליה?

או שמא בכלל בשינוי המכפלה יש ביטול אוטומאטי של מנגנון הטורבו?

מבלבל :kopfpatsch:

פורסם

הפוך, הטורבו הוא בעצם העלאת המכפלה. אופציית הטורבו היא אופצייה נפרדת, האוברקלוק שאתה קובע הוא במקבלי לטורבו. בשעת מנוחה

הטורבו מתבטל והמכפלה יורדת.

פורסם
  • מחבר

תודה!!!

סלח לי, אבל לא כל כך הבנתי.

אם אני מעלה את המכפלה ל 44, נאמר, אזי לפי מה שאתה אומר, נוצר מצב מוזר:

שבשלב מסוים המעבד יעלה ל 3.7 (למשל במעבד ה 2500K, שזה ערך הטורבו שלו), ואז יעלה שוב (?) לתדר של 4.4???

משהו כאן לא מסתדר לי (:

פורסם

אם אני לא טועה במצב של אוברקלוק המעבד במנוחה ישאר על 1600MHZ ובמאמץ יהיה על התדר שקבעת באוברקלוק (4.4 במקרה של מכפלה 44)

פורסם

אם ניקח מעבד 2500K למשל, הבסיס שלו הוא X33 והמקסימום טורבו לליבה אחת זה X37.

אם נעלה אותו למכפלה X40 ונבטל טורבו בביוס המעבד יהיה קבוע (בזמן מאמץ) על 4GHZ לא משנה אם אתה מאמץ ליבה אחת או את כל ה 4.

אם נעלה אותו למכפלה X40 ונשאיר טורבו בביוס המעבד יהיה על 4.1 בזמן מאמץ של 4 ליבות ו4.4 בזמן מאמץ של ליבה אחת.

(ליבה אחת במאמץ -> 4+ למכפלה, שתי ליבות במאמץ 3+, 3 ליבות 2+, 4 ליבות +1)

במנוחה הוא יהיה על מכפלה X16 ו1600MHZ בכל מקרה, עם OC או בלי, עם טורבו ובלי.

פורסם

בין היתר זה תלוי במה שיש ל-BIOS/UEFI בלוח שלך להציע. במעבדים עם מכפלה פתוחה העלאת המכפלה אינה קשורה ישירות ל-Turbo Boost (אם כי במלוחות של Intel עצמה תהליך ה-OC קצת שונה מבזה של יצרנים אחרים שבו אתה פשוט מעלה את המכפלה ושם אם אני לא טועה אתה דווקא כן משחק בעיקר עם תדר ה-TB), אך כשטכנולוגיית ה-Turbo Boot פעילה היא ינסה לתפקד כפי שהיא בנויה לעשות ולהעלות את התדר על ליבה בודדת (או שתיים או שלוש) בהתאם למגבלות המעטפת התרמית שהוגדרו. לכן בדרך כלל ב-OC בינוני עד גבוה עדיף לבטל את ה-Turbo Boost משום שאין בו ממש תועלת גם ככה. אני לא בטוח, אבל אני חושב שראיתי לוח מסוים (היה לו UEFI אם אני זוכר נכון) שאפשר לך לשנות גם את המשתנים ה"סביבתיים" (TDP מרבי של ה-TB ומתח מרבי) וכך היית יכול להתאים יותר את ה-TB (על אחריותך כמובן) גם ל-OC בינוני עד בינוני+. ברוב הלוחות שעליהם אני מצליח לחשוב עכשיו לא ממש קיימת האפשרות הזאת.

לעומת זאת במעבדים עם מכפלה סגורה, אותו OC קטן של 400Mhz (הבנוי מ-4 מכפלות) מתאפשר רק באמצעות משחק עם מרווח מכפלת ה-TB. במעבדים עם מכפלה סגורה וללא TB (כגון ה-Core i3-2xxx) לא ניתן לבצע גם את ה-OC הקטן הזה.

פורסם

למה לא?

זה שבסיטואציה מסוימת ה-TB יכול לדחוף את התדר עוד קצת למעלה זה נחמד ונכון, אבל הבסיס לכל יכולת ה-OC המסוימת של הפלטפורמה הממותגת כ-Limited Unlocked מסתמך על מרווח ה-TB. הרי מעבדים ללא TB לא מאפשרים כלל OC.

פורסם

יכול להיות שפשוט לא הבנתי אותך נכון.

הכוונה שלי היתה שזה לא בא על חשבון ה TB, כלומר הטורבו לליבה אחת מעלה 400MHZ גם אם כבר העלתה את ה400MHZ של OC המוגבל (סה"כ 800MHZ במאמץ לליבה אחת)

פורסם

ייתכן באמת שלא הייתי ברור מספיק. אם לתמצת הכוונה בדבריי היא ש-TB והעלאת המכפלה הן שתי פונקציות נפרדות, אך יש ביניהן קשר עקיף משום ש-OC משפיע על המעטפת התרמית שלפיה מגיבה ה-TB. במעבדים עם מכפלה פתוחה אתה מעלה את המכפלה וה-TB מגיב בהתאם למעטפת התרמית החדשה. החל מ-OC בינוני ייתכן שכדאי לבטל את ה-TB (אבל זה מעין כלל אצבע, בכל מערכת הנקודה בה כבר כדאי לבטל את הטכנולוגיה קצת משתנה) מכיוון שחורגים מהמעטפת התרמית שבה הטכנולוגיה מתוכננת לפעול ולכן יעילותה התיאורטית תקטן ואף תתבטל בשלב כלשהו.

לעומת זאת במעבדים עם מכפלה סגורה ניתן לבצע OC של עד ל-400Mhz רק במעבדים שיש להם Turbo Boost וכמובן בשילוב ערכת שבבים מתאימה בלוח (P67 או Z68). מכאן אני מסיק שלהעלאת המכפלה המוגבלת הזאת יש קשר למרווח התמרון של ה-TB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים