עבור לתוכן

האם ניתן לחבר שני מסכים ללוח אם (Gigabyte GA-Z68XP-UD3) ולכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא כל כך יודע לאיזה פורום זה שייך וזה נראה לי הכי מתאים לפה :)

אני מתכנן לקנות מחשב חדש (כנראה לוח אם Gigabyte GA-Z68XP-UD3) וכרטיס מסך GTX570.

אני מתכנן לחבר אליו שני מסכים אחד להרצת משחקים (24") והשני לדסקטופ (23").

הייתי רוצה לדעת האם אפשר לחבר את המסך של הדסקטופ ליציאה של הלוח-אם כדי להוריד את העומס מהכרטיס מסך?

תודה מראש.

פורסם

1. זה לא אפשרי, וגם אם זה היה, אז לא היית מוריד עומס מהכרטיס הגרפי. שולחן העבודה ויישומים שאינם תלת ממדיים לא "מאמצים" אותו.

2. יש לך בלוח את טכנולוגיית Virtu שמאפשרת לך לעבור בין הכרטיס הגרפי הייעודי והליבה הגרפית המובנית (מצב i-mode). אם אתה רוצה שהכרטיס הגרפי ייפעל רק במשחקים אז תשתמש בטכנולוגיה. רק הערה: על הנייר יש בטכנולוגיה הזאת יתרונות מסוימים בכל הנוגע לצריכת האנרגיה ופליטת החום. אולם, בפועל הטכנולוגיה לא ממש בשלה ואם כי עובדת היא לא ממש תורמת לחסכון משמעותי בצריכת האנרגיה ופליטת החום, ואף קצת מסרבלת (למרות שזה עניין אישי ויש כאלה שזה מפריע להם יותר מלאחרים) את העבודה עם המערכת מכיוון שתצטרך להגדיר פרופילים למשחקים שבהם אתה רוצה שהכרטיס הגרפי הייעודי יעבוד. כך שיש לטכנולוגיה פוטנציאל אך בפועל היא לא בשלה מספיק לדעתי ויותר מהווה גימיק שיווקי.

כך או כך לא צריך להיות לך שום חשש מעומס לכרטיס הגרפי.

3. אם אתה מתכנן OC, ואולי אף בכלל, כנראה שיש לוחות משתלמים יותר.

4. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגם לוח האם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה (ערכתי את הכותרת).

אז בעצם אם אני משתמש בכרטיס מסך אני בכלל לא צריך יציאה בלוח אם.

חשבתי על הלוח הזה כי הוא מאפשר SLI עם שני GTX570.

איזה לוח אם מומלץ אם אני מעונין בOC ולחבר שני כרטיסים?

אם הייתי מוותר על SLI איזה לוח היה משתלם יותר?

פורסם
  • מחבר

מה הבדל בין הלוח שהצעת (Extreme3-Gen3) לבין הלוח של גיגהבייט (GA-Z68XP-UD3)?

הם נראים לי בעלי יכולות דומות.

אני מעוניין להריץ משחקים ברזולוציה של 1920X1080 עם הגדרות מקסימליות ולא נראה לי שGTX570 יחיד יספק את זה. (גם אם עכשיו הוא יוכל אי אפשר לדעת מה יקרה עוד שנה שנתיים ונראה לי משתלם יותר לעשות הכנה למערך מאשר לקנות כרטיס יקר יותר בעתיד)

פורסם

ה-Extreme3 Gen3 מכיל מערכת חשמל טובה יותר וגם חריצי ה-PCIex16 שלו הם מתקן 3.0. מלבד זה הבדלים נוספים, אם ישנם, הנוגעים לסוג וכמות החיבורים תוכל לראות במפרט.

אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות מערך כרטיסים נכון להיום הוא לדעתי בדרך כלל מיותר, בעיקר לאור חסרונותיו ולאור העובדה שניתן לקבל חוויית משחק מלאה באמצעות כרטיס בודד. כל זה הופך לעוד יותר בלתי משתלם כאשר אתה לא מתכוון להשתמש במערך שכזה כבר מההתחלה. בעתיד, כאשר הכרטיס הבודד שלך כבר לא יספיק, ישתלם לך הרבה יותר לקנות כרטיס עדכני (על כל המשתמע מכך מבחינה טכנולוגית ואנרגטית) מאשר לקנות עוד כרטיס "מיושן" ולהוסיף אותו לקיים שלך.

אז בעצם אם אני משתמש בכרטיס מסך אני בכלל לא צריך יציאה בלוח אם.

מבחינה טכנית לא, אבל מכיוון שאתה קונה לוח Z68 שבו רובם (לפחות המשתלמים יותר בקטגוריה) מאפשרים לך לנצל את הליבה הגרפית המובנית זה רק יתרון. זה יתרון משום שזה יאפשר לך בעתיד להסב את המערכת לשימושים נוספים שאינם דורשים כרטיס גרפי ייעודי (HTPC, מחשב לעבודה משרדית) וכך לחסוך בצריכת החשמל ובפליטת החום וגם ישמש לך כגיבוי לצורך אבחון תקלות בתצוגה או למקרה שבו הכרטיס(ים) הגרפי שלך יושבת עקב תקלה, ועד שהוא יוחלף לא תשאר עם מערכת מושבתת לגמרי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים