עבור לתוכן

מבקש עזרה לפתרון בעיה בהתקנת זכרון DDR3 בלוח אם של MSI P35 neo combo

Featured Replies

פורסם

שלום!

התקנתי היום זיכרון חדש והמחשב לא עבר את הביט.

אני מריץ מעבד אינטל DualCore Intel Core 2 Duo E6750 באוברקלוק 15% (כרגע מהירות 3200)

לוח אם: MSI P35 Neo Combo (באתר החברה טוענים שהלוח תואם DDR3)

זכרון ישן: 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM

זכרון שקניתי: 4GB DDR3-1066 PC3-8500 CL7 240 של קינגסטון.

האם בעיית התאימות היא הנושא של הבאפר? כי אין לי ממש מושג מה זה בכלל, למיטב הבנתי תאימות היא נושא של מהירות וסוג. לצורך העניין לוח האם תואם DDR3 עד מהירות 1066 וזה אכן הזיכרון שקניתי.

עזרה? תודה!

פורסם

תשים את הזיכרונות DDR2 ותחזיר את הביוס לדיפולט ואז תנסה עם הDDR3.

תנסה גם לעדכן ביוס.

פורסם

שלום tombashan וברוך הבא לפורום.

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה או הבעיה במקום לכתוב שיש לך בעיה.

2. הימנע בבקשה מפתיחת דיון כפול. אם פתחת בפורום הלא נכון, מנהל הפורום ידאג כבר להעביר את הדיון לפורום המתאים. מלבד העובדה שזאת עבירה על חוקי הפורום, אתה בעיקר מקטין את הסיכויים שלך לקבלת תשובה עניינית ומסודרת מכיוון שחלק מהמגיבים שיכולים לעזור אך יבחינו שפתחת דיון כפול כלל לא יגיבו, ואילו את התשובות שכן תקבל תצטרך ללקט מתוך שני דיונים נפרדים מה שרק יכול לבלבל.

3. לא הבנתי משהו ואודה לך אם תבהיר. את המערכת ניסית להפעיל כאשר הוצאת את הזכרון DDR2 והכנסת את ה-DDR3 או שניסית להפעיל אותה כששניהם מותקנים? אם ניסית כששניהם מותקנים אז לא ניתן לעבוד איתה בצורה שכזאת. אם ניסית רק כשה-DDR3 מותקן, תבדוק בחוברת לוח האם אם יש חריץ זכרון מסוים שאותו צריך לאכלס כאשר עובדים בתצורת מודול זכרון בודד. אם אכן בלוח שלך צריך לאכלס חריץ מסוים כאשר מותקן מודול זכרון בודד וגם כשהזכרון מותקן בו המערכת לא עולה, ייתכן שמודול הזכרון תקול. אם יש לך אפשרות לבדוק אותו במחשב אחר, הייתי ממליץ לעשות את זה.

4. לגבי עדכון BIOS. לפני העדכון הייתי ממליץ לקרוא את הודעות השחרור של גרסאות ה-BIOS שיצאו מאז הגרסה שבלוח שלך כדי לבדוק אם יש שם התייחסות לעניין תמיכה בזכרונות. פחות הייתי ממליץ ישר לעדכן BIOS.

פורסם

בנוסף למה שכתב about:blank :

א. לפי המפרט באתר של לוח האם, מקסימום זיכרון DDR3 הנתמך הוא 4GB בשני סטיקים. לפי המשתמע מזה, 4GB בסטיק בודד כנראה לא נתמכים (זה לא אומר שהם בהכרח לא יעבדו, אבל לפחות לא מבטיח שכן).

ב. בעדכון הביוס האחרון של הלוח כתוב בין השאר "Improve memory compatibility", מה שאומר ששיפרו את התמיכה בזכרונות מסויימים, אז יש סיכוי שעדכון ביוס יעזור במקרה שלך (אם כי לא הייתי בונה על זה).

פורסם
  • מחבר

טוב את עדכון הביוס עשיתי באמת בגלל שכתוב שיפור בתמיכות זיכרון.

המחשב לא עלה בלי קשר לחריץ בו שמתי את הזכרון.

כמובן שלא הפעלתי את המחשב עם שני הסוגים מחוברים...

הרמז היחיד שיש לי למה זה לא עובד זה מה שאמרו כאן על תמיכה של 4 גיגה בשני סטיקים לעומת אחד.

אני אפנה לMSI ואשאל אותם כי ברשימת הזכרונות הנתמכים לא מופיעים הרבה DDR3 וזאת לאור העובדה שהלוח די ישן.

ממש מעצבן הקטע הזה! יש למישהו רעיון נוסף מדוע לא עובד הזכרון? אני בספק אם הוא תקול למרות שאני אבדוק אותו על מחשב אחר בכל זאת.

תודה

פורסם

עברתי על מפרט הלוח שלך ואכן כפי שכתב yonizaf, הוא תומך עד ל-4GB של זכרון DDR3 באמצעות אכלוס שני החריצים, מה שאומר שסביר להניח שמודולים של 4GB לא נתמכים. קיים כמובן סיכוי שיעבדו, שרק חלק מהזכרון יהיה בשימוש (פחות סביר, אך ראיתי את זה קורה), אך כל זה זה יותר מזל/הימור ממשהו לבנות עליו.

אם בדקת את הזכרון במחשב אחר והוא נמצא תקין, הרי שזאת הבעיה, הייתי מבקש מהחנות (בייחוד אם התברר שהוא תקול) שממנה קניתי להחליף אותו ב-2x2GB (המחיר פחות או יותר זהה) כדי לא לקחת שוב הימור עם זכרון 4GB נוסף שגם הוא פחות סביר שיעבוד בלוח הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים