עבור לתוכן

זכרונות תואמים i3 i5 i7, גימיק?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שמוכרים זכרונות שתואמים למעבדים i3 i5 i7, ושעלותם גבוהה יותר מזכרון DDR3 "רגיל".

השאלה היא האם הם באמת נותנים ביצועים טובים יותר למעבדים האלה, או שזה סתם גימיק למכירה?

אם הם נותנים ביצועים טובים יותר, מהי ההשפעה באחוזים לעומת זכרונות DDR3 "רגילים"?

תודה.

פורסם

זה לא גימיק כי אם מיתוג והם כמובן לא שונים מכל זכרון בעל נתונים זהים לשלהם.

בפלטפורמות הממותגות על-ידי Intel כמעבדי Core ix קיימת מגבלה למתח שבו מומלץ שהזכרונות יעבדו. בארכיטקטורת Nehalem (הדור הראשון של מעבדי ה-Core ix) מדובר על מתח של 1.65V ובארכיטקטורת Sandy Bridge (הדור השני של מעבדי ה-Core ix) מדובר על מתח של 1.575V -- או בפועל, מתח של 1.5V. חלק מהזכרונות ממותגים כך כנראה כדי "לעזור" לצרכנים שפחות בקיאים במפרטים טכניים ובמגבלות החומרה לדעת שזכרון מסוים תואם לפלטפורמה מסוימת, אם כי מן הסתם יש פה כנראה גם אלמנט שיווקי טהור.

כך שקנה את הזכרון הזול ביותר מיצרן מוכר שעונה על הדרישות שלך, ללא קשר למיתוג שלו, ובדוק במפרט שלו כדי לוודא שהוא עובד לפי מגבלות המתחים הנ"ל בהתאם לפלטפורמת Intel שאתה מתכוון לקנות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת :xyxthumbs:

בעקרון ראיתי אותם זכרונות מבחינת מפרט, בהבדלי מחירים לא קטנים, טוב לדעת שאין באמת הבדל.

פורסם

אבל ברמת העיקרון אין סיבה למה לא לקנות זיכרון 1.65V לסנדי נכון? זה יעבוד..

ז"א שאם משדרגים מCore i ל Core i סנדי אין סיבה לחדש את הזיכרונות...

פורסם

יעבוד כן אך על-פי מפרט היצרן (Intel) מדובר במתח יתר שעם הזמן עלול לגרום נזק בלתי הפיך לבקר הזכרון. יש אנשים שעובדים עם הזכרון במתח הזה מכיוון שזה הזכרון שהיה להם ועדיין לא שמעתי על בקר זכרון שנפגע. אולם, כאן חשוב לציין שהנושא הזה לא נבדק באופן מסודר והפלטפורמה יחסית צעירה מכדי שייאסף מספיק מידע סטטיסטי מהימן (וגם כנראה לא ייאסף כי לדעתי שיעור המשתמשים האלה הוא קטן).

ההמלצה שלי היא לציית למפרט היצרן ולא לעבוד במתח של 1.65V. אם יש לך זכרון כזה פשוט תוריד את המתח ל-1.575V או אפילו ל-1.5V. רוב הסיכויים שהזכרונות שנבדקו כעובדים בצורה יציבה ב-1.65V יעבדו גם ב-1.575V, ובמקרה הכי גרוע תשחרר קצת תזמונים או תוריד את התדר עד להגעה ליציבות במתחים האלה.

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה נוספת.

אני שוקל לקנות זכרון ומתלבט בין מהירות 1333 לבין 1600.

יש לי כיום מעבד i5 750 FSB 1333 - מה שאומר שהנטיה ל 1333.

במידה ואקנה 1600 האם זה יעבוד טוב יותר? פחות טוב? לא יעבוד בכלל?

פורסם

לתדר ולתזמונים אין משמעות ברוב השימושים של משתמש ביתי ממוצע, וגם באלה שיש להם השפעה כלשהי היא זניחה.

אין קשר בין תדר האפיק (אגב, בארכיטקטורת Nhehalem אין FSB, אפיק התקשורת הוא QPI) ובין תדר הזכרון.

אם הלוח שלך מאפשר עבודה עם זכרון בתדר 1600 אז תוכל להשתמש בזכרון בתדר הזה, אך כאמור, בפועל אין לזה משמעות.

כך שקנה את הזכרון DDR3 בתדר 1333/1600 (לפעמים המחיר זהה ולפעמים זכרונות 1600 עולים יותר) הכי משתלם שאתה מוצא. להתעקש על 1600 או לשלם הרבה יותר בשביל זה, אין טעם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

אני מתלבט בין הזכרון הזה:

http://www.corsair.com/cmv4gx3m2a1333c9.html

(יש לי כבר 4GB כאלה - זהים לחלוטין)

לבין זה:

http://www.corsair.com/vengeance-low-profile-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cml8gx3m2a1600c9w.html

ההפרש ביניהם ממש קטן, ולכן אני מתלבט על מה ללכת, הראשון הוא בלי "משפחה" ואילו השני עם.

בלוח אם תומך עד 2200, אז לא אמורה להיות בעיה.

מה אתה ממליץ? ???

פורסם

אים יש לך כבר כזה תקנה אותו, אפשר לקנות גם זיכרונות עים חברה שונה וכולי

זאת רק הדעה שלי (בעל אותו חברה בעל אותו תדר בעל אותו תיזמונים, בקיצור אותו זיכרון).

פורסם

על שילוב זכרונות עם נתונים שונים תוכל לקרוא בסעיף 6.3 שבסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות.

מכיוון שהמערך יעבוד לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר, אם אתה רוצה כמה שפחות התעסקות עם המערך, אז קנה זכרונות עם נתונים זהים. אם לא איכפת לך "לשחק" קצת אז אתה יכול לקנות גם זכרונות 1600 ואז לנסות לייצב את המערך על 1600 (סביר להניח שהזכרונות הנוכחיים שלך יעבדו בתדר הזה ללא הוספת מתח).

אין משמעות למיתוג של סדרת הזכרונות וגם כמעט שאין משמעות לזהות היצרן (כל עוד מדובר ביצרן מוכר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים