עבור לתוכן

הכרטיס מסך רותח-100 מעלות בזמן מנוחה (8800GTS)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה נהייתה לי בעייה עם הכרטיס מסך שהוא פשוט מפסיק לעבוד, אתמול החלטתי לבדוק טמפ' ונדהמתי לגלות שהטמפ' בזמן מנוחה עומדת על 100 מעלות :'(

מיד פתחתי את המארז לבדוק שהקירור שנמצא עליו עובד ואכן הוא עובד (מדובר בקירור סטוק שהגיע איתו) מה שכן הכרטיס מסך עצמו חם מאוד כנ"ל גם החלק של המארז שנמצא קרוב אליו.

הדבר היחידי שעשיתי בזמן האחרון הייתה החלפה של המאוורר של המארז. מעבר לזה הקירור של המחשב נשאר כמו שהוא מיום הקנייה ועד עכשיו לא סבלתי משום בעיית התחממות.

מה יכול לגרום לעלייה כזו קיצונית של הטמפ למרות שהקירור עובד? ואיך אני מוריד בחזרה לטמפ' נורמלית?

תודה לעוזריםה :)

פורסם

לפני הכל איזה מארז יש לך ואיך הסירקולציה בו ?

כמו כן ניקת אבק מהמאוורר ? בדקת מה הRPM שלו במנוחה\מאמץ ?

פורסם
  • מחבר

יש לי את המארז הזה: http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=HEC-6A21S-NPS&Cat2Cat1ID=6&

Cat2ID=209&aff=Zap〈=HE

לגבי סרקולציה יש מאורר אחד אחורי 120MM שמכניס אוויר מבחוץ.

אבק עדיין לא ניקיתי, ושום תוכנה לא מראה לי על כמה RPM עובד המאורר חוץ מ-HWMONITOR שמראה לי שהוא על 100%

פורסם

פתח את אהמארז ותבדוק טוב כמה מאווררים יש לך..שכן אתה חייב סירקולציה מינימלית..

של מאוורר קידמי מכניס אוויר..מאוורר אחורי מוציא אוויר (ולא מכניס כמו שתיארת)..

כמו כן בדוק את הRPM של הכרטיס מסך עצמו.

פורסם

גם אם יש מאורר ואחד ואפילו אם אפס זה לא משנה

זה לא אמור להגיע לטמפרטורה כזו בכל מקרה

תבדוק את הrpm של הכרטיס מסך

פורסם

תתפלא כמה מארז לא מסודר משפיע על טמפ'..

בכל מקרה וכמו שציינתי כבר הוא צריך לבדוק את הRPM ..

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק מה ה-RPM..? שום תוכנה לא מראה לי את ה-RPM.

ניסיתי עם RIVA TUNER, HWMONITOR וSPEED FAN ובשלושתם הדבר היחידי שאני רואה זה את אחוז העבודה של המאורר ובכולם זה מראה 100%.

פתח את אהמארז ותבדוק טוב כמה מאווררים יש לך..שכן אתה חייב סירקולציה מינימלית..

של מאוורר קידמי מכניס אוויר..מאוורר אחורי מוציא אוויר (ולא מכניס כמו שתיארת)..

בדקתי טוב ויש רק אחד אחורי, איך כדאי לשים אותו שיוציא או שיכניס אויר?

בכל מקרה כרגע אני בתהליך של לפרק את המחשב ולנקות אותו מכל הטינופת ואבק שיש שם לאחר מכן אני יפרק את הקירור של הכרטיס מסך וינקה גם את הכרטיס עצמו ואתר הקירור וגם נשים משחה טרמית חדשה בתקווה שזה יעזור...

פורסם

תוריד GPU-Z כמו כן גם אחוזים זה בסדר, המאוורר צריך להיות בין 25-40 אחוז במנוחה, ולעלות בהתאם במאמץ עד 100 אחוז.

תבדוק את זה.

המאוורר האחורי מוציא אוויר מחוץ למארז..ואם כבר אתה מפרק וכו..תרכוש ותתקין מאוורר נוסף קידמי שיכניס אוויר.

ולא הייתי ממליץ לך לפרק את הכרטיס מסך שכן תזדקק לפד טרמי מה שלא ממש זמין..פשוט תקנה את המאוורר מאבק..תראה שהקירור יושב טוב ולא רופף..

פורסם
  • מחבר

אםםם מאוחר מדי, כבר פירקתי אותו :smile1:

העם הפד הטרמי זה מין מדבקות לבנות קטנות כאלו שמפוזרות סביב הכ"מ? כי עם כן אז אחד מהם קרועה לגמרי כל השאר במצב טוב.

פורסם

כן זה הפג..בכל מקרה אתה יכול למלא את זה במשחה טרמית ולבדוק את המגיע, אם הוא בסדר ויש מגע עם הגוף קירור אז אתה בסדר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן זה הפג..בכל מקרה אתה יכול למלא את זה במשחה טרמית ולבדוק את המגיע, אם הוא בסדר ויש מגע עם הגוף קירור אז אתה בסדר :xyxthumbs:

תודה רבה,

זה מה שעשיתי והיה מגע טוב עם הגוף קירור.

Dandy23

אתה בטוח לגבי מה שאתה אומר? כי כשראיתי את המעלות נכנסתי קצת ללחץ ועשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי באחד מהפורומים של נוידיה שהליבה יכולה גם להגיע ל-140 מעלות עד שיגרם נזק ושסה"כ לא אמור להיגרם נזק לכרטיס גם כשהוא עובד על 85-90 מעלות לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שזה מוגזם, היו תקופות שהכרטיס הזה היה אצלי ב-OC ובמאמץ הוא לא היה עובר את ה-80.

בכל מקרה עכשיו גם הכרטיס שלי עבר ניקיון טוטלי ורענון משחה עכשיו רק נשאר להרכיב אותו ולקוות לטוב. :)

פורסם
  • מחבר

או קיי סיימתי כרגע להרכיב את המחשב לאחר שפירקתי אותו בשביל לנקות אותו מכל האבק ועל הדרך גם סידרתי את כל הכבלים ותפסתי אותם ע"י אזיקונים וכמו כן פירקתי את הכרטיס מסך והקירור שלו ע"מ למקות אותם כמו שצריך והחלפתי משחה טרמית לכרטיס והתוצאות פשוט מדהימות! ;D

דבר ראשון טמפ' הכרטיס מסך ירדה פי שתיים! וכרגע עומד על 48-51 מעלות במנוחה!

גם הטמפ' של המעבד ירדה מאוד ממצב של 50מעלות לפני היא נמצאת עכשיו בין 26 ל 31 מעלות במנוחה :cool2:

סה"כ התוצאות מדהימות והפתיעו אותי מאוד לטובה!!

תודה לכל מי שעזר :xyxthumbs:

פורסם
:yelclap::xyxthumbs: עכשיו אתה צריך רק לתחזק את המצב ;)
פורסם
  • מחבר

טוב הבנצ'מארק היחידי שעשיתי היה להריץ את 3DMARK VANTAGE, ואחרי שהרצתי אותו 3 פעמים הכרטיס הגיע ל-70 מעלות והמעבד היה באיזור ה-47.

ועוד שאלה קטנה משום מה עכשיו המאורר של הכרטיס מסך עומד על 60% וגם אחרי הבנצ'מארקים הוא נשאר על 60% ולא עלה זה תקין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים