עבור לתוכן

הכנתי כבלים מעוגלים ונתגלה בעייה

Featured Replies

פורסם

הכנתי קבלים מעוגלים כמו במדריך באתר ואז חיברתי הכל הדלקתי תמחשב וזה כתב לי להכניס את הדיסקט בוט וללחוץ אנטר

ולא הבנתי כי חיברתי הכל אז ככה

1. האם זה נובע מהקבלים

2. מה זה יכול ליהיות

???

פורסם

פשששש... הצפת אותנו בפרטים!

תכתוב איזה סוג IDE זה

לאיזה חומרה חיברת אותו

מומלץ בדרך גם לעשות עריכה להודעה הראשונה ולשנות את הטופיק לפי החוקים למשהו יותר רלוונטי

פורסם

כמעט כל הקבלים בעולם עגולים ובמחשב כל הקבלים עגולים ככה שאני לא רואה סיבה לעגל אותם.

מה שאתה עשית זה עיגלת את הכבלים, לא את הקבלים.

בכל מקרה אם הוא מבקש ממך דיסקט איתחול יש 2 אפשרויות

1. או שלא חיברת הכל חזרה כמו שצריך.

2. דפקת את הכבל, חתכת את אחד החוטים.

פורסם
  • מחבר

תראו זה היה הקבל IDE שמתחבר לסידי ולהרדיסק ואגב היו מקומות שהגומי טיפה נקרע אבל לא החוט ואיםה שזה קרב ממש בקטן שמתי את הזה המבודד ויכול ליהיות שפשוט לא חיברתי טוב או אולי שכחתי לחבר חשמל מהספק?

פורסם

יכול להיות שחיברת הפוך את הכבל IDE.

תנסה להחליף צדדים.

פורסם

תבדוק שאתה מחבר את הכבל כמו שהיה מחובר עד עכשיו ישר ולא הפוך תנסה לחבר קודם רק את ההרידיסק חכה עם הסידירום

תבדוק שהחלק של הלוח אם מחובר ללוח והחשמל מחובר כמו שצריך

אממ מה עוד.. אה כן אל תחבר ביחד הרדיסק וסידירום זה בדרך כלל גורם לאיטיות אבל זה לא קשור כרגע...

ג'ימפור נורמלי שההרדיסק בתור מאסטר אז האמצע של הכבל מחובר אליו ולא החיבור קצה..

וכאלה שטויות קטנות תנסה תראה

אם לא עוזר כנראה שדפקת את הכבל תנסה על אחד אחר זה בסך הכל 13 שקל :)

פורסם

אי אפשר להכניס כבל IDE הפוך

זה פשוט לא נכנס ואם כן אז כניראה ששברת כמה פינים בדרך

פורסם

הפוך הכוונה שנגיד את הצד של הסידי הוא הכניס לחיבור של הלוח..

סתכל על הכבל יש עליו פס אדום כזה.. תוודא שהוא פונה לכיוון הכניס של המולקס לסידי..

אולי באמת הכנסת הפוך.. :-\

פורסם

אה... אני חשבתי הפוך על הציר שלו

והוא בעצמו אומר שהתקלף לו הבידוד אז כניראה שזאת הסיבה

פורסם

תחליף כותרת! >:(

פורסם

יש לי הרגשה שחיברת את ה"סלייב" במקום ה"מאסטר" או להפך

תבדוק את זה.

או בעברית החיבור האמצעי במקום האחרון או האחרון במקום האמצעי תנסה את שניהם.

ותבדוק שלא חשפת אף אחד מהגידים אם כן תלפף באזולירבנד.

פורסם

דבר ראשון אי אפשר כבל IDE הפוך או שהמסך לא ידלק,

אמרת שיש חלקים שחספת תחוט אם אני לא טועה.. תעטוף אותם באיסוליר בנד (האיזורים החסופים) ורק אז תאגד אותם ביחד..

אם זה לא עוזר ולא נגעת בשום דבר אחר בלוח אז הייתי אומר שהלכו הכבלים.. כבר הרסתי כמה כאלה :]

פורסם

רגע שאני אבין..

יש לך כבל IDE אחד שמתחבר גם להארד דיסק וגם לסי די רום?

במקרה זהו כבל ATA133?

אתה ממש משוגע אם עיגלת אותו, כי זה כמעט ובלתי אפשרי לחתוך את הגידים בלי סכין בעובי שלי אלפית המילמטר ;D(זה סתם להמחשה)..,

הגידים מאוד פיצפוניים, שלא נדבר שצריך לחתוך כל 2 או כל 4 (מספריים זוגיים), בגלל הסיכוך..,

תראה לי פעם המחשב לא עלה, או לא זוכר מה הוא רשם לי שאני עיגלתי כבלים והכנסתי את הכבל הפוך,

כעקרון צריך להכניס את הכבל(לסידי/הארד דיסק) שהפס האדום פונה לכיוון חיבור המולקס..,

אבל אם זה ככה פשוט תוציא את הכבל רק מהסי די רום/הארד דיסק ותחבר אותו שהאדום פונה לכיוון השני,

כי כנראה הכנסת את הצד השני של הכבל הפוך בלוח אם.., אז או שתהפוך את החלק שמתחבר ללוח אם,

או שתהפוך את החלק שמתחבר לסי די רום/הארד דיסק.. ::)

ואל תגידו שאי אפשר לחבר הפוך, כי אפשר, עובדה שאני יכול לחבר באיזה צורה שאני רוצה..,

אין לי את הקליפס הזה כדי להראות לך איך מחברים.. ::)

אולי גם לו אין.. ::)

פורסם

מדוע אף אחד מאחראי הפורומים לא דואג לכותרת נאותה?

פורסם

sub_man, הפעם ערכתי לך את הכותרת, פעם הבאה לא תיהיה עריכה אלא נעילה מיידית או מחיקה.

*כדאי שתקרא את חוקי הפורום, כי אם לא מצייתים להם ננקטים אמצעים לא נעימים כלפי העבריין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים