עבור לתוכן

שאלה כללית על הפעלת מחשב 24/7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,לא ידעתי היכן לשאול אז אשאל כאן.המחשב שבחתינה אצלי עוד 4 חודשים ימלאו לו שנתיים. מהיום שקניתי אותו הוא דלוק 24/7 ברציפות לא מכבה אותו בכלל.השאלה היא האם זה עושה נזק למחשב לטווח הארוך? כלומר האם הלוח אם, והכץ מסך יכולים להינזק מכך? וספק הכח וכו? ראיתי למשל על הקופסא של הלוח אם כתוב 50,000 אלף שעות... אחי למשל מכבה כל לילה את המחשב.והוא טוען שככה הוא נשמר יותר.מי צודק?

ומה כדאי לעשות?תודה לעונים

פורסם

אני לא חושב שתיהיה בעיה.

אם המחשב שלך היה במחשב load (עומס) כל הזמן אז הסיפור אולי היה אחר, בגדול אני לא חושב שלרכיבי חומרה של היום יש בעיה להיות במצב idle כל כך הרבה זמן. המחשב שלי גם דלוק כבר המון זמן, לא זוכר מתי הפעם האחרונה שהוא הפסיק לעבוד.

פורסם

שים גם לב לכך שאפילו בעבודה 24/7, 50000 שעות הן כ6 שנים.

פורסם

זה דיון עתיק יומין. השורה התחתונה היא שאין תשובה חד-משמעית אלא זה רק עניין של פסיכולוגיה וגישה.

בשתי הצורות (עבודה רציפה וכיבוי והפעלה יומיים) יש בלאי למערכת ועדיין לא הוכח שבאחת מהן נגרם בלאי גדול מבשנייה.

מכיוון שכל כיבוי והפעלה של המערכת הן סוג של "הלם" ומאמץ למערכת החשמל יש את האסכולה שטוענת שעדיף להשאיר את המערכת פועלת כמה שיותר זמן ברציפות כי מרגע ההפעלה הבלאי השוטף (המכני והחשמלי) הוא זהה ולכן מבחינתם אותו "הלם חשמלי" בהפעלה ובכיבוי נתפס כבלאי גדול יותר ואף מיותר.

מצד שני יש את האסכולה שטוענת שמערכת שעובדת 24/7 צוברת בשעות "המנוחה" בלאי חשמלי, מכני וכתוצאה מחימום שהוא גדול מאותו בלאי של כיבוי והפעלה יומיים, ובנוסף אף לא עוברת תחזוקה נאותה כגון ניקוי תקופתי.

כאמור אלו יותר אסכולות מחשבה מאשר כאלה המסתמכות על עובדות. מניסיוני (עם המערכות שלי ושל אחרים) אף אחד מדפוסי השימוש האלה לא גורם לבלאי או לקיצור חיי המערכת ביחס לשני, לפחות לא כזה מורגש או מדיד.

יש גם את האסכולה השלישית, שדי פסה מן העולם לדעתי, של אלה שמכבים את המערכת בכל פעם שהם לא לידה. כלומר יכולים להפעיל ולכבות אותה גם 4-5 פעמים ביום. בה באופן אישי לא מצאתי הגיון אף פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים