עבור לתוכן

CMOS שלא נשמר ומחשב שמתכבה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים רכשתי לוח אם חדש של אפוקס דגם 8RDAI3, הרכבתי את הלוח ועליו שמתי מעבד מסוג AMD XP 2000+ עם היטסינק של קולרמסטר.

כאשר אני מפעיל את המחשב, הוא עולה לבערך 30 שניות, מגיע לתפריט הבחירה של הווינדוס (98\XP) ונכבה, הכיבוי לדעתי הוא בלי קשר לווינדוס משום שהמחשב נכבה גם לאחר שאני נמצא 30 שניות בביוס.

חשבתי על כמה בעיות אפשריות:

- התחממות יתר של המעבד\ספק כוח\צ'יפסט.

אבל כנראה שזה לא נכון, גם משום שיש לי מערכת קירור מעולה (מארז של אנרמקס, 7 מאווררים 3 מכניסים 4 מוציאים) והיטסינק של קולרמסטר (אירו 7+) וגם כי הטמפ' עומדת על 35-42 (מעבד) ו19-23 (לוח). הספק כוח הוא גם של אנרמקס ויש לו 2 מאוורים, ככה שקשה לי להאמין שהוא מחמם שם.

- המידע בCMOS לא נשמר.

כנראה שזאת באמת הבעייה, כי אני נכנס לביוס, משנה דברים כמו הFSB ומכפלה כדי להגיע למהירות של המעבד שלי (אמור להיות1666, אך היא 1250 משום שהמידע לא נשמר) אני יוצא (ושומר!), המחשב עושה ריסט ומופיעה הודעה אדומה שאומרת לא לכבות את המערכת. אני לא מכבה, והמחשב נכבה. כדי להדליקו מחדש צריך לכבות את הספק, להדליק אותו ואז רק להדליק את המחשב, כשהמחשב עולה מחדש המידע ששיניתי לא נשמר.

אני כבר נואש... אין לי מושג איך לפתור את זה, אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה נהדר.

תודה רבה..

אלון

פורסם

זה שההיטסינק טוב לא אומר שהוא במגע מלא עם הליבה של המעבד.

תוודא שהוא באמת מותקן כמו שצריך.

יכולה להיות גם בעיה של ספק חלש מדי לך רגלית מיותרת מתחת ללוח שמקצרת אותו למארז.

פורסם

זה שההיטסינק טוב לא אומר שהוא במגע מלא עם הליבה של המעבד.

תוודא שהוא באמת מותקן כמו שצריך.

יכולה להיות גם בעיה של ספק חלש מדי לך רגלית מיותרת מתחת ללוח שמקצרת אותו למארז.

הוא לא אמר לפני רגע שהטמפרטורה של המעבד היא 35-42? אז זו לא טמפרטורה גבוהה מידי.

ספק חלש? הוא אמר שיש לו ENERMAX, לא נראה לי שזה זה אבל בהחלט ייתכן רגלית שמקצת את הלוח, בדוק את זה.

נסה לאפס את הביוס!

פורסם

CMOS - יכול להיות שהסוללה של הלוח התקלקלה ? ( או לא חיברת אותה ?)

פורסם

הטמפ' בביוס היא לא מדד לשום דבר, אם אתה תורם מעבד אני יראה לך שההיטסינק יכול לגעת רק בחצי מהליבה והטמפ' בביוס עולה ב 2-3 מעלות בלבד (המעבד שלי לא נשרף כשזה קרה, אבל לא מומלץ לנסות).

פורסם
  • מחבר

הממ, הלוח הוא חדש, אז לא נראה שזאת הסוללה אבל אני אנסה לשנות.

בקשר לטמפ', אם הביוס הוא לא מדד, אז איך עוד אני יכול לבדוק? בכ"א נראה כאילו ההיטסינק יושב על המעבד טוב ושיש מגע למרות שאפשר להזיז אותו קצת שהוא מחובר, אבל אני מניח שזה בגלל שהקליפס קצת רופף בפנים.

חשבתי שאולי הVCORE נמוך מדי, מישהו יודע כמה הוא אמור להיות?

ואיפה משנים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים