עבור לתוכן

עגלות בארה"ב כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חייל משוחרר טרי ושוקל לטוס בקרוב לעגלות בארה"ב, לוס אנגל'ס ואני שומע הרבה דברים טובים וגם הרבה רעים. רציתי לשמוע חוות דעת אולי מאנשים שחוו והתנסו בעגלות בארה"ב לאחרונה ויכולים למקד ולשפוך קצת אור בנושא. תודה רבה מראש.

פורסם

עבודה קשה, מנצלים אותך, אתה הופך להיות זונת מכירות ואם אין לך ניירות אז אתה יכול להיות בבעייה.

אם המטרה שלך היא לעשות כסף, הייתי מחפש מקום אחר נורמאלי יותר.

אם המטרה שלך היא לטייל, לראות את ארה"ב אני אמליץ לך על דבר שונה - "עבודה" במחנות קיץ. כתבתי עבודה במרכאות מכיוון שזה לא באמת

עבודה, אתה לא מקבל משכורת (אלא דמי כיס סמליים שנעים בין 500 ל-1200 דולר + כרטיסי טיסה) אבל כן מקבל ויזה, חי על חשבון המחנה,

מכיר אנשים, מתחבר לאמריקאים ומטייל הרבה. כמובן שבסוף התהליך אתה מוזמן להמשיך לטייל.

פורסם
  • מחבר

מחנות זה אלטרנטיבה טובה שוב כמו שאמרת למי שרוצה לבוא ולהנות אבל זה בסך הכל התנדבותי ולחסוך כסף מהדמי כיס לא ממש אפשר לפי מה שאני מבין. אתה התנסית באופן אישי בעדלות בארה"ב?

בקשר לסירטון אני בטוח שיש בו הרבה דברים נכונים אבל הוא לא ממש אובייקטיבי. לא הייתי מצפה לשמוע מהסוכנות האמריקאית הזמנה לבוא לעבוד שם. בכל מקרה ממה שהצלחתי להבין כל המרואיינים בכלל לא עברו את השלב בשדה תעופה וכבר גורשו שם. נראה לי מאוד נאיבי לבוא ולומר לנציג ממחלקת הגירה "באתי להתלמד" מין הסתם שידלק אצלו נורה אדומה.

פורסם

עבודה קשה, מנצלים אותך, אתה הופך להיות זונת מכירות ואם אין לך ניירות אז אתה יכול להיות בבעייה.

אם המטרה שלך היא לעשות כסף, הייתי מחפש מקום אחר נורמאלי יותר.

אם המטרה שלך היא לטייל, לראות את ארה"ב אני אמליץ לך על דבר שונה - "עבודה" במחנות קיץ. כתבתי עבודה במרכאות מכיוון שזה לא באמת

עבודה, אתה לא מקבל משכורת (אלא דמי כיס סמליים שנעים בין 500 ל-1200 דולר + כרטיסי טיסה) אבל כן מקבל ויזה, חי על חשבון המחנה,

מכיר אנשים, מתחבר לאמריקאים ומטייל הרבה. כמובן שבסוף התהליך אתה מוזמן להמשיך לטייל.

ממליץ בחום!

פורסם

מה אתה לא מבין בלא חוקי? ברור שמלא לא תופסים אבל שוב זה לא חוקי. תחשוב שאתה גם צריך להיות קרציה ושקרן בשביל להצליח בעבודה הזאת. מבחינת כסף אגב ממה שהבנתי דווקא פה אתה לא מצליח לחסוך יותר מדי, הכרתי בחורה אחת שעשתה את זה ונהנתה אפילו (שרלילה לכל דבר) הכסף הלך בעיקר על מצרכים ובילויים ולא, היא לא בזבזה אותו יתר על המידה. לעומת זאת הכרתי כמה אנשים שעשו מחנות קיץ והאמת רק דברים טובים אני שומע על זה, החל מחופשה מהנה וכלה בסיפורי אהבה שהתפחו.

אם יש לך עבר קרבי אני מאוד ממליץ ללכת לאבטחה (מחסומים, נמלים, אוניות, נתב"ג) הכסף מאוד טוב *למאבטחים*. בנוסף שזה גם פותח לך אפיקים נוספים. לאחר השירות הצבאי שלי הייתי שנה בנמל חיפה דרך חברת אבטחה, משם המשכתי לאבטחת מתקנים (בעיקר בתי מגורים ובתי עסקים רגישים) בזה עבדתי חודשים בודדים דרך אותה החברה לבסוף מצאתי את עצמי עובד באבטחת אישים, הרווחתי (ועדיין מרוויח) הון תועפות וזאת ללא תואר, בהתחלה הייתי עובד הרבה אך לאור הלימודים הורדתי בכמות. אגב יש לי חברים שהמשיכו בנמל, ובנתב"ג והתקדמו שם למקומות יותר בכירים ומבחינת משכורת הם לא הרחק מאחורי.

פורסם

באותה מידה אתה יכול לגנוב למישהו כסף מהארנק. האם זה בסדר כי רוב הסיכויים שלא תיתפס?

פורסם
  • מחבר

ברור לי שכל העניין הוא לא חוקי. מחנות קיץ זה נחמד אבל כרגע אני כן מחפש לעשות כסף. אני לא אומר שבעגלות אני יעשה בוכטות ושם אני יעשה את המכה של החיים שלי, ממש לא. אני רוצה לשלב עם העבודה קצת הנאה וחוויות. ולהשוות את זה ללגנוב כסף למישהו מהארנק קצת קיצוני לדעתי.

יש לי עבר קרבי ודווקא בגלל זה קשה לי עכשיו לחזור למחסומים ולשמירות. הייתי שמח אם תוכל לפרט לי קצת בפרטי במה כרוכה העבודה בנמל חיפה. והאם יש דרך להגיע ישר לאבטחה של בתי מגורים/עסקים רגישים/אישים שנשמע קצת פחות סיזיפי.

פורסם

די פופולארי לעבור לאילת, לשכור דירה עם שותפים ולעבוד במועדונים, בתי מלון מסוף טאבה וכולי. הנאה מובטחת.

פורסם

בנמל בתור התחלה (שנה - שנתיים) אתה עומד עם נשק ואקדח ומאבטח, יש כל מיני וריאציות. לא עבודה קשה. יש אימונים כל כמה חודשים בתשלום.

אבטחת מקומות זה כבר תלוי בצורכי החברה, יש כל מיני מקומות, לא נהניתי בה. עבודה משעממת וחד גונית, אתה לבד רוב הזמן ופה אין לך את האופציות של לדבר בפלא או לקרוא ספר, זה נטו אבטחה. אני מאמין שניתן להתקבל על סמך ריאיון.

לאבטחת אישים כן מקבלים על סמך ריאיון אך מנפים הרבה, העבודה עצמה מאוד מהנה, כרוכה בהרבה מאוד אימונים (טכנית אתה נהפך לסוס ועוד משלמים לך על זה), תנאים נוחים עליהם אני לא יכול לפרט (לא פה ולא בפרטי) עבודת חלום. הבעיה להתקבל, לי היה את הפריוולגיה של שנה וחצי עבודה עם מישהו מהחברה ויש לי את העבר הצבאי המתאים. אגב לא מדברים איתך עם רובאי נמוך מ-07. בשביל נמל מספיק 03.

עדכון: בשביל אבטחת אישים אתה צריך גם רשיון לרכב, לדעת לשחות, שליטה מלאה באנגלית, עם פלוס לידיעת שפה נוספת. כל שאר הדברים יכשירו אותך. אם יש לך שאלות ספיציפיות יותר אתה מוזמן לפנות אלי לפרטי.

פורסם

ממה שהצלחתי להבין כל המרואיינים בכלל לא עברו את השלב בשדה תעופה וכבר גורשו שם.

הדוקטורנט אמר שאת מאות הדולרים שהוא הרוויח הוא כבר החזיר בבקשות לויזה => הוא לא נתפס בשדה אלא עבד ממש.

פורסם

לפי איך שזה נראה בשנה וחצי האחרונות הגבירו הילוך בגדול בארה"ב בכל הנוגע לתפיסת עובדים בלתי חוקיים בעגלות וכו'.

בשנה האחרונה בלבד נתפסו יותר אנשים שאני מכיר (במישרין או בעקיפין) מ 4 השנים שלפני ביחד.

פורסם

זכורה לי כתבה בבלייזר של שתי בחורות שנתפסו וישבו בכלא עד שהביוקרטיה נגמרה, מצד שני יש אין ספור סיפורי בלהות על אונסים קבוצתיים עוד במתקני הכליאה (שני רק לכלא פדרלי) אז זה לא נראה לי שווה את זה

פורסם

בקיצור, קח איתך וזילין.

פורסם

מצד שני אם הוא כן יאנס הוא יוכל לתבוע את הבית סוהר \ מדינה ובאמת לעשות בוחטה כסף.

פורסם

מצד שני אם הוא כן יאנס הוא יוכל לתבוע את הבית סוהר \ מדינה ובאמת לעשות בוחטה כסף.

נשמע רווחי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים