עבור לתוכן

בעיה - רמקול צד שמאל חלש בטירוף - יש דרך לתקן או "לעקוף" אותו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מערכת 2.1 של JBL למחשב ולאחרונה הרמקול שמחובר ליציאת האודיו השמאלית ב-SUB מוציא קול ברמה כמעט חרישית, שלא שומעים בה כלום (ולא עוזר אם אני מגביר...).

מחיבור של הרמקול הזה ישירות לאייפון העוצמה הכמעט אפסית נשארה.

וידאתי שהבעיה היא לא בסאב או במחשב - הרמקול השני התקין משמיע קול מ-2 היציאות של הסאב (צד שמאל או ימין בהתאם).

כיום אני עובד רק עם התקין והסאב, ולא שומע בכלל את האודיו בערוץ השמאלי (בשירים של הביטלס לדוג').

יש לי 2 שאלות שאשמח אם תעזרו לי בהם:

1. פתחתי את הרמקול הלא תקין וכמעט שאין בפנים רכיבים שיכולים להדפק - רק קבל אחד גדול ו-2 ספיקרים. יש דרך לתקן אותו? מה יכולה להיות הבעיה שלו?

2. האם יש דרך לשמוע גם את ערוץ שמאל וגם את ימין דרך הרמקול האחד שכן תקין?

יכול להיות פתרון תוכנתי לבעיה? או חומרתי?

אגב ניסיתי לחבר את הרמקול התקין ישירות ליציאת האודיו במחשב אבל משום מה גם אז שמעתי רק את הערוץ הימני... מוזר לא?

חשבתי אולי להשתמש במפצל ליציאת האודיו של המחשב ואז אוכל לחבר גם את הסאב וגם את הרמקול ישירות למחשב (אבל כאמור עדיין שמעתי רק את הערוץ הימני...)

תודה מראש על העזרה

פורסם

מה קורה אם אתה מחבר את הרמקול השמאלי בתור ימני?

פורסם

תנסה להנמיך רק את הימני (לשנות את הbalance) ואז להגביר את שניהם

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובות המהירות,

הרמקול התקול משמיע קול אפסי ולא משנה באיזה ערוץ אני מחבר אותו - משמע הוא באמת תקול, השאלה היא האם ניתן לתקן אותו...

וגם בעוצמה המקסימלית בקושי שומעים משהו ברמקול התקול, ככה שהפיתרון של RLM לא עוזר לצערי.

פורסם
  • מחבר

יש למישהו רעיון איך לתקן את הרמקול או איך לשמוע את 2 הערוצים דרך רמקול אחד (חומרתית או תוכנתית)?

פורסם

בשביל לשמוע דרך רמקול אחד אתה צריך לבחור המרה ל-MONO איפשהו.

פורסם
  • מחבר

בשביל לשמוע דרך רמקול אחד אתה צריך לבחור המרה ל-MONO איפשהו.

זאת בדיוק השאלה שלי - איך אני עושה את זה?

בעזרת תוכנה מסוימת?

אלתור חומרתי?

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע איך אני הופך את יציאת הסטריאו של המחשב למונו?

בעזרת תוכנה כלשהיא?

חבר סיפר לי שיש מתאם 3.5 שמקבל סטריאו ומוציא מונו, מכירים אחד כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים