עבור לתוכן

מחשב חדש: ריסטרטים ומסכים כחולים

Featured Replies

פורסם

מפרט:

מעבד 980X

זיכרון Corsair DDR3 1333 24GB 4X6 (עובד כרגע ב1066Mhz)

לוח GA-X58A-UD3R גרסה 2.0 עם ביוס FF

כרטיס מסך Gigabyte ATI 5770

ספק כח Seasonic 600W

מערכת Win7Pro/64 (התקנה נקייה עם דרייברים מעודכנים)

היה במחשב כרטיס Firewire800 וכרטיס BlackMagic - הוצאתי בינתיים את שניהם החוצה.

השגיאה נראית בכלל לא קשורה http://support.microsoft.com/kb/952681

אבל מופיעה בכל פעם שאני מדליק את המחשב לאחר עליית הדסקטופ.

צילום מסך: DLeV5.jpg

מסך נוסף איתו המחשב אוהב לשמח אותי, מראה שהביוס מחליט מדי פעם לשנות את תדר הזיכרון מ1333 ל1066 ובחזרה מתי שמתחשק לו:

EMpXt.jpg

פורסם

שלום,

תצרף להודעה רשימת מסכים כחולים (מדריך בחתימה שלי)

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

פורסם

1. תעדכן BIOS אם ישנו עדכון

2. תרסט אתה ה BIOS ע"י הוצאת הסוללה והחזרתה לאחר כ 10 דקות.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

לאחר שהוצאתי את הסוללה - המסכים הכחולים הפסיקו להופיע עם כל הדלקת מחשב, אבל עדיין יש בעיה...

כשאני מוציא מהלוח 3 סטיקים של זיכרונות - הכל עובד בסדר, כשכל 6 הסטיקים בפנים - המחשב נתקע ועושה ריסטרטים!

ניסיתי להריץ Memtest רק על 3 הסטיקים הראשונים - הכל בסדר, וגם על 3 הסטיקים האחרים הכל בסדר, ובל כשכולם ביחד - הכל תקיעות וריסטרטים.

הורדת תדר הזיכרון מ1333 ל1066 לא עוזרת, מדובר בזיכרונות האלה: http://www.corsair.com/cmv4gx3m1a1333c9.html

מה שמעניין זה שה Memtest אפילו לא מספיק להראות שום שגיאה - הוא פשוט נתקע ולא מגיב, נשאר תקוע במצב הזה:

YcNlm.jpg

לגבי עדכון BIOS יש כנראה בעיה עם הדגם הזה, כי בלוחות האלה אף פעם לא הצלחתי לעדכן לשום גרסה שיצאה אחרי FF, לא דרך Qflash ולא דרך @BIOS הבעייתי שמשמיד לוחות. (וניסיתי לעדכן לפחות 3 לוחות כאלה בזמנו)

פורסם
  • מחבר

עכשיו התקנתי 3 סטיקים של Kingston ביחד עם 3 סטיקים של Corsair שהיו קודם, וקיבלתי Unexpected Interrupt - Halting...

39R2b.jpg

פורסם
  • מחבר

עדכנתי לו BIOS, עדיין עושה ריסטרטים. לפעמים עוד לפני שמגיע למערכת ההפעלה.

לפעמים הוא מגיע ממש עד מערכת הפעלה ושם נתקע עם מסך שחור מבלי להעלות אותה...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם להחליף כרטיס מסך - לא עוזר.

פורסם
  • מחבר

נוצר רושם, כשאני מתקין זיכרונות בסוקטים הכחולים - כאן מתחילות הבעיות... האם ניתן לבדוק כלשהו את תקינות הסוקטים?

פורסם
  • מחבר

בפורום של Gigabyte מישהו אמר לי להוריד מהזיכרונות את כל המדבקות "כדי לקבל פיזור חום טוב יותר", אני לא יודע אם לצחוק או לבכות...

tLhpR.jpg

פורסם

חשבת אולי שאין תאימות בין שתי הסוגים של הזיכרון?

תבחר איזה מהם אתה רוצה ותעבוד רק איתם.

או שתקנה עוד סט תואם

* קח בחשבון שלא תמיד זיכרון תקול יפול ב-MEMTEST, ניתקלתי לא פעם בזכרונות שעברו בדיקה והיו תקולים

פורסם

חשבת אולי שאין תאימות בין שתי הסוגים של הזיכרון?

תבחר איזה מהם אתה רוצה ותעבוד רק איתם.

או שתקנה עוד סט תואם

* קח בחשבון שלא תמיד זיכרון תקול יפול ב-MEMTEST, ניתקלתי לא פעם בזכרונות שעברו בדיקה והיו תקולים

מסכים עם LUCKY , בעיה יכלה להיות באי תאימות של זיכרונות מחברות שונות

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

פורסם
  • מחבר

אני לא מערבב זיכרונות (היגיון לא מאפשר לי) פשוט שמתי על השולחן את כל מה שיש לי.

אתמול התקנתי 6 סטיקים של Corsair, איפסתי ביוס, שיניתי ידנית את התזמונים ואת הוולטאג' בהתאם.

הכל עבד בסדר בלי שום בעיות, אבל הבוקר אני מדליק את המחשב - מקבל מסך שחור איפשהו בין ביוס למערכת ההפעלה...

חזרתי ל3 סטיקים של Corsair ועדיין מקבל מסך שחור פעם ב2-3 הדלקות. כשהכל עובד אז הכל עובד עד ה cold-boot הבא, ואז חוזרות הבעיות.

פורסם

אגב, שמתי לב שאתה משתמש ב-MEMTEST עתיק קצת

תוריד גירסה אחרונה 4.20, היא יותר מתאימה ל-DDR3

ותנסה איתה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים