עבור לתוכן

האם אפשר לסמוך ואף להשוות קריאה של AIDA64 למתח המעבד בין לוחות אם?

Featured Replies

פורסם

שלום.

בלוח אם מסוג MSI P67 GD55 קיבלתי - על פי AIDA64 - מתח במצב מנוחה (למעבד מסוג 2500K) של 0.9 וולטס (ואף פחות)

AIDA%252520CPU%252520Minimum%252520V%252520on%252520GD65.PNG

לעומת זאת, על לוח אם מסוג Asus Maximus IV Extreme Gene Z, הקריאה מורה על 1.184 וולטס.

ASUS%252520Maximus%252520IV%252520Gene-Z%252520Voltage%252520Read%252520for%2525202500K.PNG

אמנם יכול להיות שמדובר בזוטות, אבל כאחד שמנסה ל UnderVolt כמה שיותר (בשלב זה), מעניין אותי אם אפשר לסמוך על הקריאה הזאת.

פורסם

בטוח שבלוח של ASUS כל פונקציות החסכון באנרגיה וכו' מופעלות?

הייתי בודק גם בעזרת CPU-Z ו-HWmonitor. אם גם הן מראות מתחים זהים אז הרי שהקריאה אמינה עד כמה שאפשר.

פורסם

עם AIDA64 מעודכן אין בעיה. רק אל תשים לב לטמפרטורה הכללית של המעבד. כי מה שהוא רושם לך זה לא sensor ורק חישוב של התוכנה(משהו כמו ממוצע הטמפרטורות של הליבות פחות 10). סתכל על הטמפרטורות של הליבות עצמן.

ממה שרואים זה יכול להיות שהטכנולוגיה SpeedStep של אינטל(CPU EIST Function) בלוח אם השני לא פועלת.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

למרבה ההפתעה, כל התכונות של שמירה על האנרגיה ב BIOS אכן פעילות.

לא מצליח להבין את זה.

הטמפרטורות של המעבד שלי ב 8 מעלות יותר גבוהות משהיו בלוח אם הקודם. זה מתסכל

פורסם

בהנחה שבמחינה הגדרתית הכל תקין, ייתכן שהלוח הספציפי הזה לא יכול מסיבה כזאת או אחרת להוריד מתח לערך נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה!

יש לי חדשות קצת "הזויות", כמו שאומרים, ממש מעכשיו.

כאמור, המתח במנוחה הוא 1.192

הנה:

Climsy_screenshot.jpg

לעומת זאת (וזה דבר שרק הרגע שמתי לב אליו, ואני מופתע), כאשר המעבד במאמרץ (פריים), המתח יורד (!) ל

הנה 1.14

climsy_20111204_155009.jpg

מה קורה כאן???

פורסם

ככה זה עם כל לוח ומעבד.

אולי בגלל שההספק עולה והמעבד מתאמץ באופן רציף, המתח יורד כי מבחינה חשמלית אלקטרונית שאותה איני מבין, המעבד דורש פחות מתח בהספק שכזה כדי לשמור על יציבות עבודה.

פורסם
  • מחבר

ככה זה עם כל לוח ומעבד.

אולי בגלל שההספק עולה והמעבד מתאמץ באופן רציף, המתח יורד כי מבחינה חשמלית אלקטרונית שאותה איני מבין, המעבד דורש פחות מתח בהספק שכזה כדי לשמור על יציבות עבודה.

שמח לשמוע שזה ככה כעניין של קבע, ורק הרגע גיליתי את זה. חשבתי שהלוח איבד את שפיותו :)

פורסם

בהנחה שאכן כל פונקציות החסכון באנרגיה פעילות, סביר (למעשה די בטוח) להניח שנתקלת ב-Vdroop. זה מצב תקין, הוא חלק ממנגנון הזנת המתח של Intel ומכך אתה יכול ללמוד שיש לו תפקיד (בקצרה וממש בתמצות, למנוע "קפיצות" מתח גדולות מדי במעבר מהיר ממנוחה לעומס גדול).

לצורך בדיקה תאפס את ההגדרות של המתח ותבדוק מה קורה כאשר המערכת מזינה את מתח ברירת המחדל שלה (צפוי לקרות משהו דומה רק מעניין אם באותו שיעור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים