עבור לתוכן

לוח אם למעבד I5 2400 עם USB 3, PCI , וIDE עד 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מחפש לוח אם למעבד I5 2400, שישמש לרוב עבודה משרדית + משחקים.

והלכתי לעיבוד עם סוגי הציפסטים והקומבינציות שיש...

לכן אני צריך המלצה או לפחות כיוון איזה ציפסט אני צריך. הבנתי שהP67 והZ68 זה יותר בשביל מעבדי K.

הדרישות שהיו לו:

יציאה לפחות אחורית של USB 3.

חיבור PCI אחד.

חיבור IDE אחד. (על IDE וPCI אני מוכן לוותר אם זה מייקר יותר מידי את הלוח).

רצוי שהיה לו גם PCI Express ×4 לכ.הרחבה.

אני אשתמש ב8GB לפחות זיכרון לכן מבחינה הזאת כל לוח יתאים.

וכ.מסך ככל הנראה ישב עליו זה 6850 או GTX 460.

תודה.

פורסם

עד כמה שידוע לי אין בכלל לוחות לפלטפורמת SB עם בקר IDE. תוכל להוסיף את הפונקציונליות הזאת באמצעות בקר הרחבה PCI.

ההתלבטות שלך צריכה להיות בין לוח מבוסס H67 ובין לוח מבוסס Z68.

לוח H67 יאפשר לך להשתמש בליבה הגרפית המובנית אך לא לבצע OC.

לוח Z68 יאפשר לך גם וגם, אך הלוחות הזולים יותר בקטגוריה הזאת לא תמיד מכילים בקר USB 3.0 והם גם חורגים קצת ממסגרת התקציב בכל מקרה. עם לוח Z68 תוכל להעלות את תדר המעבד שלך בעד ל-400MHz נוספים שהם OC סמלי למדי, אם כי לא בהכרח לגמרי זניח.

אם תבחר בלוח H67 לוחות מומלצים הם H67M-GE ו-H67M של ASrock

BLKDH67BL או BLKDH67CL של Intel (בהתאם לכמות חריצי ה-PCI שאתה מחפש).

וגם P8H67-M LE של Asus הוא בסך הכל לוח לא רע בקטגוריה.

אם אתה מעוניין בלוח Z68 תצטרך להעלות את התקציב לאזור ה-650-600 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה.

בOC אני לא מעוניין. וOC אפשרי רק למעבדי K לא?

אני צריך PCI אחד.

מה לגבי לוחות אם של GIGABYTE?

עכשיו הסתכלתי על:

GA-PH67A-UD3-B3

נראה נחמד מאוד.

פורסם

הלוחות של GB לא ממש משתלמים לפלטפורמת SB, ועל אחת כמה וכמה בקטגוריות לוחות ה-H67.

שים לב שהלוח שבו בחרת הוא לוח הממותג כ-PH, משמעות הדבר היא שאתה מקבל לוח H67 שלא מאפשר לך מצד אחד לבצע OC אך מצד שני גם לא מכיל יציאות וידאו מה שאומר שהלכה למעשה אתה לא יכול להשתמש בליבה הגרפית המובנית (שהיא ה"יתרון" היחסי של ערכת השבבים H67 על-פני P67). אלא אם כן יש לך סיבה מאוד טובה לקנות את לוחות PH של GB כגון שילוב תכונות שבמסגרת התקציב ניתן למצוא רק בהם או הנחה מאוד (מאוד) משמעותית, לא הייתי ממליץ לבחור בלוח כזה בהתחשב בחלופות.

מעבד עם הסיומת K הוא מעבד עם מכפלה פתוחה. משמעות הדבר שאתה יכול לבצע לו OC מרבי במסגרת מגבלות המערכת שלך. אולם, גם למעבד ללא סיומת K ניתן לבצע OC של עד 400 Mhz (באמצעות משחק עם תדרי ה-Turbo Boost) בתנאי שיש לך לוח עם ערכת שבבים מתאימה.

פורסם
  • מחבר

אני די מבולבל, אני לא מחפש OC בכלל כעיקרון.

ומתכונות של לוח אם שציינתי למעלה הוא מתאים לי.

כ.מסך בכל מקרה אני משתמש בנפרד ולא של המעבד.

הלוח של INTEL לא ממש מצא כן בעיני לא ממש יודע למה. איך שהוא הוא נראה ממש דל, גם הקירור של הציפסט נראה קטן.

אגב מה לגבי RAID 1 בלוחות אם האלו?

GA-PH67A-UD3-B3

H67M-GE B3 ASrock

Intel BLKDH67CL Cold Lake

מבחינת מחיר הם אותו מחיר פלוס מינוס 30 ש"ח. לגבי תכונות נראה לי הGIGABYTE שווה יותר, רק שאין לו ESATA שזה לא נחוץ לי.

מה לדעתך לוח יותר איכותי?

למען האמת לוח אם COLD LAKE אני לוקח למערכת אחרת לעבודה עם גראפיקה.

פורסם

זה לא שהלוח הממותג כ-PH עולה פחות מלוחות H67 מקבילים עם יציאות וידאו.

זה שאתה משתמש עכשיו בכרטיס גרפי ייעודי זה נחמד, אבל למה לוותר על האפשרות להשתמש בליבה הגרפית המובנית? זה יאפשר לך בעתיד להסב את המערכת לשימוש אחד (HTPC או עבודה משרדית) וכך תוכל לחסוך קצת בצריכת האנרגיה ופליטת החום. בנוסף יהיה לך עוד כלי לשם אבחון בעיות בתצוגה, ואם חלילה הכרטיס הגרפי הייעודי שלך יושבת מכל סיבה שהיא, לא תשאר עם מערכת מושבתת לגמרי עד להחלפתו.

אם אתה לא מעוניין ב-OC משום סוג שהוא, אז קנה לוח H67.

מבין הלוחות שציינת הייתי בוחר ב-H67M-GE (או H67M), כאפשרות שנייה ב-BLKDH67CL (או ב-P8H67-LE), בלוח הספציפי הזה של GB אני באופן אישי לא הייתי בוחר בכלל מהסיבות שציינתי.

פורסם
  • מחבר

אין לו IDE.

ומה אם הבקר RAID בלוחות האלו? הלוחות שווי ערך בשבילי אולי משתמשים באיזה בקר יותר טוב\פחות טוב באחד מהלוחות.

ולגבי BIOS הבנתי שASROCK התחילו להשתמש ב UEFI מה לגבי INTEL? אני מדבר על הלוח הספציפי (לא ממש הבנתי מהספקס' באתר שלהם).

פורסם

יש IDE בלוח (ותודה ל-{Rubi} כי לפני כמה שבועות חיפשתי לוח SB עם IDE ולא מצאתי. לדעתי זה הלוח היחיד שמכיל או לפחות הלוח היחיד במחיר "שפוי" שמכיל בקר IDR) אבל לדעתי יש ללוח שלושה חסרונות עיקריים:

1. לא מכיל בקר USB 3.0. אמנם זה משהו שהוא מאוד תלוי משתמש, אבל לדעתי עדיף USB 3.0 על IDE בראייה לעתיד. כמו כן, הרבה יותר זול להוסיף בנקודת הזמן הנוכחית בקר הרחבה PCI עבור IDE מאשר USB 3.0 (שידרוש ברוב המקרים גם חריץ PCIex4).

2. אין לו יציאת וידאו DVI -- שוב, תלוי משתמש, ולא בהכרח קריטי.

3. מחיר - עד כמה שידוע לי הלוח אפילו חורג קלות ממסגרת התקציב וגם אם זאת לא חריגה משמעותית אז לדעתי הוא מתומחר גבוה מדי ובמחיר הזה כבר עדיף לקחת לוח Z68.

כאמור, אלו חסרונות סובייקטיביים, ייתכן שעבור משתמש מסוים דווקא ה-IDE מצדיק את הקנייה למרות הנ"ל שהם זניחים או לא רלוונטיים.

בלוחות לפלטפורמת SB של ASrock ושל ASUS (בבסיס אותם לוחות למעשה) וגם של MSI משתמשים ב-UEFI. בלוחות של Intel ושל GB משתמשים ב-BIOS (כאשר ברוב הלוחות של GB משתמשים ב-Click BIOS -- יש גישה ל-BIOS מתוך מערכת ההפעלה).

בקר ה-RAID של חיבורי ה-SATA של ערכת השבבים הוא חלק מהגשר הדרומי של ערכת השבבים ולכן זהה בכולם. ייתכן שבלוח מסוים יש גם בקר הרחבה לחיבורי SATA נוספים שבנוסף שמספק גם יכולת RAID לחיבורים ההאלה ובמקרה כזה ה"איכות" תלויה בסוג שבב ההרחבה שבו משתמש יצרן הלוח. בסך הכל עבור RAID בסיסי (0 ו-1, אולי גם 5 במקרים מסוימים) הבקר שבערכת השבבים מספיק. אך כמובן שהוא לא בקר RAID "אמיתי" ויש לקחת את זה בחשבון כחלק מהגדרת הצרכים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, {Rubi}

טעות שלי, הסתכלתי מקישור ראשון של זאפ:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12312

וזה לוח אם אחר שאין לו.

About:blank

ותודה רבה לך, עזרת לי הרבה.

תודות לך הכרתי את H67M-GE. וכנראה אני הולך לקנות אותו.

נ.ב מצאתי עכשיו אצלי זרוק:

http://www.dealextreme.com/p/sata-to-ide-converter-driver-706

מקווה שהוא יעשה את העבודה.

כי יש ללוח רק PCI אחד, שאני מכניס בו כ.טלויזיה.

פורסם

אם יש לך הנחה על הלוח אז תברר אם אתה יכול להשיג את P8H67 של ASUS במחיר שפוי יותר. בעקרון זה הלוח "המושלם" עבורך (למרות שעל-פניו גם ה-DH67CL מתאים באותה מידה), אבל לא ציינתי אותו עד עכשיו בגלל מחירו הגבוה ביחס לחלופות, מה שהופך אותו ללא משתלם עבור רוב המשתמשים. אולם, מכיוון שיש לך דרישות מאוד מוגדרות וייתכן שאף אפשרות להשיג אותו במחיר נמוך יותר ייתכן שבסך הכל הוא ישתלם לך.

לגבי המתאם, אין לי מושג אם יעבוד או לא, בעקרון אין סיבה שלא.

סתם שאלה ברשותך, למה כל כך חשוב שיהיה בקר IDE? מה אתה הולך לחבר לשם?

פורסם

יש לאסוס גם גירסת PRO עם USB3 אבל כמובן היא עולה יותר.

פורסם
  • מחבר

IDE אני צריך בשביל להשתמש בHDD שיש לי (שטח קטן אבל לשימושי מספיק). לא ממש משתלם לקנות היום קשיחים אחרי השטפונות.

כבר הסתכלתי ב EBAY, מקסימום יש כ.הרחבה שמתישבים על PCI-E בשביל הIDE ועולים גרושים.

עם לוחות אם ל AMD הסתדרתי לבד ביותר קלות :-\ .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים