עבור לתוכן

מבקש הסבר בנושא כרטיסי מסך - והשוואה בין כמה כרטיסי GeForce

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוכש מחשב חדש. על המפרט דיברתי בפורום המתאים. והוא יבוא להלן. בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני רוצה לרכוש מחשב מותג עם אחריות מלאה של שלוש שנים עד בית הלקוח. הנושא של האחרות הוא קריטי מבחינתי. וגם יש לי תחושה ומחשבה שמי שנותן אחרית כזאת טורח שהמחשב יהיה אמין ולא יצטרך תיקונים. אני מתלבט בין שלוש חברות: HP, PACKARD-BELL, DELL . בעיקר מטרידה אותי שאלת האחריות - מי יותר אמין.

השימושים במחשב הם רב- מימדיים: משפחה, ילדים, משרדי, סרטים, אינטרנט, משחקים. האופק של המחשב הוא 3-4 שנים. הנוכחי מחזיק אצלי 5.

המשחקים ברמה של heroes 5, civVI, dragon's agw 2 וכדומה.

Intel Core i5-2300 2.8GHz 6MB/ Intel Core i3-2100 3.1GHz, 3MB- - זכרון 4/6GB DDR3 1333MHz - 1TB/500GB 7200RPM

בין כמה הצעות דומות שבדקתי שמתי לב שהכרטיס מסך בכללי הוא כאילו אותו דבר אבל יש הבדל בדגמים - ואני לא מבין את משמעותו, ולכן אני לא ידע בעצם איזו הצעה היא יתר טובה ואיזו פחות. ורציתי הסבר על זה:

1. מה ההבדל בדגמים: Nvidia GeForce G315 1GB / G405 1GB/ GT420 1GB / GT530 1GB / GT 420 2GB

2. מה ההבדל בין כרטיסי מסך והחברות הגדולות בכלל...

3. איך המסך קשור. לפני שקראתי כמה תרדים שלכם לא חשבתי שזה משנה. כאילו הכ.ג. קובע וכל מסך מתאים באותה מדה. אז אניבעצם גם שואל איזה מסכים מתאימים לגרפיקה שאני צריך – אם זה באמת משנה בכלל.

תודה אורי

פורסם

גם אם תקנה מחשב בחברה ולא מותג אתה תקבל אחריות על כל החלקים.

מחשב זה לא אוטו שצריך טיפול מידי פעם. אם תשמור על המחשב בצורה המינימלית ביותר אתה לא תיתקל בכלל בבעיות חומרה.

כשאתה קונה מחשב מאפס אתה מחליט איזה חומרה תהיה בו וככה אתה יכול לבנות מחשב בדיוק לפי התקציב והצרכים שלך.

כל דגמי כרטיסי המסך שרשמת לא מיועדים למשחקים ויתנו לך ביצועים נמוכים במשחקים.

המסך קשור מבחינת הרזולוציה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התלות בכרטיס מסך ובכמות הזיכרון שלו עולה.

אני מציע שתפתח ת'רד במפרטי מחשב עם תקציב וכל שאר הפרטים שצריך, ויתנו לך מחשב שיתן לך מקסימום ביצועים לכסף שתשלם.

בת'רד שפתחת בפורום מפרטי מחשב שאלת שאלות כמו:

איך אני ידע מה מצב הקירור במחשב שאני קונה כמחשב מותג - לא מופיע במפרט...

איך אני ידע על מידת התאימות של לוח האם במחשבים הנ"K שגם לא מופיעים במפרט (ואגב למה? האם זה מובן מאליו?)

כשאתה בונה מחשב אתה יודע את כל הפרטים ולא תצטרך לשאול שאלות של "איך אני יודע" וזה גם יתרון של מחשב שאתה מחליט מה יהיו החלקים בו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה,

מישהו באמת נתן לי בתרד אחר הצעה למפרט. בתוכה היה כ.ג.

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL

העניין הוא שאף פעם לא שמעתי על החברה הזאת. את גי-פורס אני מכיר. ההוא גם מופיע בדרישות מינימום/מקסימום של משחקי מחשב. למה אתה חושב שהכרטיסים שהבאתי לא מתאימים למטרה שלי?

לגבי האחריות נתת לי חומר למחשבה לשקול שוב. אבל כללית אני מרגיש שאני מעדיף שיש כתובת ברורה.

אבל כאמור אם יש לך אפשרות אשמח אם תסביר קצת יתר שאני אדע על מה מדובר.

למה גי-פורס לא טוב למשחקים.

מה זה הספיר הזה?

אגב זה המפרט שניתן לי כאן:

מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ₪694

מעבד: [..] Intel CORE i5 S1155 2310 2.9Ghz - TRAY ₪801 לוח אם:..[..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪400 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:2 כרטיס מסך:[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪944

ורב DVD:[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] Antec ONE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪244 ספק כוח:[..] HEC COUGAR RS 450W - RETAIL ₪265

קרור למעבד:[..] SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ₪97 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪283. - הרכבת מחשב:[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

פורסם

בהרחבה לנושא האחריות http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1255

ואם מדברים על כרטיסי מסך אז ספיר היא יצרן ידוע, ובכל מקרה מה שמשנה זה הדגם ולא היצרן.

והדגמים שהבאתה עונים להגדרה אחת- זבל.

המפרט שהבאתה טוב ועדיף בהרבה מכל מחשב מותג.

פורסם

טוב, הגיע הזמן לקצת סדר:

יש שני חברות כרטיסי מסך בשוק: NVIDIA ו AMD-ATI.

כרטיסי המסך בשני החברות מחולקים לסדרות.

הסדרות העיקריות הן:

GEFORCE לNVIDIA וHD XXXX לATI.(האיקסים מסמנים מספרים)

הסדרות האלה מתחלקות לסדרות נוספות כמו HD 5000, HD6000 לATI ו GTX 200, GTX 400 לנוידיה וכו'

בכל סדרה יש כרטיסים יקרים והכי חזקים, יש כרטיסים חזקים במחירים נמוכים יותר, כרטיסים בינוניים וכרטיסים חלשים.

כל הכרטיסים שרשמת הם של חברת NVIDIA והם לא נוצרו כדי להתמודד עם משחקים. הם מתאימים יותר למערכות ביתיות והרצת סרטי HD.

עכשיו, נוידיה וATI מיצרות רק את הליבות הגראפיות ומוכרות אותן לחברות ששמות אותן על הכרטיס ובעצם יוצרות את כרטיס המסך עצמו.

חברה לדוגמא היא SAPPHIRE.

כדי שנוכל להתאים לך כרטיס מסך שיעבוד טוב במערכת שלך אנחנו צריכים לדעת:

1. דגם מעבד - מכיוון ששילוב של מעבד חלש עם כרטיס חזק יצור מה שנקרא צוואר בקבוק. כלומר מעבד חלש יגביל את הכח של הכרטיס החזק

2.רזולוצית מסך - מכיוון שלרזולוצית מסך נמוכה לא תצטרך כרטיס חזק ממש ולרזולוציה גבוהה תצטרך כרטיס טיפה יותר חזק. מה שמשפיע גם הוא כמות הזיכרון של הכרטיס.

3.דגם ספק כח - מכיוון שספק לא איכותי (ג'נרי) יכול לגרום לקריסות ופגיעה פיזית בחלקים (ביו היתר כרטיסי מסך) אם מאמצים אותו יותר מידי.

4.תקציב

כמובן שהכל תלוי בשימושים ולמישהו אחד דברים מסויימים לא יהיו רלוונטים לשימושים של מישהו אחר.

הכרטיס שהציעו לך למשל (6870) נחשב חזק עם מחיר סביר ויריץ לך כל משחק כמעט בצורה חלקה לגמרי. אם יש לך רזולוציה של פחות מ 1680X1050 אין טעם לקחת אותו ותוכל לחסוך קצת כסף ולקחת משהו מתון יותר. אני מאמין גם שבאותו מפרט שקיבלת הותאם לך גם ספק טוב והכל כמובן היה ע''פ התקציב.

פורסם
  • מחבר

תודה...

קצת סיבכת אותי - במובן החיובי... איכשהו נראה לי שאצטרך לוותר על המותג, ועל הבטחון שבאחריות עד הבית. מהתגובות עד עכשי אני מבין שבאמת המותגים הללו הם לא כל כך מציאה. וזה מרגיז - באמת הנקודה המרכזית שהבנתי ולכן הגעתי לפורום הזה, היא עד כמה במחשבים חוסר הבנה אמיתי הוא בעייתי. כי מבחינתי אם נותנים לי מחשב עם 2 ג'יגה זכרון למסך ו-8 לRAM זה ממש סבבה. ג'י-פורס הכרתי בתור מותג מקצועי מאד של כרטיסי מסך - למשחקים. ומסתבר ש"הדגם יתר חשוב" ובכלל הג'י הם לא מקצועיים... והרבה תלוי בלוח אם והספק כח וכו' וכו'. אין לכם מושג כמה זה מרגיז כל פעם לחשוב שהבנתי משהו ואז לגלות כמה זה לא מספיק מול כל הנתונים האחרים. יש לי הרגשה שהמחשבים זה התחום הכי מורכב. במכוניות, מעבדי מזון, אופנייים, ושעונים אין דבר כזה או שאתה קונה את זה או את זה ובזה נגמר הסיפור.

בשורה התחתונה - ההרגשה שלי מול העניין של לקנות מחשב - מאד מאד מתסכלת ברמות. אני מחשיב את עצמי אדם אינטילגנטי וזה מאד מרגיז להתקל בקיר כל פעם מחדש... את המחשב הזה אני רוצה לקנות אולי שנה וחצי ולא מצליח להגיע לבהירות אם עצמי מה נכון לעשות. .

בכל אופן משמח שיש מקום כזה שאפשר לברר בו את הדברים, ואני חושב שעכשיו מתבהר לי ונקנה את זה עוד מעט...

ואני חוזר לזה שכנראה אם אני רוצה משהו איכותי שיחזיק וכו' אני צריך ללכת על מפרט כמו שנתנו לי. ואני צריך לוותר על הבטחון שמשדר מותג.

ומכאן לכמה שאלות הבהרה נוספות:

1. האם זכרון של 1 או שתיים לכ.ג. משנה מהותית, ושווה את ההשקעה או שצרכים שלי זה לא כ"כ משנה.

2. לגבי מסך - מה אני צריך לבקש לגבי מסך כדי שהוא יתאים לכרטיס שנתן לי הבחור במפרט הנ"ל?...

3. לצורך הדיון - אני מביא את המפרט המלא שנתין לי כאן, כשהכוונה שאם תוכל לתת לי חוות דעת יתר והסבר יתר מלא לגבי התפקיד של הכ.ג. במפרט הזה, והאם שווה ללכת על 2GB או שאפשר לוותר על זה ובכלל הערות על המפרט ואולי שינויים מנקודת המבט הגרפית נטו.

"תרכוש 64BIT, ה 32BIT יגביל את כמות הזיכרון בה ניתן להשתמש ל 3.25GB

- המסכים הכי נפוצים היום הם 23' ועל כן גם הכי משתלמים, שלוש המלצות בהמשך

מפרט איכותי תוך שמירה על הרף התחתון של התקציב

מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ₪694

מעבד: [..] Intel CORE i5 S1155 2310 2.9Ghz - TRAY ₪801

לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪400

זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2

כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪944

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז: [..] Antec ONE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪244

ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 450W - RETAIL ₪265

קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ₪97

דיסק קשיח: [..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪283

הרכבת מחשב: [..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4166

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

- לוח עם USB3 ו SAT3 אך רק עם 2 סלוטים לזכרונות, כנראה שלא תזדקק ליותר

- 8GB זיכרון

- קשיח 500GB ולא 1TB כי המחירים עלו בשיעור חד עקב השיטפונות בתאילנד

- מסך איכותי בעל פאנל PVA אך בלי אורגונומיה מתקדמת

- קרור שקט למעבד

- מארז איכותי עם פילטרים נגד אבק אך בלי כפתור ריסט

אפשרויות שדרוג

- מעבד יותר חזק (לא קריטי) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8480

- לוח עם בקרים עדיפים ו 4 סלוטים לזיכרונות http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=7761

- מסכים עם פאנל IPS הנחשב טוב יותר ואורגונומיה מלאה, ההבדל היחד בינהם הוא התאורה האחורית, האחד LED והשני פלוריסנט רגיל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8570

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8663

"

זהו תודה רבה!

פורסם

ג'י-פורס הכרתי בתור מותג מקצועי מאד של כרטיסי מסך - למשחקים. ומסתבר ש"הדגם יתר חשוב" ובכלל הג'י הם לא מקצועיים... והרבה תלוי בלוח אם והספק כח וכו' וכו'.

1. האם זכרון של 1 או שתיים לכ.ג. משנה מהותית, ושווה את ההשקעה או שצרכים שלי זה לא כ"כ משנה.

2. לגבי מסך - מה אני צריך לבקש לגבי מסך כדי שהוא יתאים לכרטיס שנתן לי הבחור במפרט הנ"ל?...

3. לצורך הדיון - אני מביא את המפרט המלא שנתין לי כאן, כשהכוונה שאם תוכל לתת לי חוות דעת יתר והסבר יתר מלא לגבי התפקיד של הכ.ג. במפרט הזה, והאם שווה ללכת על 2GB או שאפשר לוותר על זה ובכלל הערות על המפרט ואולי שינויים מנקודת המבט הגרפית נטו.

אף אחד לא אמר שג'י פורס לא מקצועיים...כפי שברק הסביר מקודם, בכל סדרת כרטיסים יש חלשים, בינוניים, חזקים\זולים וחזקים מאוד\יקרים מאוד..

הכרטיסים שרשמת, הם פשוט מהסוג החלש באותם סדרות. הם פשוט לא חזקים מספיק למשחקים.

התלות של הכ.מסך היא במעבד ולא בלוח. רצוי שהמעבד יהיה מספיק חזק ע"מ שלא יגביל אותו.

הספק חשוב מכיוון שבמערכות שדורשות יותר כח, צריך ספק חזק ויציב, כזה שיכול לתמוך בלי בעיות ולא אחד שיקרוס אחרי מאמץ ואולי יקח איתו בדרך עוד כמה חלקים.

לגבי השאלות שלך:

1) אתה לא צריך יותר מ-1GB זכרון. כרטיס עם זכרון רב נחוץ עבור מסכים עם רזולוציה גבוהה מאוד \ כרטיס מסך שמחובר לכמה מסכים.

2) בשביל לא לסבך אותך יותר מדי, נגיד שיש כמה סוגים של פאנלים עבור מסכים. TN זה הדגם הזול, הפשוט והנפוץ ביותר. אחריו באים PVA (מה שהומלץ לך) ו-IPS (שיקר יותר מ-PVA). דגם המסך הזה של סמסונג מצוין וגם זול.

3) נראה לי שהתשובה קיימת כבר ב-2 התשובות הקודמות. המפרט שניתן לך הוא בסדר גמור, רק כדאי שתיקח בחשבון שהמחיר עלה בעקבות השטפונות בתאילנד וכוננים קשיחים יקרים יותר היום.

פורסם
  • מחבר

למה בכלל צריך כרטיסי מסך "פשוטים"? בכמה מהמפרטי-מותג או מחשבים בנויים (של אייבורי למשל וכיצ"ב) מופיעים מחשבים בליע כ.ג. בכלל - אלא "כרטיס מובנה" בלוח. כלומר אין בכלל כרטיס נוסף. אס מה מוסיף הכרטיס הפשוט, ומה קורה במחשב בלי כרטיס בכלל - מה המשמעות מבחינת הביצועים ולמה הוא טוב?

פורסם

לפעמים הכרטיסים המובנים לא נותנים ביצועים מספקים (לא קורה היום) ולא כל לוחות האם מגיעים עם כרטיסים מובנים.

כרטיסים חלשים נותנים מענה לסרטי HD בעיקר למחשבים שאין להם כרטיס מובנה.

פורסם

למה בכלל צריך כרטיסי מסך "פשוטים"? בכמה מהמפרטי-מותג או מחשבים בנויים (של אייבורי למשל וכיצ"ב) מופיעים מחשבים בליע כ.ג. בכלל - אלא "כרטיס מובנה" בלוח. כלומר אין בכלל כרטיס נוסף. אס מה מוסיף הכרטיס הפשוט, ומה קורה במחשב בלי כרטיס בכלל - מה המשמעות מבחינת הביצועים ולמה הוא טוב?

אין היום מחשבים לשוק הביתי "בלי כרטיס מסך בכלל" בתאוריה אתה יכול להרכיב כזה -אבל לא יהיה לך פלט ויזואלי (לא תוכל לחבר אותו למסך)

היום יש או OB (מולחם על הלוח או בחלק מהמעבדים בתוך המעבד עצמו אבל אז צריך לוח עם יציאה למסך )

או רגילים

כרטיסי OB מתאימים היום בעיקר למשרדים ומחשבי מולטימדיה כי הם צורכים קצת חשמל ולא מתיחממים הרבה -אבל זה מגיע על חשבון ביצועים במשחקים

מעליהם יש דרג נמוך שנותנים ביצועים קצת יותר טובים ובחלקם יש פיצרים נוספים -לדוגמה היה לי פעם אחד שהיה גם כרטיס טלוויזיה

עם שלט וכל החיבורים שהיה צריך באותה התקופה

ומשם רק עולים למפלצות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים