עבור לתוכן

מחירי מצלמות בדרך לשגעון ?

Featured Replies

פורסם

ישנם דיברים על כך שגם תעשיית הצילום (קאנון ניקון וכדומה) חוטפת מכה קשה עקב השטפונות בתאילנד, האם יש למישהו איזשהו מידע לגבי שינויים במחירים או בזמינות של דברים בארץ ?

פורסם

איך זה משפיע עליך ?

פורסם

המחיר של ה D7000 קפץ פתאום בכמעט 400 שקל.

אתה יכול ללכת על כל מוצר כמעט בזאפ ולבדוק היסטוריית מחירים..

אני ידוע על ה D7000 כי בדיוק רציתי לקנות ובמקום שהמחיר ירד הוא רק עולה :(

פורסם

הגרף אומר 5200, ברשימת החנויות בכלל 4800... המחיר היה 4400 ?

הלכת לחנות ואמרו לך שהמחיר עלה ב400 ש"ח אצל היבואן בגלל מלאי ?

פורסם

אני לא מסתכל על חנויות שמוכרות מהיבואן כי הן יקרות..

אני מסתכל על היבוא האפור כמו קאמרה מיה.

לא בטוח שהן העלו בגלל מלאי, אולי סתם העלו כי שטפונות זאת "סיבה" להעלות מחיר למרות שיש להם עוד מלאי..

אולי בכלל היבואן העלה מחיר אז החנויות הבינו שיש פה מקום להעלות מחיר.. לא שאלתי מה הסיבה להעלאה אבל אני בטוח שהתשובה שאני אקבל היא "השטפונות בתאילנד".

בקאמרה אילת המחיר עדיין הגיוני..

פורסם

אני לא פוסל את זה שמחירים עלו בגלל שטפונות.

מחירים הם עניין של ביקוש והיצע, ואם ההיצע יורד סביר להניח שמישהו ינסה לגזור על זה קופון.

אתה כצרכן לעומת זאת לא חייב לקנות.

אבל לא הבנתי על מה אתה מבסס את זה... האם המחירים היו 4400 בכמה חנויות ?

פורסם

אני לא זוכר בכל החנויות..

אני יודע שב CAMERAMIA/STUDIO LAND המחיר היה כ 4500 עוד באמצע אוקטובר וגם בדיגיטל שופס.

בסוף אוקטובר המחיר כבר קפץ ל 4800..

פורסם

תביא מחו"ל ותרכוש למצלמה אחריות בינלאומית בארץ. אני מאמין שייקח זמן עד שהמחיר ב B&H יתחיל לעלות.

פורסם

המחיר ב B&H (בלי ההנחה שיש עד ה19 בנובמבר, ועם 8% מס קניה במקום) יוצא בסביבות 4900.

כבר שווה לקנות בארץ עם אחריות של שנה..

בינתיים הכי משתלם זה לרדת לאילת ולקנות שם.

פורסם

טוב נו, ניסיתי.

פורסם

ניקון אכלו אותה בגדול, קודם הצונמי פגע להם במפעל שמייצר את דגמי ה-FF ועכשיו המפעל שמייצר את דגמי ה-DX טבע במים.

המכות האלו הם כנראה הסיבה שניקון ממעטים להציג דגמי DSLR חדשים ויש חוסר בחלק מהדגמים שלהם.

גרוע יותר - יש דיווח שמפעל החיישנים של סוני נפגע בשטפונות - סוני מייצרים חיישנים לא רק לעצמם, אלא גם ל-DSLR של ניקון ופנטקס (הניקון D5100, D7000, פנטקס K5 ומספר מצלמות של סוני כגון ה-SLT-A55, חולקות את אותו החיישן). מחסור בחיישנים יפגע עוד יותר בייצור המצלמות של ניקון וגם של פנטקס שמייצרים בכלל בפיליפינים.

כנראה שקאנון נפגעו הכי פחות, מה שאומר שההשפעה על כלל השוק לא תהיה כמו במקרה של הדיסקים הקשיחים, משום שקאנון הוא השחקן הגדול ביותר בתחום. אבל עדיין, סוחרים בוודאי מנצלים (ועוד ינצלו) את המצב להעלות מחירים על המלאי הקיים.

המסקנה שלי היא - כמו במקרה של הדיסקים הקשיחים, מי שלא חייב, שיתאפק ושלא יקנה עכשיו. מפעלים יבנו מחדש במהירות וחברות אחרות ינצלו את הוואקום וינסו להשיג דריסת רגל בשוק.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

והנה.. מחירי ה D7000 שוב עולים.. גם באילת (עלה 4499 עכשיו 5099) והתוצאה הכי זולה בזאפ 5219, והמחירים בחנויות אחרות כמו קאמרה מיה שהיא הייתה הכי זולה קודם בזאפ עלו עוד יותר, ל 5379.. אם זה לא בגלל השטפונות אז בגלל מה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים