עבור לתוכן

מחפש לוח אם מבוסס Z68 כולל בקר Firewire עד 600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

די נסגרתי שאני אקח את ה i5-2500k מבחינת המעבד

לגבי הלוח אם, אני מעוניין לקחת אחד מבוסס על Z68 כי אין תכנון כרגע לקנות כרטיס מסך.

מה שאני צריך זה בקר Firewire על צ'יפסט של Texas Instruments מכיוון שאני מגיע מתחום היצירת מוזיקה וזה עובד בצורה הכי טובה משאר הצ'יפסטים עם כרטיסי קול חיצוניים. רצוי כמה שיותר יציאות USB 2.0 ו2 יציאות USB 3.0 (אני רואה שזה כבר די סטנדרטי). מקום ללפחות 16GB של SDRAM.

עד היום המחשבים שהרכבתי לעצמי או קניתי היו עם לוחות אם של ג'יגה-בייט ואני די מבסוט מהם. ניסיתי לבדוק דרך הmanual של 3 לוחות אם של ג'יגה-בייט באתר, אבל לא מצאתי שום אזכורים לבקר כזה.

הלוחות שבדקתי :

ga-z68a-d3h-b3

ga-z68ma-d2h-b3

ga-z68p-ds3

אני מעריך שאין לי צורך לקנות לוח אם במעל ל600 שקל, לכן זה התקציב לכך, אם יש צורך אפשר לחרוג.

אשמח לעזרה שלכם, לא כזה משנה לי של איזה חברה הלוח אם אם הוא מהחברות המובילות.

פורסם

כיום בקר Firewire הוא רכיב "מיושן" ולכן לא נמצא בחלק גדול מהלוחות לפלטפורמות החדשות.

אם אני לא טועה בלוחות לפלטפורמת SB הוא נמצא רק בלוחות לשוק הגבוה, שמכילים עוד מגוון של תכונות שספק אם אתה זקוק להן, ולכן לא ממש שווה לשלם עוד כמה מאות שקלים רק עבורו (אלא אם כן אתה זקוק לתכונות האלה). הרבה יותר משתלם לקנות את הלוח המשתלם ביותר עבורך מכל שאר הבחינות ואז להוסיף כרטיס הרחבה PCI, שעולה כמה עשרות שקלים בדרך כלל, כדי להוסיף את הפונקציונליות הזאת.

מה עוד שלמיטב ידיעתי בלוחות לפלטפורמת SB היצרנים משתמשים בבקרי Firewire מתוצרת VIA ולא TI. אולי בקניית בקר הרחבה תהיה לך בחירה גדולה יותר לגבי זהות יצרן השבב.

פורסם
  • מחבר

כיום בקר Firewire הוא רכיב "מיושן" ולכן לא נמצא בחלק גדול מהלוחות לפלטפורמות החדשות.

אם אני לא טועה בלוחות לפלטפורמת SB הוא נמצא רק בלוחות לשוק הגבוה, שמכילים עוד מגוון של תכונות שספק אם אתה זקוק להן, ולכן לא ממש שווה לשלם עוד כמה מאות שקלים רק עבורו (אלא אם כן אתה זקוק לתכונות האלה). הרבה יותר משתלם לקנות את הלוח המשתלם ביותר עבורך מכל שאר הבחינות ואז להוסיף כרטיס הרחבה PCI, שעולה כמה עשרות שקלים בדרך כלל, כדי להוסיף את הפונקציונליות הזאת.

מה עוד שלמיטב ידיעתי בלוחות לפלטפורמת SB היצרנים משתמשים בבקרי Firewire מתוצרת VIA ולא TI. אולי בקניית בקר הרחבה תהיה לך בחירה גדולה יותר לגבי זהות יצרן השבב.

חפרתי עוד קצת ואני חייב לאמר שאתה צודק. אני יכול לקנות פשוט כרטיס הרחבה שעולה 100-150 שקל שיסגור את הפינה של ה1394.

אז בעיקרון כל לוח אם על בסיס Z68 (בלי 1394 מובנה) יספיק לצרכים שלי? כמו ג'יגבייט ב550 ש"ח?

למשל GA-Z68MA-D2H-B3 או GA-Z68A-D3-B3

אני לא הכי בקיא בכל אות ואות בתאורי לוחות אם, אשמח אם מישהו יעשה קצת סדר בדגמים האלה ומה שיש בסגנון.

לפי מה שקראתי בZ68 יש תמיכה בכרטיס מסך שמובנה במעבד, האם זה תומך בשני מסכים או רק באחד בודד?

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך, זה יוצר עומס ואי סדר חזותיים בדיון. אם אתה רוצה להתייחס רק לחלק מסוים בהודעה, צטט בבקשה רק אותו. תודה.

אז בעיקרון כל לוח אם על בסיס Z68 (בלי 1394 מובנה) יספיק לצרכים שלי? כמו ג'יגבייט ב550 ש"ח?

לא פרטת מהן הדרישות שלך מהלוח אז לכן קשה לענות על זה.

כמו כן, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי בקרי ה-Firewire PCI עלו כשליש עד חצי מהמחיר שבו נקבת. כדאי אולי לבצע סקר שוק באמת ולראות מה טווח המחירים היום (כולל ב-eBay וכדומה אם לא מפריע לך להזמין מחו"ל).

לפי מה שקראתי בZ68 יש תמיכה בכרטיס מסך שמובנה במעבד, האם זה תומך בשני מסכים או רק באחד בודד?

תלוי בכמות יציאות הווידאו שבלוח. בהנחה שיש מספיק יציאות מהסוג המתאים, תוכל לחבר עד שני מסכים.

פורסם
  • מחבר

דרישות מהלוח : תמיכה ב16GB זכרון פנימי (לפחות), כלומר 4 סלוטים. אולי בעתיד הקרוב יחסית אקנה כרטיס מסך נורמלי יותר.

שיהיה אפשר לעשות אוברקלוק קטן בלי הרבה בלאגן.

אין לי ממש דרישות מיוחדות, סך הכל יציאות USB כמו שרשמתי למעלה. אולי פספסתי משהו?

אין לי בעיה לקנות באיביי בקר פירוויר, אבל על חלק כזה קטן הרווח יהיה מזערי של כמה שקלים בודדים אולי.

מחיפוש מהיר מצאתי בקר ב100 שקל בארץ :

http://www.papyrus.co.il/x-cart/product.php?productid=16181&cat=0&page=1

פורסם

GA-Z68A-D3H הוא בסך הכל לוח לא רע, אבל לא יצטיין ב-OC. כתבת שאתה מתכנן OC נמוך אז זה בסדר בעקרון.

GA-Z68MA-D2H - כנ"ל לא ממש מוצלח ל-OC וגם לא מכיל חריצי PCI מה שקצת פוסל אותו לאור דרישתך ל-FW.

GA-Z68P-DS3- לא מוצלח ל-OC, לא מכיל חיבורי USB 3.0 ומכיל רק יציאת וידאו HDMI מה שהופך אותו לממש לא משתלם עבורך.

בכלל, בלוחות GB לפלטפורמת SB מערכת החשמל היא לא הכי מוצלחת. לדעתי לוח כמו ASrock Z68 Pro3 (או Pro 3-M בהתאם לכמות חריצי ההרחבה שלהם אתה זקוק) יהיה מתשלם יותר. יאפשר לך OC יציב לאזור ה-4.5Ghz, ויתרון נוסף קטן של הלוחות של ASrock הוא שאם כבר יש לך גוף קירור מתאים ל-OC לתושבת 775 תוכל להרכיב אותו על הלוח הזה.

פורסם
  • מחבר

רב תודות.

לגבי הFW אפשר לקנות כרטיסים של PCI או PCI-E כך שלא נראה לי שתהיה בעיה.

אז אפשר לסכם את הדיון בין שני הלוחות הבאים :

GA-Z68A-D3H - במידה ויהיה OC נמוך או בלי.

ASrock Z68 Pro3\ASrock Z68 Pro3-M במידה ויהיה אוברקלוק כבד יותר.

נראה לי שהדגם המוקטן של האסרוק עושה עליי רושם טוב. אני לא צריך טריליון חיבורים.

תודה!

פורסם
  • מחבר

לצערי כרגע אני לא מוצא חנות בבאר שבע שתמכור את הדגמים של Asrock. אמשיך לחפש ולבדוק, אחרת אני אקח כנראה GA-Z68A-D3-B3...

לדעתכם שווה לקנות את הלוח אם בנפרד מחנות במרכז ואת כל השאר לקנות פה באיזור?

אני לא מאמין שיהיה לי בעיה להרכיב את המחשב עצמו, פשוט בדרך כלל אני חוסך את הכאב ראש ומשלם את ה50 שקל של ההרכבה.

פורסם

בקשר לקנייה ולהרכבה זאת החלטה שלך. קשה לייעץ בנושא מכיוון שכל אחד מונע משיקולים מסויימים שייתכן שאינם זהים לאלו של האחר.

אני באופן אישי נוטה להמליץ לא להתפשר על חומרה בגלל חוסר זמינות בחנות מסוימת, ולא רואה רע בלקנות רכיבים ממספר מקומות אם אין את המפרט המלא שאתה רוצה במקום אחד.

GA-Z68A-D3 הוא לדעתי רחוק מלהיות משתלם. אין לו יציאות וידאו (ובלי קשר לכך שזה חסרון כללי, לפי מה שכתבת אתה מתכנן להשתמש בליבה גרפית שבמעבד) וזה קצת מפספס את המטרה, ומצד שני הוא גם לא בדיוק לוח ל-OC כך שאתה לא מקבל פה לוח רב-תכליתי כפי שלוחות Z68 מתיימרים להיות.

אם כבר אז תקנה את GA-Z68MA-D2H או את GA-Z68A-D3H, שניהם לא הלוחות הכי מוצלחים ל-OC אבל יחזיקו OC נמוך (נניח לאזור ה-4GHz אולי 4.2-4.3Ghz

מעבר לכך נותרו לך למעשה 3 אפשרויות:

1. לקנות את הלוח ממקום אחר.

2. להעלות את מסגרת התקציב ולקנות את אחד מהלוחות Z68 של Asus (כגון P8Z68-V שהוא קצת מיותר מבחינתך מהרבה בחינות אבל בהתחשב בהיצע ובהפרש המחיר הלא עד כדי כך גדול בהשוואה ללוחות Z68 אחרים, הוא כנראה הבחירה המאוזנת ביותר ולא יגביל אותך ב-OC במגבלות קירור אוויר ומים) שיש ב-KSP שלה אני יודע שיש סניף בבאר שבע.

3. לוותר על OC ואז כנראה ישתלם לך יותר לוח H67 ומעבד כמו Core i5-2400.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים