עבור לתוכן

מה זה קצין שלישות והאם זה בכלל כדאי?

Featured Replies

פורסם

הציעו לי לצאת לקצונה לפני כמה חודשים בתור קצין שלישות

עכשיו, התפקיד שלי הוא ג'וב בתל השומר לא משהו רציני ולא משהו שאני אוהב (לא מצריך יכולות מסוימת)

בכללי קצונה מתאים לי, לא מפריע לי השנה קבע

הדבר היחידי שמפריע לי הוא שכרגע יש לי פטור שמירות (בגלל בעיה מסוימת אני לא אפרט) מה שדי גורם לי להתלבטות

היה לי ראיון לפני חודש אמרו לי שהפטור מתבטל בקצונה מן הסתם

מישהו פה היה קצין שלישות?

זה שווה את זה?

פורסם

תראה, אם הצבא והמשמעת בראש שלך-תלך.

רק שהרבה תלוי לאן תגיע.

לי אין מושג איך זה עובד בקצונה-יש קל"ב,אין קל"ב וכו'. אבל מנסיוני של שנים במילואים - יותר חשוב העניין של החברה'. טוב,זה במילואים זה קצת שונה, אבל עדיף שתברר איפה הכי פחות ברדק (משמע,איפה החיילים הכי פחות ברדקיסטים).

אגב, באיזה חיל אתה?

פורסם
  • מחבר

אני במיטב

בכללי לא מפריע לי המשמעת

אני לא רוצה לצאת לזה ולהגיע לתפקיד מסריח או כמו מה שיש לי עכשיו

אני רוצה להרגיש שאני עושה משהו

פורסם

אני "קצין שלישות". אז אני מניח שאוכל לענות לך.

התשובה היא ארוכה ואולי תהיה קצת מסובכת. אם לא תבין משהו, תשאל ואני אשמח לענות לך.

דבר ראשון, יש הרבה קצינים בחייל.

לצורך העניין, קצינת ת"ש, היא קצינה בחיל השלישות. כנ"ל קצינת נפגעים ועוד כמה אחרים.

מן הסתם אתה לא הולך להיות קצינת ת"ש או נפגעים אז זה פחות רלוונטי ובמקרה שלך גם לא אפשרי...

כל תפקיד, נקבע בעצם ע"פ ההשלמה. ז"א, קצינת נפגעים עושה השלמת נפגעים, ק. ת"ש השלמת ת"ש, שליש עושה השלמת שלישים וכולי.

לך יש 2 אפשרויות, ל-2 השלמות שונות.

השלמת שלישים והשלמת קציני קישור ומטה. (השלמת קציני קישור ומטה - קק"מ זו השלמה אחת ביחד!)

מי שעושה השלמת שלישים, הולך להיות שליש ביחידת שדה (ברוב המקרים) לאחר ההשלמה.

מי שעושה את השלמת קק"מ, יכול להיות או קצין קישור (שרוך סגול-תכלת, אם אתה מכיר...) או להיות קצין מטה.

מה זה קצין מטה? קצין מטה זה להיות איזה שהוא קצין זוטר במקש"לר ( מקשל"ר זה מה שכולם מכירים בתור "השלישות ברמת - גן") או להיות קצין בבקו"ם. סביר להניח שהקצין שלך, עשה השלמת קק"מ ובסוף שובץ לתפקיד מטה.

עכשיו, תפקידי השלישים הם קצת יותר מורכבים ומשתנים ובכללי יותר מסובך להסביר עליהם.

זה לא שאני יודע פחות, למען האמת, אני עשיתי השלמת שלישים אבל זה פשוט מסובך יותר ומגוון התפקידים רחב יותר.

סביר מאוד להניח שמה שמוצא לך זו השלמת קק"מ.

להשלמה הזו יש הרבה יותר הקצאות, צריך הרבה יותר קצינים ומהבקו"ם ב-99% יוצאים להשלמה הזו.

סתם בכללי, קק"מ עושים בבה"ד 1 מגמת נחשון ושלישים מעוז.

אני לא מכיר קצין עם פטור שמירות. גם קצינים לא עושים שמירות רגילות אלא קצין תורן. אני בטוח שאתה מכיר את זה.

אני לא חושב שזה צריך להיות מה שיקבע אם תצא לקצונה או לא.

תצא לקצונה אם אתה חושב שבא לך לעשות משהו יותר משמעותי.

אחת הסיבות שאני יצאתי לקצונה הן כי הרגשתי שאני יכול לעשות יותר בשירות שלי ובאמת שרציתי לתרום יותר.

נכון, אולי זה נשמע קלישאתי, אבל זה המצב...

כמה באמת משמעותי, וכמה אני מרגיש שאני ממצא את עצמי בתפקיד כרגע, בתור קצין, זה לא באמת משנה ולא נכנס לדיון הזה P:

בכל אופן, נראה לי שהסברתי לך קצת על המסלול. אם יש לך עוד שאלות, תשאל או כאן או בפרטי.

כך או כך, שיהיה בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

כן לא ציפיתי שיהיה לי פטור שמירות

אבל כרגע מבחינת ת"ש יש לי מה שאני צריך

השאלה זה אם כדאי לוותר על זה בשביל קצונה שאולי אני אקבל תפקיד כמו שיש לי עכשיו וידפק עם זה עוד שנה

פורסם

ת"ש זה מה שמעניין אותך?

תוותר.

אני לא יודע מה התפקיד שלך עכשיו, ובטח שלא יודע מה יהיה התפקיד שלך אחרי.

סביר להניח שתהיה ע. רמ"ד באחד המדורים במיט"ב.

יכול להיות שיהיה לך הרבה יותר ת"ש בתפקיד הזה. אבל אתה רוצה לצאת לקצונה בשביל ת"ש, או שזה כ"כ מטריד אותך, כדי שתוותר.

במהלך הקורס יהיו לך הרבה שבתות שתסגור.

כל הקורסים (הכנה, בה"ד 1 וההשלמה) הם כמובן בבסיסים סגורים. בבה"ד 1 עושים 14, 21, 21, 14.

קיצר אם אתה מחפש ת"ש, עדיף לך לא לצאת. זו לא הגישה הנכונה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי

כרגע יש לי ת"ש

אני לא רוצה לוותר על זה בשביל תפקיד מסריח כמו שיש לי עכשיו כי אני לא עושה בעצם כלום ביציאה לקצונה

כן נכון אני אהיה קצין

אבל אם אני אקבל את אותו סגנון עבודה, שמירות, שנה קבע בשביל אותו תפקיד אין טעם

אני רוצה לדעת אם התפקיד שאני אקבל יהיה יותר משמעותי (ומשמעותי בכלל) מאשר מה שאני עושה עכשיו

אין גם בעיה להיות בבסיס סגור בתור קצין לצורך העניין

פורסם

תנסה לברר לאן אתה יוצא, לאיזה מסלול ממה שאמרתי.

תעדיף לצאת לשלישים, זה הרבה יותר טוב.

צא לקצונה אם אתה רוצה לעשות יותר ממה שאתה עושה עכשיו.

דבר על זה עם הקצין שלך, אני בטוח שהוא יוכל להסביר לך יותר בגלל שהוא ידע יותר ממני לאן בדיוק הוא מכווין אותך.

צא מתוך נקודת הבנה כי לא תוכל לדעת לאן תחזור. אולי תהיה קצין קישור, אולי קצין מטה. אתה לא תדע.

אם בא לך לגוון את השירות שלך ולעשות משהו שיהיה משמעותי יותר, ובעיקר עם הרבה הרבה יותר אחריות וסמכות, לך על זה.

תזכור שבוודאות יהיו לך יותר קשה ויותר לחוץ.

קצין זה קצת כמו "אמא ואבא" ביחידה... תחשוב אם בא לך את זה. לא כולם רוצים את זה וזה מובן לגמרי.

פורסם

עם כל הפז"ם שלך אתה עדיין לא מבין שאי אפשר לנבא מה יהיה בצבא?

אתה תהיה קצין מטה אבל לא בטוח מה בדיוק וגם איפה בדיוק, כי התפקיד שאתה עושה עכשיו לא קשור למה שתהיה.

אם אתה ג'ובניק סביר להניח שלא תעשה מילואים. לעומת זאת אם תהיה קצין תהיה חייב לעשות הרבה ימי מילואים. עדיף לך לחשוב על המילואים מאשר על הסדיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים