עבור לתוכן

The Rock&Roll in israel died before he barley lived!

Featured Replies

פורסם

מה קורה? :hi: .

אני בתור חובב מוזיקה מכול סוג פופ ,רוק אנד רול ,מוזיקה שחורה ,מוזיקת קנטרי אפילו גם מזרחית (לפני שהתמסחרה),בשנים האחרונות אני שם לב לתופעה מוזרה בארץ ,יותר בארץ מאשר בעולם. בתור סטודנט שלמד בשני מוסדות אקדמיים טכניון ואחר כך בן גוריון וכעת בתואר שני בתל אביב,אני מוצא שתחום הרוק אנד רול בארץ מת באופן סופי: כול הופעה שאני הולך אליה בתור סטודנט תמיד כוללת את החברה הבאים:

ברי סחרוף,היהודים ולעיתים מוניקה סקס. בעיקר המבוקש הגדול הוא ברי סחרוף.

יש לציין שההופעות של ברי סחרוף הם מצויינות ,ומבוצעות באופן מקצועי,אבל השירים שלו נשמעים כול כך עייפים,הבן אדם כבר סבא למען השם ורק הוא נותר כוכב הרוק היחיד לדור המקולל שלנו?? איפה השנים של גדי גוב ,כוורת של אנשים צעירים ושוקקים חיים עם קול מדהים ??

איפה השנים הטובות של Queen,beatles -שנות ה60-80 היו ה"שנים" של המוזיקה,מה שנותר כיום זה רק שאריות....

יש לכם המלצה לאומן ישראלי עם קול מדהים ,ולא לא מזרחית,בתור מזרחי המוזיקה הזו כבר מיצה את עצמה מבחינתי-כמה כבר אפשר לשיר על אהבה כואבת ונכזבת חלאסס נשבר הזין.

עד אז ידידי אני נאלץ להקשיב Queen בלופים אין סופים והאמת שזה לא נמאס,בינתיים אני אחכה שהמוזיקה בעולם תחזור לעצמה.

אהה וכמובן לא נשכח לציין את סצינת הראפ בארץ-קטסטרופה לא מעולם הזה,כול הזמן שירי מסיבה עם מלל עלוב ,שימוש כבד באפקטים כדי להסתיר קולות חובבנניים של ראפרים ללא יכולת שירה,ולא ילדי fxp הם לא מדד אלא מדד לכמה עולמנו קרוב לסופו.

• תגובות 44
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני אציין עוד פרט: יש לי תחושה שהרבה חובבי רוק אנד רול בישראל שמקשיבים לרוק קליל מחו"ל , והולכים להופעות של היהודים,ברי סחרוף מוניקה סקס ועוד ,לא ממש מתים על הלהקות הללו. למשל ניקח את היהודים,הסולנית שם אין לה קול בשיט,קול צווחני והקולות שמתלווים אליה גם חסרי טעם בשיט. עד מתי נחייה בשקר הזה??

אני אציין לטובה שיש אומנים כמו שלומי ארצי(לפני הסיגריות),גדי גוב,ועוד שיש להם קול!

פורסם

לצערי אני מסכים איתך ב- 100%.

ברי וחבריו כבר זקנים והם אולי יכולים להתחרות עם רוק בריטי מודרני (לא באמת).

אין מה להשוות ללהקות גדולות בחו"ל.

אבל אם תחשוב על זה בהיגיון, גם לא הגיוני שיהיו רוקיסטים טובים בארץ. אין פה קהל גדול שאוהב רוק מכל סוג שהוא.

הרב פה מקשיבים למזרחית.

פורסם

בולשיט.

כל ישראלי מצוי אוהב רוק. תקשיבו לרדיו. GNR, Bon Jovi, Queen, Scorpions ועוד מושמעים בלי סוף. הישראלי הממוצע כנראה מכיר שירים של GNR הרבה יותר טוב מאמריקני ממוצע (נתייחס לגילאי 25 ומטה). לא מזמן היה פה מופע של רוקסט ואני מכיר הרבה שהיו בו.

משינה - הלהקה המצליחה ביותר בישראל אי פעם היא להקת רוק. אתניקס מגרדים לעיתים את הרוק. מה עם תיסלם? מה עם גבע אלון (אני אישית לא אוהב)? מה עם אריק ברמן? דני סנדרסון, שעדיין מצליח? תמר איזנמן? רונה קינן? ועוד ועוד.

טוב. נזכרתי בעוד כמה ש"קצת" מצליחים. שלום חנוך. שלמה ארצי!! :lol:

נכון שהמרחב המוזיקלי של אמני ישראל התרחב. עכשיו גם יש פה מוזיקה "שחורה". אנשים שומעים יותר מזרחית מבעבר. זה רע? לא. שכל אחד ישמע מה שבא לו. אבל הישראלים עדיין אוהבים רוק. מאוד. למה שאתה אומר אין שום אחיזה במציאות.

נ"ב:

ההופעות של ברי סחרוף משעממות בצורה נוראית. לא איכפת לי אם הוא מקצועי או לא. הוא מופיע חרא.

פורסם

ל-Roxette יש אחלה שירים, במיוחד באלבום השלישי והרביעי, אבל איך אתה בכלל מקשר אותה לרוק?!?! רוקסט זה האמא של האמא של היורופופ...

GNR הם גם רוק בקושי, התחילו בתור Glam Metal של שנות ה-80 באותו סגנון של Def Leppard ו-Warrant, אחרי זה עברו יותר לכיוון של מטאליקה בתקופתה הרעה(St Anger ושות'), היו להם כמה שירים של Hard Rock אבל ממש אי אפשר לקרוא לGnR להקת רוק.

Queen ו-Scorpions כן, אבל למרות שמשמיעים אותם הרבה משמיעים משהו כמו 3 שירים סה"כ, Winds of Change, Another One Bites the Dust ו-Sombody to Love...

על Bon Jovi אני בגלל לא יפתח את הפה כי זה :puke:

הרוק בישראל מת, כי הרוק "עצמו" מת, מצד אחד רוק מודרני נכנס כלכך עמוק בפופ היום שכל ראפר היום חושב שהוא רוקיסט לפנים, והדברים הסבירים של הרוק עפו יותר מידי לכיוון האמו ונשרפים ע"י אנשים שלא מוכנים להודות שלהקות כמו ה-Strokes ו-MCR(אחרי שהתבגרו, הקאבר שלהם לDesolation Row עדיף על זה של דילן, כן כן לא רוצה לשמוע) יודעות לעשות מוזיקהף ומהצד השני הפך לפרוגרסיבי מידי בשביל להיות "מקובל".

פורסם
  • מחבר

בולשיט.

כל ישראלי מצוי אוהב רוק. תקשיבו לרדיו. GNR, Bon Jovi, Queen, Scorpions ועוד מושמעים בלי סוף. הישראלי הממוצע כנראה מכיר שירים של GNR הרבה יותר טוב מאמריקני ממוצע (נתייחס לגילאי 25 ומטה). לא מזמן היה פה מופע של רוקסט ואני מכיר הרבה שהיו בו.

משינה - הלהקה המצליחה ביותר בישראל אי פעם היא להקת רוק. אתניקס מגרדים לעיתים את הרוק. מה עם תיסלם? מה עם גבע אלון (אני אישית לא אוהב)? מה עם אריק ברמן? דני סנדרסון, שעדיין מצליח? תמר איזנמן? רונה קינן? ועוד ועוד.

טוב. נזכרתי בעוד כמה ש"קצת" מצליחים. שלום חנוך. שלמה ארצי!! :lol:

נכון שהמרחב המוזיקלי של אמני ישראל התרחב. עכשיו גם יש פה מוזיקה "שחורה". אנשים שומעים יותר מזרחית מבעבר. זה רע? לא. שכל אחד ישמע מה שבא לו. אבל הישראלים עדיין אוהבים רוק. מאוד. למה שאתה אומר אין שום אחיזה במציאות.

נ"ב:

ההופעות של ברי סחרוף משעממות בצורה נוראית. לא איכפת לי אם הוא מקצועי או לא. הוא מופיע חרא.

כן אבל כול השמות שהעלת הם שמות ידועים שנטחנו מכול כיוון. אני מסכים איתך שההופעות של ברי לעומת הופעות בחו"ל הם משעממות,מה שמקומם אותי זה שסטודנטים רצים להופעות שלו כאילו מינימום פרדי מרקורי מופיע שם!!

יש זמרים טובים ומצויינים בישראל,אבל הם נוטים להיכנס למין לופ אינסופי שבו השירים שלהם כבר נמאסים. לא יודע למה אבל מוזיקה בחו"ל הרבה יותר קלילה ממוזיקה עברית שנשמעת עייפה למחצה וחסרת אנרגיות.

בעניין המזרחית,כאחד ששומע אייל גולן ,זוהר ארגוב,ועוד שניים ששכחתי את שמם,אני יכול להקשיב ל2 עד 3 שירים שלהם בשבוע ואחר כך אני מקבל חלחלה זה לעומת להקות בחו"ל (המצליחות ביותר) שבו אני שומע אותם בלופים אין סופיים ובאמת מרגישים את האנרגיה במוזיקה.

בישראל זה מרגיש כאילו האומנים עושים טובה שהם שרים,והראפ בארץ ובעולם בכללי זה לא מוזיקה זה זוהמה אנושית!!

פורסם
  • מחבר

לצערי אני מסכים איתך ב- 100%.

ברי וחבריו כבר זקנים והם אולי יכולים להתחרות עם רוק בריטי מודרני (לא באמת).

אין מה להשוות ללהקות גדולות בחו"ל.

אבל אם תחשוב על זה בהיגיון, גם לא הגיוני שיהיו רוקיסטים טובים בארץ. אין פה קהל גדול שאוהב רוק מכל סוג שהוא.

הרב פה מקשיבים למזרחית.

אני מזרחי אחי,שמאס במוזיקה המזרחית,אני כבר לא מסוגל לשמוע את זה. יש הרבה אוהבי רוק בישראל לצערי רוק מקושרים עם אשכנזים ורוסים עוד קונספציה מטומטמת מבית היוצר של מדינת ישראל.

פורסם

מטאל לסוגיו השונים וגראנג' הם תת-סוגות של רוק. "יורופופ" הוא לא ממש סגנון מוזיקלי. פופ משתנה בהתאם לזמן. פעם "פופ" היה מוזיקת Swing. היום "פופ" הוא מוזיקה אלקטרונית מעצבנת. רוקסט היא להקת רוק. יש לה תוספת של קלידים, שהופכים אותה למעט יותר "פופית" מרוק "קלאסי", אבל היא עדיין להקת רוק.

בון ג'ובי גם היא להקת רוק. זה לא משנה מה אתה חושב עליה.

לגבי מותו של הרוק: מסכים. :silly:

גדי:

שמע, יש אמנים ישראלים שהם פריפורמרים טובים יותר ויש כאלה שהם פחות. האם אני חושב שיש כאלה שהם גרועים אך הם עדיין מצליחים? יש. :nixweiss: זכותם של אנשים אחרים לאהוב אותם.

האמנים המצליחים ביותר בכל מדינה הם אמנים "שנטחנו מכל כיוון". ככה זה עובד. רוב האנשים לא ילכו להופעה של מי שהם לא מכירים. :lol:

אני לא מסכים לגבי הראפ. יש ראפ טוב ויש ראפ רע. בדיוק כמו שיש רוק זבל.

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. הטענה של שהרוק בארץ מת היא לא נכונה וזהו. אם הוא מת - הוא מת במידה זהה למותו בשאר העולם. אם אתה לא אוהב לשמוע אמנים ישראלים, אל תשמע. אישית - אני בהחלט מוצא אמנים ישראלים מסויימים כבעלי "אנרגיה".

ומה הקשר לזה שאתה מזרחי? :nixweiss:

פורסם

רוקסט היא אולי קצת יותר רוק מ-ABBA אבל גם בקושי, אם רוקסט זה רוק אז Ace of Base זה רוק...

שוב לרוקסט יש אחלה מוזיקה שבעולם, אבל זה:

לא רוק.

רוקסט נכללת באותה קטגוריה כמו רוב להקות הפופ האירופאיות(יורופופ\דרימפופ איך שלא תקרא לזה), פופ איכותי בדיוק כמו הוברפוניק, The Sundays, The Ocean blue

למשל:

וגם היום יש אומנים דיי דומים לזה יותר ופחות "רוקיים" כמו לייקה לי(הבחורה מ-peter bjorn and john) ו-Silversun Pickups האמריקאית שיותר קרובה לרוק, אבל גם היא ממש אבל ממש לא רוק קלאסי.

פורסם
  • מחבר

מטאל לסוגיו השונים וגראנג' הם תת-סוגות של רוק. "יורופופ" הוא לא ממש סגנון מוזיקלי. פופ משתנה בהתאם לזמן. פעם "פופ" היה מוזיקת Swing. היום "פופ" הוא מוזיקה אלקטרונית מעצבנת. רוקסט היא להקת רוק. יש לה תוספת של קלידים, שהופכים אותה למעט יותר "פופית" מרוק "קלאסי", אבל היא עדיין להקת רוק.

בון ג'ובי גם היא להקת רוק. זה לא משנה מה אתה חושב עליה.

לגבי מותו של הרוק: מסכים. :silly:

גדי:

שמע, יש אמנים ישראלים שהם פריפורמרים טובים יותר ויש כאלה שהם פחות. האם אני חושב שיש כאלה שהם גרועים אך הם עדיין מצליחים? יש. :nixweiss: זכותם של אנשים אחרים לאהוב אותם.

האמנים המצליחים ביותר בכל מדינה הם אמנים "שנטחנו מכל כיוון". ככה זה עובד. רוב האנשים לא ילכו להופעה של מי שהם לא מכירים. :lol:

אני לא מסכים לגבי הראפ. יש ראפ טוב ויש ראפ רע. בדיוק כמו שיש רוק זבל.

אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. הטענה של שהרוק בארץ מת היא לא נכונה וזהו. אם הוא מת - הוא מת במידה זהה למותו בשאר העולם. אם אתה לא אוהב לשמוע אמנים ישראלים, אל תשמע. אישית - אני בהחלט מוצא אמנים ישראלים מסויימים כבעלי "אנרגיה".

ומה הקשר לזה שאתה מזרחי? :nixweiss:

האמת אין קשר :lol: . הקטע הוא שאני ברגע זה מחפש להקה חדשה להקשיב לה או ללכת להופעות שלה או זמר ישראלי טוב ואני לא מוצא כלוםםםםםםםםםםםםםםםם. זה ממש מבאס אני מרגיש כמו זקן שתקוע בשנות ה70-80 :o .

אני שונא ראפ,מהסיבה הפשוטה אני פשוט לא מבין איך הדבר הזה נקרא מוזיקה??

איך בן אדם שאומר משפטים מבולגנים עם קצת חרוזים נחשב זמר??(נעזוב את Tupac לשנייה כבודו במקומו מונח).

ראפרים ישראלים מאוד דומים לילדי כפות שאוהבים לזרוק משפטים "מדליקים" לכאורה אבל רדודים ברמה מטורפת!!

איפה הימים של האמנים שבאמת האמינו במוזיקה ובאמת ראית את התשוקה בעיניים שלהם.

תסתכל על עופרה חזה,גדי גוב,משינה ואתניקס בתחילת דרכם כולם היו בעלי ניצוץ שנכבה עם הזמן. הדור היום של הזמרים היום,אין בו לא ניצוץ ולא נעליים סתם מכונות כסף משומנות שבאים בשביל להופיע ו"לעשות שמח" בכאילו. תסתכל על הופעות של Queen או elvis בזמנו(בתחילת דרכו וגם לקראת סופו) הם מכונות אנרגיייייייייייה מטורפות!! איפה יש אומן ישראלי כזה היום? נינט :lol:

פורסם
  • מחבר

יודעים מה הנה אתגר תנו לי רפאר טוב:

אחד בישראל

אחד בחו"ל

אני מהמר ששניהם זבל כי ראפ לא מוזיקה לטעמי.

פורסם

אמינם...

פורסם
  • מחבר

אמינם...

תסתכל על זה ותגיד לי שזה באמת מוזיקה:

לי זה נשמע כאילו הוא לא שר אלא עונה מנהל ויכוח קולני + קללות מול מישהוא דמיוני.

מה הקטע הזה של המשפטים הגזורים הללו מהמציאות...

וחלאס עם התדמית של "הקשוח" לא עושה רושם על אף אחד.

שוב ראפ זו הזן היחיד כמעט של "מוסיקה" שהנחיצות שלו וההגדרה שלו מוטלת בספק ולא יעזרו מליוני הצפיות ,זה לא מוזיקה. כול המבנה של זה רקוב מן היסוד.

הקליפ הבא מתחיל עם ריאנה שמתחילה לשיר

וממשיך לשטויות שאמינם אומר,אם ריאנה לא היית שם ,לא הייתי יכול לסבול את השיר הזה.

אמינם עם הזריקת המילים המגוכחות שלו עושה לי כאב ראש!!

פורסם
  • מחבר

אמינם...

אתה עדיין חייב לי ראפר ישראלי מוצלח ,אל תתן לי את הצל וסבלימינאל.

פורסם

אני לא, ואתה לא מקשיב למילים.

Lose Yourself

8 Mile Road

Till I Collapse

Without Me

Stan

Rock Bottom

לאמינם יש שירים טובים, ושוב "ראפ" בדיוק כמו מזרחית הוא ג'אנר שמאוד מגודר מבחינת המוטיבים שלו, בדיוק כמו שאתה לא תשמע שיר במזרחית על שום דבר מעבר למה שמעניין "מזרחים"( כלל הנראה ערק, סיגריות, והתאבדות) :lol: , גם מרוב שירי הראפ אתה לא תשמע דברים מלבד אלה שמעניינים את קהל היעד שלהם.

יש אומנים יוצאי דופן, אמינם בחלק גדול מהשירים שלו הוא דווקא מאוד כן יוצא דופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים