עבור לתוכן

מעבד של אינטל 8 ליבות טהור יש כזה?

Featured Replies

פורסם

מעבד של אינטל 8 ליבות ?

שלום

אני מחפש מעבד של אינטל עם 8 ליבות טהור.

בנוסף רציתי לשאול ראיתי מעבדים כמו I7-2600 שכתוב שהליבות שלהם זה 4/8 מה זה אומר?

תודה.

פורסם

סידרת XEON האחרונה של אינטל היא אם 8 ליבות(אבל אלו מעבדים שמיועדים לשרתים).

במעבדי i7 יש 4 ליבות פיזיות ו-8 ליבות לוגיות. באופן כללי למעבד יש 4 ליבות ו-8 נימים, מערכת ההפעלה מזהה 8 ליבות והטכנולוגיה נקראת HT או בהרחבה Hyper Threading. הטכנולוגיה הזאת לא עוזרת לגיימינג(לפחות בימינו), אבל יש תוכנות שהיא משפיעה עליהם פלאים.

ה-Hyper-threading (לרוב מקוצר ל-HT) הינה טכנולוגיה המפותחת על ידי חברת אינטל ומיושמת במעבדיה בלבד (בסדרת מעבדי ה-Core I, ואף בסדרת Pentium 4 הישנה). באמצעות הטכנולוגיה, עבור כל ליבה פעילה במעבד ישנה ליבה נוספת, כך שארבעה ליבות לדוגמה יחשבו על ידי מערכת ההפעלה כ-8 ליבות. הטכנולוגיה הזו הינה "טריק", הגורמת למערכת ההפעלה לפצל ליבה אחת לשתיים ולחלק את העומס בינהן. הטכנולוגיה מצריכה תמיכה של מערכת ההפעלה במעבדים מרובי ליבות, וכמו כן בטכנולוגיה עצמה.
פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.

אתה יכול להצביע לי על דגם של מעבד XEON שמשווקים בארץ ושהוא מגיע עם יכולות של 8 ליבות טהור?

בנוסף עם איזה סוקט וציפ' לוח האם של מעבדי ה- XEON עובד?

תודה

פורסם

אם אני לא טועה, בארץ אין מעבדים כאלה.


X7560,L7555,X7550.

^אלו מעבדים בעלי 8 ליבות.


אני לא יודע בקשר לסוקט ולצ'יפסט.

פורסם

אם אתה באמת זקוק לכוח עיבוד מקבילי שכזה אז לא ממש מומלץ לבנות מערכת כזאת לבד. ראשית, החלקים פחות זמנים לצרכן הקצה באופן ישיר ולכן יהיה ככל הנראה מסורבל ויקר יותר לקנות אותם. שנית, אתה צריך לדעת להתאים בין הרכיבים (וגם לפלטפורמת התוכנה שבה אתה משתמש יש משמעות כמובן), ובניגוד לשוק הצרכני, יש פה שיקולים כלל-מערכתיים נוספים שחוסר ידע וניסיון בתחום הספציפי הזה של שרתים/תחנות עבודה עלולים בסוף להתברר כקריטיים.

לכן, אם יש באמת הצדקה או הכרח במערכת שכזאת, מומלץ לפנות לספק פתרונות ייעודים בתחום (Dell, HP הם מותגים בתחום לדוגמה, יש גם ספקי פתרונות נוספים כמובן, מותגים או עסקי צד-שלישי המתמחים בכך). כמו כן, אין להקל ראש באחריות ובשירות. אני מניח שלשימושים המצדיקים קניית מערכת שכזאת כל זמן השבתה הוא קריטי (הן ביצרנות והן בכסף) ולכן חשוב מאוד לדאוג לשירות ואחריות שיקצרו את זמן ההשבתה למינימום האפשרי. בניית מערכת לבד אולי (דגש על האולי) חוסכת קצת כסף בקנייה הראשונה, אך התחזוקה והשירות שלה הם באחריות המשתמש שקנה/בנה אותה, שמלבד חוסר ידע לעיתים, גם אין לו תמיד גישה ישירה לחלקי חילוף ואו ידע כיצד להתקינם/להחליפם (כולל הגדרות תוכנה, גיבויים וכו') מה שרק מאריך את עוגמת הנפש, זמן ההשבתה וההפסד הכספי.

פורסם

תריץ חיפוש בגוגל על X7650, זה ה 8 ליבות דור קודם של אינטל, אפשר לשם עד 8 מעבדים על לוח אם אחד לעד 64 ליבות ו128 תרדים.

הם הוחלפו ב E7 8870 שזה מעבד 10 ליבות, אפשר לשם 8 מעבדים כאלה על לוח אם אחד ולקבל 80 ליבות ו 160 תרדים.

נ.ב

שב כשאתה רואה את המחירים.

נ.ב 2 בקרוב יצאו 8 ליבות לתושבת LGA2011 כזיאון E5.

עוד כמה חודשים כניראה שנראה גם 8 ליבות לשוק הפרטי במחירים ראליים יותר.

פורסם

עוד כמה חודשים כניראה שנראה גם 8 ליבות לשוק הפרטי במחירים ראליים יותר.

איך הגעת לזה?

פורסם

כי המעבדים החדשים של אינטל ה SNB-E הם 8 ליבות עם 2 כבויות.

בקרוב אמור לצאת סטפנג חדש שמקווים שמה שהוא יתן זה את האפשרות ל8 ליבות עם תדר סביר ב 130W TDP.

פורסם

^ 8 ליבות לשוק הפרטי במחירים ראליים לא ניראה גם ב-IB(לפחות לא כמו שזה ניראה). אם ב SNB-E אתה מתכוון ל SB-E אז זה לא נכון למעבדים יש 6 ליבות ו-12 נימים. כל מה שאמרת לא מבוסס על עובדות...

פורסם

תראה את הDIE של הSNB-E ותבין שיש לו 8 ליבות, יש אפילו דיון על זה פה.

IB-E תהיה עם 10 ליבות במחיר ראלי.

נ.ב

מחיר ראלי למי שצריך כזה דבר, כלומר כ 1000$.

לעומת 5000$ של E7 8870 ו2000$ לE5 8 עם 8 ליבות זה ראלי למדיי.

פורסם

עוד כמה חודשים כניראה שנראה גם 8 ליבות לשוק הפרטי במחירים ראליים יותר.

כאן אתה מדבר על השוק הפרטי(שאם אני לא טועה אתה מתכוון לשוק הביניים) אתה מודע לכך שמעבדי Xeon לא מיועדים למשתמש הביתי אלא למכונות וירטואליות רבות ולשרתים(הם אפילו לא נחשבים מעבדי אקסטרים). ומעבדי האקסטרים לא מיועדים לשוק הביניים. על IB-E עוד אין מחשבה(ואפילו לא פיסת מידע) כי רק עכשיו יצאו מעבדי SB-E(שלא מיועדים לשוק הביניים). לפי ההיגיון אין סיבה שאינטל תכבה ליבות במעבדי אקסטרים שגם ככה מתומחרים ב-999$ שבארץ זה יוצא בערך 5,000 ש"ח(בארץ הכל יקר יותר).

IB-E תהיה עם 10 ליבות במחיר ראלי.

מחיר ראלי למי שצריך כזה דבר, כלומר כ 1000$.

זה לא מחיר ראלי. בארץ רק חובבי הביצועים ומשתמשי הקצה(גם לא תמיד) קונים חומרה במחיר כזה לא משתלם. אתה רציני אתה באמת חושב ש-1,000$ זה מחיר ראלי? לי אין ניסיון עם המעבדים האלה אבל מה שכן אני יכול לומר לך שגם בשנה הבאה לא ניראה מאינטל מעבדים עם 8/10 ליבות במחירים נגישים גם לשוק הביניים(לא יותר מ-1,500 ש"ח), אז תקרא עוד קצת ותחזור עם ידע, כי אם אני לא טועה המעבדים האלה עדיין לא זמינים בארץ.

אשמח לתיקונים מהמומחים של הפורום אם טעיתי במשהו.

פורסם

אין קשר בין שוק פרטי לשוק ביניים.. גם שוק נמוך, גבוהה ואקסטרים זה שוק פרטי.

אני מדבר על הזיאון כי זה אותו מעבד כמו I7 3960X רק שב I7 שתי ליבות מכובות.

על IB-E כבר מתחילים לדבר ודיי ידוע שהיא תהיה עד 10 ליבות ו25MB קאש, תתחיל לקרוא גם בפורומים בחו"ל. אגב תהיה תמיכה בלוחות X79 קיימים, גם זה ידוע.

בדיון השני הסברתי למה יש הגיון בכיבוי שתי ליבות, היא לא עושה את זה מרצון.. אלו פשוט מעבדים תקולים חלקית ואז את אלו עם כל ה8 היא תמכור כזיאון E5 ושם הם נמכרים ב 2000$.

לשוק הבינוני לא תיראה מעל 4 ליבות גם עם ה HASWELL (המחליף של ה IB ב 2013).

אני מדבר פה רק על השוק הגבוהה, 2600K/2700K ומטה לא מעניין ;)

פורסם

אינטל לא אישרה שום ידיעה ממה שנאמר על מעבדי IB-E. מה שכן ניראה הגיוני, זה מה שאמרת על ה-8 ליבות בפלטפורמת האקסטרים(SB-E) של הדור הנוכחי. אבל כמו שכבר אמרתי אף ידעה לא אושרה על ידי איטל ובגלל שיש למעבדי ה-IB ומעבדי IB-E הרבה זמן לצאת(או לפחות רק לפלטפורמת IB-E), אז אין כל כך איך לדעת את זה בצורה חד משמעית(גם אם המקור אמין).

פורסם

ברור שהיא לא תאשר כרגע, חכה לQ4 שנה הבאה ותיראה אם זה נכון ;)

לסיכום לפותח הדיון:

המעבד 8 ליבות הנגיש (יחסית) הראשון יהיה באזור Q1/Q2 2012, יקרא XEON E5 ויהיה תושבת LGA2011, אפשרי מאוד שיעבוד על לוחות LGA2011 רגילים כמו שהיה עם ה XEON ל1366.

אפשרי שמעט אחריו או יחד איתו יצאו גם 8 ליבות לשוק הפרטי.

אם אתה חייב 8 ליבות או יותר עכשיו ורק מאינטל אז X7500 או E7 סוקט LGA1567, אבל תתכונון לשלם על זה הרבה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים