עבור לתוכן

בעיית דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הדיסק הקשיח החל לעשות לי כל מיני בעיות, כבר כמה זמן שהוא קצת דפוק והווינדואז זורק לי הודעות על שגיאות בדיסק, האחריות פגה מזמן וגם יצא לי לבדוק אותו עם כל מיני תוכנות בזמנו שאישרו את החשש שלי בקשר לקילקולו.

כמובן שהכל מגובה כבר מזמן כך שאין חשש לאיבוד מידע יקר ערך וכו'

השאלה היא כזאת: האם כדאי לקנות דיסק קשיח חדש (כאילו ברור, אבל יש המשך) ולחבר את שניהם בRAID (אם עוד משתמשים בדבר הזה, אני קצת לא מעודכן), כמובן שמערכת ההפעלה צריכה להיות על התקין נכון? או פשוט להיפטר ממנו אחרי שאני קונה חדש?

כמו כן, האם אני יכול לחבר את החדש, להתקין עליו מערכת הפעלה ולהשאיר פה את הקלוקל מחובר, שיכיל כל מיני שטויות ודברים זמניים עד שהוא יתפגר סופית? אולי יש עוד הצעה שלא חשבתי עליה? ואם יש המלצה לדיסק אני אשמח, למרות שאני אבדוק קצת עכשיו במפרטים ובפורום אמצעי איחסון

תודה מראש :)

פורסם

באיזה דיסק מדובר?

תלוי כמובן איזה מערך RAID אתה רוצה לבצע. בכל מקרה לא הייתי סומך על הדיסק הזה יותר מידי.

דיסק פגום יכול לגרום ליותר צרות לפעמים... הייתי ממליץ לך פשוט להיפטר ממנו.

פורסם
  • מחבר

st3500410as של seagate בנפח 500

הraid הוא מן הסתם של גיבוי, לא זוכר איזה מספר זה אמור להיות בדיוק, אבל זה שעושה את הדיסקים כמו מראה אחד של השני

פורסם

RAID זה בשום אופן לא גיבוי ולבצע מערך שכזה על דיסק שאפילו יש ספק קטן לתקינותו זה :nono:

פורסם

RAID זה בשום אופן לא גיבוי ולבצע מערך שכזה על דיסק שאפילו יש ספק קטן לתקינותו זה :nono:

מחזק -

RAID בשום רמה אינו מהווה גיבוי - מקסימום יתירות (שזה שני מושגים שונים בתכלית)

כמו כן - לבצע דבר כזה על דיסק שכבר ידוע כבעייתי - אני לא רואה מה ההיגיון (ראש בריא במיטה חולה)

פורסם
  • מחבר

נו רשמתי שזה הRAID שעושה אותם כמו מראה :P

בכל מקרה, האם יש בעיה לחבר את החדש(ים), להתקין עליו וינדואז ולתת לישן פשוט להיות שם?

וגם, המלצה לחנות טובה בסביבת ת"א ר"ג ככה, שעוד מוכרת את סדרה F3 של סמסונג בנפח 500, אני פשוט לא מוצא חנות שמוכרת פחות מ1T וגם זה רק של WD בד"כ, פשוט אין לי כרגע צורך בכ"כ הרבה מקום..

פורסם

בכונן ה"תקול" אתה יכול להשתמש כל עוד החומר בו מגובה\לא חשוב.

אם אתה לא צריך הרבה מקום, תשקול לא לקנות עכשיו קשיח עד שהמחירים והמלאים יחזרו לתקינותם.

פורסם
  • מחבר

עד שהמחירים והמלאים יחזרו לתקינותם.

מה הבעיה במחירים ובמלאים? כנראה שאני לא מעודכן כ"כ, זה אמור להשפיע על כונן מהסוג שאני צריך? (רשמתי למעלה, F3 סמסונג,500GB יספיק), שגם ככה המחיר שלו די נמוך.

אמנם החומר מגובה והכל, אבל אני לא רוצה שהדיסק יקרוס ואני אשאר פה בלי מחשב, בכל זאת כל הלימודים שלי נעשים דרכו...

פורסם

אם אתה קורא לכמעט 500 ש"ח לכונן 500GB מחיר די נמוך אז שיבושם לך. לפני כמה חודשים אותו כונן עלה פחות מ-200 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

מה?? הסתמכתי על המחיר שרשום במפרטים מומלצים, מה בדיוק קרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים