עבור לתוכן

עזרה בשידרוג מעבד למפרט נוכחי

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כרגע מעבד דואל E7300 של אינטל, לוח אם EP43-DSEL של ג'יגה בייט, 6 ג'יגה ראם וכרטיס מסך GTX 560 Ti.

כרגע המעבד הנוכחי שלי דיי תוקע את המפרט שלי מאחור מבחינת ביצועים. אשמח לקבל עצות לגבי קניית מעבד חדש שיתאים ללוח אם שלי.

אני מחפש מעבד מהשנה-שנה וחצי האחרונות, לא משהו מפוצץ, אלא מעבד מכובד שיתאים לשאר המפרט "המבוגר" שלי.

אני מניח שהתקציב שלי הוא בסביבות ה500-1000 (האמת שאני לא מבין בזה כל כך).

שאלה נוספת, כרגע יש לי כרטיס קול Onboard של Realtek, אבל מכיוון שהוא עושה לי קצת בעיות עם כמה משחקים אני רוצה לקנות כרטיס קול פנימי אחר אבל ממש ממש אין לי מושג בתחום הזה. הבנתי שיש כרטיסים טובים של Creative, אשמח להצעה לגבי כרטיס פשוט וזול יחסית שיעשה את העבודה.

תודה.

פורסם

בשביל להחליף את המעבד למעבד מהדורות האחרונים תצטרך להחליף גם לוח אם ואם הזכרונות שלך הם ddr2 אז תצטרך להחליף גם אותם.... הכי טוב שתוכל לשים על הלוח הזה הוא מעבד מסדרת core2quad משהו בסגנון של q9550....שגם הוא לא בטוח לא יהיה צוואר בקבוק לכרטיס מסך שלך

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה פרטים כגון סוג התושבת (775), השימושים והתקציב.

1. מהם השימושים במערכת? ואיך באה לידי ביטוי אותה הגבלה שאתה מתאר?

2. האם ביצעת OC?

3. שאלות על כרטיס קול, שהוא אינו נושא הפורום, תפנה בבקשה לפורום 'ציוד היקפי'. כל עוד שבב האודיו שעל הלוח עובד, אין שום סיבה להחליפו. אם משהו לא תקין, ואתה מציין שזה רק בחלק מהמקרים, הייתי מנסה קודם לרדת לשורש הבעיה ולפתור אותה ורק אם אין פתרון אז לשקול קניית רכיב חומרה.

פורסם
  • מחבר

בשביל להחליף את המעבד למעבד מהדורות האחרונים תצטרך להחליף גם לוח אם ואם הזכרונות שלך הם ddr2 אז תצטרך להחליף גם אותם.... הכי טוב שתוכל לשים על הלוח הזה הוא מעבד מסדרת core2quad משהו בסגנון של q9550....שגם הוא לא בטוח לא יהיה צוואר בקבוק לכרטיס מסך שלך

קוויתי לא להחליף לוח אם, אבל אם אין ברירה אפשר לקבל בבקשה המלצה גם ללוח אם נורמאלי יחד עם המעבד? (שוב, הידע שלי לא גדול בדברים האלה ואני סומך על אנשים כאן שיפנו אותי ויגידו לי מה כדאי לי לקחת)

התקציב על שניהם אני מניח באזור ה1500 אשמח להצעה וכיוון לגבי הדברים הכי טובים שאני יכול להשיג במחיר. (טובים ברמה של הכרטיס GTX560TI למשל)

@About:Blank תיקנתי את הכותרת מקווה שזה בסדר.

-המחשב הוא למשחקים, הבעיה היא שמשחק מסוים (battlefield 3 לצורך העניין) מקרטע לי גם על HIGH SETTINGS וגם על LOW כמעט באותה צורה למרות השינוי הגראפי הגדול, מיכוון שהחלק הבאמת ישן שלי הוא המעבד אני מעוניין להחליף אותו.

-לא בוצע OC במעבד, האם יש טעם?

-לגבי הכרטיס קול, הוא אכן עובד אבל יש בעיה ספציפית עם הדגם שלו בהרבה משחקים שאני משחק בהם, אז חשבתי כבר פשוט לעשות לו disable ולקנות כרטיס פנימי פשוט אחר, אבל בהמשך לדיון הזה, אם אקנה כבר לוח אם חדש אולי לא יהיה לי בכלל צורך בכרטיס קול חלופי.

פורסם

מעבד core i 5 2500

925 ש"ח

לוח אם ‏P67A-D3-B3 של גיגבייט

530 ש"ח

‏2GB Patriot Signature Heatshield‎ x2

4 גיגה זכרון ddr3

יצא לך 1625 ש"ח וזה שדרוג מטורף וביחד עם הכרטיס מסך שיש לך יריץ לך כל משחק שקיים היום בצורה טובה.

אתה גם יכול ללכת על מערכת מבוססת amd שתתן אותם ביצועי במחיר נמוך יותר אם תרצה תגיד וארשום לך.

פורסם
  • מחבר

מעבד core i 5 2500

925 ש"ח

לוח אם ‏P67A-D3-B3 של גיגבייט

530 ש"ח

‏2GB Patriot Signature Heatshield‎ x2

4 גיגה זכרון ddr3

יצא לך 1625 ש"ח וזה שדרוג מטורף וביחד עם הכרטיס מסך שיש לך יריץ לך כל משחק שקיים היום בצורה טובה.

אתה גם יכול ללכת על מערכת מבוססת amd שתתן אותם ביצועי במחיר נמוך יותר אם תרצה תגיד וארשום לך.

תודה על התשובה. יש לי עוד שתי שאלות קטנות:

אני קונה בחנות מסוימת (מכיר את הבעלים) ויש שם את המעבד שאמרת ועוד אחד שנקרא core i 5 2500K, עם K בסוף שעולה 50 ש"ח יותר. איזה מהם מומלץ והאם יש בכלל הבדל ביניהם?

מצאתי גם את הלוח אם אבל הוא נקרא רק P67A-D3 ללא B3 בסוף, האם מדובר באותו לוח אם או שזה אחד אחר?

פורסם

הכותרת עדיין לא עניינית. מכיון שאתה מחפש לשדרג פלטפורמה אז למפרט הנוכחי כבר אין משמעות (וכאשר יש לו משמעות רצוי לציין אותו כדי לתת לקוראים נקודת ייחוס כלשהי) ולכן אין טעם להזכיר את זה. אתה מחפש פלטפורמה למשחקים ובתקציב מסוים, לכן כותרת עניינית תהיה פלטפורמה (או מעבד + לוח-אם) למשחקים, תקציב 1500 ש"ח.

לפני שמוציאים כסף על פלטפורמה חדשה תמיד כדאי לנסות לבצע OC. מצד שני, אם אין לך גוף קירור מתאים או ספק מתאים, לא תגיע רחוק.

לגבי השדרוג, אתה מתכנן לבצע OC במערכת החדשה?

פורסם
  • מחבר

הכותרת עדיין לא עניינית. מכיון שאתה מחפש לשדרג פלטפורמה אז למפרט הנוכחי כבר אין משמעות (וכאשר יש לו משמעות רצוי לציין אותו כדי לתת לקוראים נקודת ייחוס כלשהי) ולכן אין טעם להזכיר את זה. אתה מחפש פלטפורמה למשחקים ובתקציב מסוים, לכן כותרת עניינית תהיה פלטפורמה (או מעבד + לוח-אם) למשחקים, תקציב 1500 ש"ח.

לפני שמוציאים כסף על פלטפורמה חדשה תמיד כדאי לנסות לבצע OC. מצד שני, אם אין לך גוף קירור מתאים או ספק מתאים, לא תגיע רחוק.

לגבי השדרוג, אתה מתכנן לבצע OC במערכת החדשה?

יכול להיות שOC הוא בדיוק מה שאני צריך, כי הדבר היחיד שאני רוצה הוא באמת רק לשפר את המעבד קצת, אשמח לנסות לעשות OC עכשיו אבל אין לי ידע בזה ואני לא רוצה סתם לעשות שטויות, מה אפשר לעשות?

לגבי הכותרת, אני כנראה מפספס אותך איפשהו, אתה מוזמן לשנות אותה היות ואתה מנהל...

פורסם

אם הלוח הוא בלי b3 זה אומר שזה מהלוחות הראשונים שיוצרו שיש בהם דפקט בחיבורי sata אל תקח אותו בשום אופן.

ההבדל בין המעבד עם ה k לשני הוא שבזה שעם ה k תוכל לעשות oc ובשני לא.

גם באוברקלוק מקסימלי למעבד שלך עדיין לא תנצל את הכרטיס מסך שלך בחלק מהמשחקים במיוחד בחדשים.

פורסם

בנוגע לכותרת. כותרת של דיון צריכה להכיל את תמצית הדיון וכמה שיותר פרטים, בעיקר שימושים, תקציב ואם מדובר בפלטפורמה מסוימת אז גם התייחסות אליה. הסיבה לכך פשוטה. כותרת עניינית עוזרת לקוראים להבין במה עוסק הדיון וכך להחליט אם הם יכולים לעזור. כתוצאה כותרת עניינת תמשוך כנראה תגובות טובות יותר עבור פותח הדיון מכותרת מעורפלת. שנית, ייתכן שיש כבר עכשיו או יהיו בעתיד משתמשים עם שאלה או מצב דומה שינסו לחפש תשובה בפורום לפי מילות מפתח או ייתקלו בדיון. כותרת עניינית תעזור להם למצוא את הדיון ולקבל תשובה לשאלה שלהם.

במקרה הנוכחי כותרת עניינית תהיה 'שדרוג פלטפורמה עבור משחקים, בעיקר BF3, תקציב 1500 ש"ח'.

לגבי OC, יש המון מידע ברחבי הרשת וגם פה בפורום (תריץ חיפוש קצר). אם יש לך שאלות נוספות אתה כמובן מוזמן לפתוח דיון בפורום 'אוברקלוק' שם יוכלו לעזור לך בנושא. בכל מקרה, לפי מה שאני מבין BF3 ירוץ יותר טוב גם ככה על מעבד מרובע ליבות, אבל זה לא אומר ש-OC למעבד שלך (שהוא אוברקלוקר טוב) לא יכול להניב לך שיפור ביצועים שמבחינתך הוא מספק. כך לכל הפחות תוכל לדחות את השדרוג.

אם לאחר ביצוע ה-OC בכל זאת תהיה מעוניין לשדרג, אז אתה מוזמן לחזור לדיון פה ונמשיך משם.

פורסם

תכלס ב 500-600 שקל תוכל למצא מעבד q9550 יד שניה שביחד עם הכרטיס מסך שלך יריץ לך את bf3 חלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים