עבור לתוכן

מעבד וזיכרונות עבור עריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

שלום

במהלך חודש ינואר אני מתחיל ללמוד עריכת וידאו (premiere) ובכוונתי לעסוק בתחום העריכה באופן מקצועי

כרגע החומרים שלי הם ברזלוציה גבוהה תוצרי DSLR

שאלותי לאחים המומחים

כרטיס גרפי 570 בגלל דרישות התוכנה ומגבלת התקציב

איזה מעבד יענה על צרכי ?האם כדאי להסתפק בI5 מומהר קלות

האם I7 הוא אופטימלי ולא לחשוב בכלל על גרסת E

שאלה נוספת בנוגע לזיכרונות מה להעדיף 8 גיגה של 1600 או 16 גיגה של 1330

עוד משהו האם יש בסוף השנה מזיכרונכם מבצעים ששווה להמתין להם

תודה יקרים

פורסם

1. תוסיף בבקשה את התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון לכותרת.

2. תלוי מה שיעור פעולות הקידוד מסך כל העבודה שלך. אם עיקר עבודתך היא קידוד אז ה-Core i7 עדיף. אם קידוד הוא רק חלק מעבודתך, ולא העיקרי, ולא ממש משנה לך לחכות עוד כמה שניות עד דקות לסיום ביצוע פעולת קידוד מסוימת אז ה-Core i5 משתלם יותר. הכל גם כמובן תלוי במסגרת התקציב שלך.

3. לתדר ולתזמונים של הזכרון יש משמעות זניחה עד לא קיימת. לכן נפח תמיד יותר חשוב מתדר או מתזמונים בהנחה שאתה זקוק לו. כלומר, קניית נפח זכרון גדול ממה שאתה זקוק לו בפועל לא תתן לך כלום ולכן גם היא מיותרת.

4. למיטב ידיעתי לא צפויה איזו הורדת מחירים יזומה. שוק החומרה הוא דינמי ולא צפוי. מלבד הורדות מחירים יזומות יש תמיד תנודות במחיר, אך הן בדרך כלל לא גדולות ומשמעותיות. ההמלצה היא כמו תמיד, אם אתה זקוק למערכת חדשה אז קנה את המערכת המאוזנת והמשתלמת ביותר בנקודת הזמן הנוכחית בהתאם לשימושים ולתקציב שלך. אם אתה עדיין יכול להסתדר עם המערכת הקיימת, אז בדרך כלל עדיף למצות את כל חיי השירות שלה לפני החלפתה.

פורסם
  • מחבר

אח יקר

תודה על תשובתך

התקציב שלי הוא עד 6000

אינני יודע לענות לך על השאלה ביחס לקידוד

אני רוצה במערכת יציבה אמינה וכיפית שלא תגביל אותי ושתלך איתי זמן ארוך ככל האפשר

פרמייר ידועה כתוכנה בזבזנית שצורכת משאבים מקסימליים ובמיוחד בFHD אבל אני לא יודע עד כמה המצב גרוע

כיוון המחשב שלי כיום הוא לא רלוונטי לבדיקות מסוג זה

תודה שוב

פורסם

אם קשה לך להגדיר את הדרישות ואופי העבודה שלך, אז כל מה שאייעץ פה הוא קצת בערבון מוגבל.

מכיוון שאינך יודע בדיוק להגדיר את אופי השימוש שלך, כלומר אתה ממש מתחיל בתחום, הייתי אומר שה-Core i5-2500K (אם מתוכנן OC) יהיה המשתלם יותר בשלב ראשון.

האם מתוכנן OC? אם כן עד כמה?

האם יש לך דרישות מסוימות מלוח האם (הכוונה לסוג וכמות חיבורים)?

ותוסיף בבקשה את התקציב לכותרת.

פורסם

מחשב לעריכת ווידאו כדאי מאוד 2600 כי התוכנות יודעות לנצל את ה HT שמאוד משפיע על זמני העבודה.

אתה לא חייב 570, גם 560 או 460 יעשו עבודה מעולה !

מהירות הזיכרון פחות משמעותית מהכמות, עדיף 16GB - גם ככה המחירים היום ברצפה...

פורסם

אני לא מסכים בהכרח לגבי ה-Core i7.

קודם כל, מהאופן שבו פועלת הטכנולוגיה, שיפור הביצועים אינו מאוד גדול אפילו ביישומים שבנויים לנצל מספר נימים גבוה. במקרה הזה, בהחלט יש שיפור מסוים בזמני הקידוד (ופה חשוב לציין שגם למערכת האחסון יש משמעות במזעור צוואר הבקבוק כשזה מגיע לקידוד) אך לא בטוח שהוא מצדיק את ההשקעה הנוספת.

עבור מי שמקודד הרבה, בייחוד לפרנסה, ייתכן ואף סביר להניח שמעבד כזה יהיה הבחירה המשתלמת יותר כי שתי דקות פה ושתי דקות שם מצטברות ביום, שבוע וחודש לזמן יחסית משמעותי. במקרה של פרנסה ייתכן שהחסכון הזה בזמן יאפשר להכניס אפילו עבודה נוסף וכך למעשה ההשקעה מחזירה את עצמה.

אולם, עבור משתמש חובבן, ומבלי לזלזל חלילה, אני מניח שזה המקרה כאן (חובבן יכול להיות גם מי שרק מתחיל בתחום ועדיין אין לו את הניסיון והידע שאותם יצבור בהמשך), לא בטוח שחסכון של כמה דקות בפעולת קידוד הוא כזה משמעותי ומצדיק את ההשקעה הנוספת. אני בכלל בדעה שכשלא יודעים להגדיר דרישות מסוימות וכשאין עדיין ניסיון בתחום מסוים עדיף להתחיל מהמערכת הכי מאוזנת כי היא הכי משתלמת. עם הזמן והניסיון לומדים להגדיר את הדרישות יותר טוב, ואז ניתן לבנות מערכת מאוזנת ומשתלמת עוד יותר, רק שהפעם היא הרבה יותר מכוונת לדפוסי העבודה, השימוש וזהות צווארי הבקבוק בתחום השימוש המסוים. לפעמים באותה נקודת זמן ובהתאם להתפתחות כבר שווה לשקול קניית פלטפורמה עדכנית יותר, ואז לא "בוזבז" סתם כסף על חומרה שלא בטוח שיש בה צורך, וגם אם מגלים שאולי היה עדיף במידת מה לקנות את החומרה הזאת, אין פה איזה "הפסד" מאוד משמעותי שהופך את המערכת ללא שימושית.

כמובן שגם קניית Core i7-2600 אינה טעות, אך לדעתי עבור משתמש מתחיל בתחום עדיף ומשתלם יותר לקנות את ה-Core i5-2500 ואת הפרש המחיר ביניהם עדיף להשקיע בלוח טוב ל-OC, במערכת אחסון משופרת, מערך גיבוי, אל-פסק, מסך (או מסכים) מתאים וכן הלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים