עבור לתוכן

MSI-7360 לא עושה BOOT

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני נואש...

הגיע לידי מחשב נייח כדלהלן:

לוח אם MSI-7360

מעבד Intel Core2Duo E6550 2.3 ghz

זכרונות 2X1gb OCZ DDR2 800mhz

דיסק ראשי Maxtor כלשהו 120 ג"ב (עליו מערכת הפעלה)

דיסק משני Samsung כלשהו 320 ג"ב (קבצים)

(שניהם בSATA)

מערכת הפעלה - Windows 7 Ultimate 32 bit

לאחר נסיון לא מוצלח לאובר-קלוק העלתי את הFSB ל-400 מגה הרץ והמחשב לא עלה (נדלק אבל לא הוציא סיגנל למסך).

ביצעתי אינספור פעמים ריסט ל-CMOS ולפעמים הוא עלה ולפעמים לא. כשעלה הראה סימנים שהכל בסדר.

בערב מאוחר התייצב וגם היום בבוקר עלה גם אחרי שהיה כבוי כל הלילה.

בנסיון אובר-קלוק לא מוצלח אחר עדכנתי את הגרסה של ה BIOS (מ- 1.01 ל- 2.1 אם זה אומר למישהו משהו), הFLASH התבצע בהצלחה והכל יופי. הצלחתי לאחר מכן להעלות אותו לגמרי ולהגיע לווינדוס. כשכיביתי שוב, המחשב הפסיק לעלות, אני מנסה אין ספור פעמים להוציא את הבטריה מהלוח אם ולעשות ריסט ל-BIOS, להוציא זכרונות תוך כדי, בסופו של דבר פירקתי והרכבתי את המחשב מחדש ללא הועיל.

לעיתים (וזה רנדומלי לגמרי) המחשב עולה, מגיע ל-POST, מודיע לי שה-CMOS 'מאופס' ומשם 2 אופציות:

אחת להמשיך כרגיל (F2), השניה ללכת ל-BIOS לשנות הגדרות (F1).

אם אני לוחץ F2 המחשב לא עולה (מה שלא קרה לפני הFLASH ל-BIOS) רק נתקע על מסך שחור או מאבד סיגנל לגמרי.

אם אני לוחץ F1 אני מגיע ל-BIOS, יכול לשחק עם ההגדרות, וכשהוא שומר ויוצא המחשב נכבה ומיותר לציין שהוא לא עולה מחדש (גם אם כן, לאחר מספר אינסופי של ריסטים ל-CMOS ובכל מקרה חזרתי ל F1 / F2).

אני לא יודע מה לעשות, אני אפילו לא מצליח להגיע ל-BIOS בצורה קבועה. יש איזשהיא הגדרה שצריך לשנות? על מה הבעיה הזאת מעידה?

פורסם

נסה עם ספק כוח אחר .

אם אין שינוי, כנראה הלוח תקול.

פורסם

1.בדוק קבלים נפוחים

2.החלף את הסוללה שעל הלוח

3.נסה עם ספק אחר

4.אם אף אחד מהאופציות לא עוזרות כנראה שהלוח לא תקין.

פורסם

אני מבקש לשאול - האם לפני שבוצעו כלל נסיונות האוברקלוק המחשב עבד כשורה?

פורסם

האפשרויות הם כאלה:

1) לוודא שאין קבלים מנופחים בלוח

2) לבצע ניקוי אבק ומגעים ללוח עד כמה שאפשר

3) לפרק את המעבד ולנקות לו את הרגליים (לא לנסות לנקות את התושבת עצמה שלא תעקם פינים)

4) להחליף סוללה של ביוס ואת הג'אמפר שמאפס אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים