עבור לתוכן

אשמח לחוות דעת לגבי מפרט לגיימינג - האם הוא מאוזן חומרתית. תקציב לא רלוונטי

Featured Replies

פורסם

שלום, בהמשך לשרשור שפתחתי לפני יותר משבוע, הגעתי למפרט הבא (רכיבים מח"ול ולכן תקציב איננו רלוונטי) מה שחשוב לי לוודא הוא שהרכיבים מאוזנים ברמת החומרה - ספק מתאים, זיכרונות וכו'..

המפרט:

מעבד I5 2500K

לוח אם - Gigabyte z68a ud3h b3

כרטיסי מסך - XFX 6870 שניים. CF.

כונן קשיח - SSD 128 crucial m4

ספק - Corsair 650tx Enthusiast

זיכרונות - 8gb kit

מה שחסר לי כרגע זה מארז, מאוורר למעבד ומסך. אשמח להמלצות לשלושת אלו בתקציב כולל בין 1200 - 1800 שקל..

המון תודה

פורסם

הרכיבים מאוזנים ומתאימים אחד לשני.

לדעתי מערך CF/SLI הוא לא פיתרון רצוי ויש ללכת עליו רק במצב של אין ברירה (כשאין שום דרך אחרת להגיע ל FPS סביר).

לכן, במקרה שלך הייתי הולך על כרטיס בודד שיעלה בערך אותו דבר אבל ייתן לך ביצועים יותר עקביים.

במחיר נמוך מזה של שני HD 6870 אתה קונה GTX 560 TI OC או HD 6950 OC, שניהם אפשרויות עדיפות לדעתי.

מארז בתקציב כזה הוא עניין של טעם אישי - אתה רוצה מארז עם/ללא תאורה, עם/ללא חלון צד?

במאוורר למעבד אתה מתכוון לגוף קירור עבורו? אם כן - אתה מתכנן OC?

מסך - לך על ה DELL U2312HM, מסך מעולה ב 1000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה..

לגבי CF אני מודע לאסכולות הרבות בנושא.. אבל בתקציב הנוכחי שיש לי מערך כזה נותן ביצועים לאין ספור טובים יותר.. שגם יועילו עכשיו וגם יהיו טובים לעתיד. כשאני מדבר על תקציב - מדובר על עד 6K, וכרגע עם כל הרכיבים שרשמתי מדובר בסכום של "רק" 3700!!! מפרט זהה לחלוטין ב - RSM עולה 5922!. לכן - לאור הפער בין המחירים בארץ לח"ול, אני לא רואה סיבה שלא ללכת בסכום כזה על מערך רב כרטיסים - שהוא לא גרנדיוזי - זה לא שאני הולך פה על איזה SLI של 570... אבל עדיין בכל אספקט קיים המערך הזה חזק בצורה מהותית מכל מערך כרטיס יחיד.

לגבי המארז - אני לא רואה למה התקציב עבורו נשמע לך גבוה? רשמתי בין 1200 ל - 1800, עלות של גם מארז, גם מסך (שייקח 1000 שקל מתוכם) וגם קירור למעבד (שזה באזור ה - 200 גם..) וכן מתוכנן OC, אבל קל - בינוני. מתכנן לעשות 4.4 בערך...

כשחושבים על זה, לא כללתי כונן אופטי אז בכלל.. עד כאן מדובר ב- 3700 שקל. בהנחה והתקציב היה 6K (למרות שממש נראה לי שאפשר לחסוך ולהוציא עד איזה חמש וחצי ככה) אשמח להמלצות לרכיבים הללו...

והמון תודה על התגובה שלך..

פורסם

לגבי מערך כרטיסים - החיסרון העיקרי במערך כזה הוא שאתה תלוי מאוד בדרייברים של NVIDIA/AMD כדי לא לרדת לביצועים של כרטיס בודד.

במאמר די מקיף שהתפרסם לא מזמן ב TOMSHARDWARE על היתרונות/חסרונות של מערכים מרובי כרטיסים המסקנה היתה שעדיף לוותר על מערכים כאלה כל עוד לא הולכים על כרטיסים לשוק הגבוה לפחות (החל מ GTX 560 TI/HD 6950) אחרת אתה עלול להתאכזב מאוד כשתגלה MICROSTUTTERING או נפילת ביצועים בגלל בעיות דרייברים.

מהרבה בחינות הטכנולוגיה הזאת עוד לא בשלה לגמרי ולכן, כמו שאמרתי קודם, לא כדאי ללכת לכיוון הזה כל עוד יש אפשרויות אחרות.

לכן, אם נשאר לך תקציב פנוי, הייתי שוקל ללכת על GTX 570 לדוגמא לפני שאני הולך על מערך CF.

מארז ב 600 ש"ח משאיר לך הרבה מאוד אפשרויות בשוק, לדוגמא, יש לך את ה FRACTAL DESIGN ARC/DEFINE ב KSP c 400-500 ש"ח, ומבחר די גדול מהמארזים של ANTEC, CM, LANCOOL, LIAN-LI, NZXT, TT

קירור טוב ב 200 ש"ח - יש לך את ה SCYTHE NINJA 3 ב 209 ש"ח:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7750

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים