עבור לתוכן

הבדלים של לוחות אם

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול , אני רוצה לקנות לוח אם חדש(אני גיימר כבד יש לציין), יש לי 2500K i5 וכן 8GB DDR3 1600 , מערך כרטיסים gtx560 ואני מתכנן לעשות OC בינוני עד כבד.

אני רוצה שללוח יהיה את כל היציאות החדשות(,USB3,sata3,BT וכ"ד) ,שיתמוך בraid וכמובן שיהיה יכולות OC טובות ומתח טוב.התקציב שלי עומד על כ1000 שקלים,בלי חריגה,וניתן להשתמש בכל הכסף.

אני ראיתי המלצות באתר הזה על כמה לוחות אבל לא הבנתי מה ההבדלים בינהם אז הנה השאלה עצמה, מה ההבדלים בין הלוחות הבאים:

ASROCK Z68 Extreme4 Gen3 Z68 CHIPSET

ASROCK Z68 Extreme 4 B3 Z68 CHIPSET

ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 Z68 CHIPSET

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset

Asus P8Z68-V Pro Z68 CHIPSET Socket 1155

Asus P8Z68-V Z68 CHIPSET Socket 1155

Asus P8Z68-V/GEN3 socket 1155

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 s1155

מהם בדיוק ההבדלים בין הלוחות הללו? מהם היתרונות של כל לוח לעומת לוח אחר?

והכי חשוב מה הכי מתאים לי לפי הדרישות שלי?

הערה קטנה:אין פה gigabyte כי הבנתי שבתקופה האחרונה הם לא משו בכל מה שקשור בOC.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שם הפלטפורמה שלא מיועד הלוח, תמצית הדרישות והתקציב.

את ההבדלים בין הלוחות אתה יכול לראות פשוט במעבר על המפרט שלהם. אי אפשר וגם אין טעם ל"הקריא" לך את המפרט שאותו אתה יכול למצוא בקלות בדף המוצר שבאתר היצרן.

שנית, לוח בוחרים לפי הדרישות שלך ממנו. לדוגמה, כתבת שיש לך מערך כרטיסים כך שאני מניח שאתה מחפש תמיכה ב-SLI, במקרה כזה חלק מהלוחות שציינת בכלל לא רלוונטים כי לא מציעים תמיכה שכזאת.

ה-ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 הוא כנראה המשתלם ביותר. גם ה-Asus P8Z68-V הוא בחירה מצוינת למי שמחפש גם מערך מרובה כרטיסים וגם OC, אך הוא קצת יקר מדי בהנחה שאין בו משהו שאתה לא יכול למצוא גם בלוח זול יותר. שני הלוחות אגב לא יגבילו אותך ב-OC במגבלות קירור אוויר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים