עבור לתוכן

עד איזו מהירות מגיעים DDR2?

Featured Replies

פורסם

לוח האם שלי מוצהר שתומך בDDR2 עד 1300 MHZ

האם יש להשיג כאלו זכרונות?

המקסימום שראיתי הם 1066

פורסם

אם אני לא טועה ב-DDR2 הכי מהיר זה 1333Mhz, אבל תזכור שאתה תמיד יכול עשות לזיכרונות OC.

פורסם

נתחיל מזה שלתדר של הזכרון אין משמעות בפועל ולכן אין שום סיבה להשקיע אנרגיה ובטח שלא כסף בחיפוש זכרון בתדר גבוה יותר.

זכרונות DDR2 נמכרים לפי התקן עד לתדר של 1066, אך לא תמיד הם מצליחים לעבוד בתדר הזה בפועל.

אם הלוח תומך בזכרון של עד 1333 סימן שהוא מאפשר לך לבצע OC לזכרון עד לתדר הזה מבלי להעלות את תדר הבסיס (רק באמצעות משחק עם מחלק הזכרון). אתה יכול לנסות לבצע OC לזכרון אם זה מאוד חשוב לך, אבל בפועל זה מיותר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל מה שכן זה שהתדר של הזכרונות מגביל את ה OC שאני יכול להשיג מהמעבד, לא?

פורסם

תלוי איזה OC אתה מתכנן.

אם אתה מעלה את תדר הבסיס אז גם תדר הזכרונות עולה, אבל בשלב הזה אתה יכול לשחק עם מחלק הזכרון (או מכפלת הזכרון, תלוי איך זה ב-BIOS) כדי לשמור על הזכרון בתדר הנקוב שלו כך שהוא למעשה לא עובר OC. בדרך כלל אפילו מומלץ לנעול את הזכרון על התדר הנקוב כדי שלא יפריע ב-OC.

ב-OC גבוה מאוד למעבד במגבלות קירור אוויר לעפמים לא ניתן לשמור על הזכרון בדיוק בתדר הנקוב שלו, אבל גם אז בדרך כלל הוא לא עובר יותר מ-OC סמלי שרוב הזכרונות עומדים בו (כמובן שאין כל הבטחה לכך).

פורסם
  • מחבר

האמת שאני כבר לא זוכר בדיוק מה עשיתי אבל כרגע המעבד על 3.05 MHZ ומהירות הזכרונות נמוכה יותר מה667 הטיבעי שלהם כי לא הצלחתי לעלות מעל 667 וזה מה שהתאפשר (באיזור ה550).

אז הבנתי שעם תדר זכרונות גבוה יותר יהיה לי יותר חופש משחק עם המכפלה.

פורסם

בעקרון כן, זכרון שנבדק כעובד בצורה יציבה בתדר גבוה יותר לא יגביל אותך ב-OC אז לתדר הזה.

יחד עם זאת, אני מניח שאתה מדבר על תדר בסיס של 667 (כלומר מה שמשווק כ-1333 ולא על תדר 333 המשווק כ-667) הוא גם ככה גבוה עבור זכרון DDR2 וגם אם תקנה זכרון שלכאורה עובד בתדר של 1066 זה לא מבטיח לך שתוכל להגיע איתו רחוק יותר ב-OC לאחר שתעבור 1066 (או 533).

פורסם
  • מחבר

שורה תחתונה, זה שעכשיו הזכרונות שלי על 550~ והם יכולים להיות על 1066, לא יתן לי איזושהי תמורה מורגשת? (על אותו תדר מעבד)

פורסם

לא. גם בהפרשי תדרים גבוהים הרבה יותר ברוב היישומים אין לזה כל משמעות וביישומים המעטים והמאוד מסוימים שיש לזה השפעה היא זניחה.

ביישומים הללו שבהם בכל זאת יש השפעה (זניחה) מדובר על סדר גודל של הפרש בשיעור עשרות אחוזים בתדר תמורת תוספת ביצועים של אחוזים בודדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים