עבור לתוכן

בעיית התחממות מעבד- 90C+

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משתמש במעבד i7 860 2.8GHZ שרץ על 45-48C במצב אידאלי.

בשימושים קלים כמו אינטרנט וסרטים הוא מגיע ל-50C.

הבעיה מתחילה בשימושים כבדים יותר. קרה לי כבר פעמיים שהוא נכבה בפתאומיות, ללא מסך כחול. בלי כלום..

לדוגמא, השתמשתי בתוכנה AVI RECOMP להדבקת כתוביות, מנהל התוכניות הצביע על 50-70% שימוש בCPU.

המעבד הגיע ל-90C. כשכל אחת מהליבות הגיעה ל99C.

ברגע שהן הגיעו ל100C הוא נכבה. ואז ניסיתי כמה פעמים להדליק אותו, הוא כבה בלי לעלות את המערכת הפעלה בכלל..

המסקנה היחידה שאני יכול להגיע אליה היא שהקירור למעבד שלי צריך רענון.

חבר הציע שאולי מדובר בתקלה במעבד. אשמח לעזרה. כי באמת אני כבר לא יודע מה לעשות...

תודה.

פורסם

קודם כל תנסה לרענן משחה טרמית,אם זה לא עוזר אני מאמין שלמחשב עדיין קיימת אחריות תוכל ללכת לחנות לממש אותה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ לי על אחת?

פורסם

תפתח מארז ותנקה אבק מהגוף קירור של מעבד.

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

פורסם

‏Arctic Cooling MX-2 היא משחה נהדרת ולא יקרה במיוחד. אל תשכח לנקות היטב את המעבד ואת גוף הקירור משאריות המשחה הקודמת באמצעות אלכוהול (70% לפחות) וצמר גפן.

פורסם

יש אפלקציות לבדיקת מעבד שהם מעמיסות עליו ככה תיבדוק באמת תקינות .יש תוכנות לבדיקת טמפ ספיד FAN אחלה תוכנה בודקת טמפ מחשב

פורסם
  • מחבר

קיריל, תודה על התגובה.

הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח ולנקות אבק. זה כבר מעבר לזה.

מה שכן, במידה והמשחה הטרמית לא עושה את שלה.. להחליף את המאוורר הקיים? או להתחיל לדאוג?

נתון שלא ציינתי הוא שהמאוורר הקיים ג'נרי (אינטל) ורץ על 2000RPM +- .

פורסם

הקירור הגנרי של אינטל מגיע עם חיבור קליפסים ועלול לצאת חלקית מהמקום די בקלות.

יכול מאוד להיות שזאת הבעיה.

אם אתה רוצה פיתרון סופי ומוחלט וראש שקט, תחליף לקירור משופר מבוסס הברגה עם פלטה אחורית.

אם אתה רוצה פיתרון זמני שאולי יחזיק, תוודא שהקירור מחובר היטב מכל הכיוונים.

פורסם
  • מחבר

דוגמא לכזה קירור?עריכה: הקליפסים מחוברים היטב.

פורסם

אתה צריך להוציא את הלוח אם בשביל לראות אם הקליפסים מחוברים היטב. קרה לי כבר שחשבתי שהקליפסים מחוברים היטב אבל בסוף הם לא והמעבד עלה ל-90 מעלות.

פורסם
  • מחבר

יותר בטוח מלנסות ולמשוך את זה החוצה? זה לא זז.

התסבכתי עם זה מספיק. הקליפסים מחוברים.

מעבר לזה, במידה והקליפסים לא מחוברים כמו שצריך מערכת ההפעלה לא עולה והמחשב פשוט כבה. נבדק כבר.. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים