עבור לתוכן

אני רוצה לשפר את ה OC למעבד 8400 ,הגעתי ל 3.7GHz בלי לגעת במתח ליבה...

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה להגיע לפחות ל 3.8GHz .

פעם אחרונה ניסיתי להגיע ל 3.8 מבלי לגעת במתח ליבה ללא הצלחה ,לאחר מכן ניסיתי לעלות את המתח ליבה לאזור 1.36V אך גם זה לא עזר

מישהו יכול לתת טיפ מה צריך לכוון כדי להגיע ל 3.8 עם יציבות ?

-אולי צריך לעלות עוד יותר את המתח ליבה?

- או שצריך לנסות לעלות גם מתחים נוספים ?

- או שצריך לכוון דברים נוספים מעבר למתחים?

ועוד משהו עם איזו תוכנה ניתן לדעת טמפרטורה מדוייקת יותר ,כי אני בודק עם שני תוכנות כאשר בין שני התוכנות REAL TEMP ו- CORE TEMP יש פער של 5 מעלות ?

נ.ב: לוח אם שלי זה GIGABYTE GA-P45-DS3

פורסם

תראה אם הזכרונות מושפעים מהOC.

כשהתדר שלהם עולה בהתאם גם הם צריכים תוספת מתח, ויש רק טווח מסוים אפשרי שבו הם יכולים לעלות תדר.

אז כדי שלא יסבכו את הOC כדאי להוריד להם מכפלה כך שיעבדו בתדר כמה שיותר קרוב להגדרות היצרן.

אם אתה צריך לבחור בין קצת פחות להרבה יותר אז קצת פחות עדיף.

אם יש לך אפשרות לתדר שהוא רק קצת יותר מהגדרות היצרן (למשל זכרונות 800MHZ שעובדים ב820MHZ) אז אפשר לנסות ואולי עדיף בסופו של דבר (גם אם צריך להעלות להם טיפה מתח).

בשלב הנסיונות עדיף לא לעבור את התדר המוצהר בכלל כדי שזה לא יהווה גורם בתהליך יצוב הOC למעבד.

אחרי שייצבת את המעבד בתדר/מתח שעובדים יפה, אז אתה יכול לנסות להעלות את תדר הזכרונות ולייצב גם אותם.

אם אתה יכול לעבוד בתדר מעבד כזה שמכפלת הזיכרון תוכל לחלק באופן מושלם ולהישאר בדיוק! בתדר ברירת המחדל של היצרן, זה מצב אידיאלי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך נכון , מטרה לעלות את תדר המעבד תוך כדי שמירה שתדר הזכרונות ישאר כמה שקרוב לתדר היצרן במקרה שלי 800MHZ ?

עכשיו אני מסתכל ב CPU-Z ה DRAM frequency אצלי עומד על 495Mhz (הבנתי שצריך להכפיל את זה ב 2 וזה התדר הזכורונות בפועל) כלומר אני בחריגה משמעותית? - וצריך להוריד את זה לכיוון 400MHZ?

פורסם

אם עדיין לא העלת את המתח לזכרונות אז כנראה שזה מה שחוסם אותך.

וגם אם תעלה מתח לא בטוח שהם מסוגלים לעבוד יציב (או בכלל) בOC כזה או יותר.

אז תוריד להם מכפלה ותדאג שהם לא יהיו בOC, וכך תעלים אותם מהמשוואה בזמן שאתה עושה OC ומחפש יציבות עם המעבד.

פורסם
  • מחבר

טוב אז לפני שאני מתחיל להתעסק עם מתחים ומכפלות של זכרונות ,אני אפרט פרטים שאצלי בביוס כדי שאני אוכל לעשות כיוונים בראש שקט:

system memory multiplier -auto בפנים יש סדרות X.XXA\X.XXB ...C ו- D כאשר ה D מתייחס ל 400HZ כלומר במקרה שלי לשחק עם סדרות D?- שזה בעצם מה שיוריד לי את ה תדר הזכרון ,נכון?

Memory frequency 800 -- 989 כלומר כרגע אני חורג ב 189 בתדר והמטרה להוריד את התדר לכיוון 800 באמצות סעיף למעלה,נכון?

CPU VCORE 1.2250V -AUTO

CPU TERMINATION 1.200V -AUTO

CPU PLL 1.500V -AUTO

CPU REFERENCE 0.760V -AUTO

MCH CORE 1/100V -AUTO

MCH REFERNCE -0.760V -AUTO

MCH\DRAM REFERENCE 0.900V -AUTO

ECH I\O 1.500V AUTO

DRAM VOLTAGE 1.800V -AUTO אם המתח הזכרון הזה בעצם אני אצטרך לעבוד במידה ומשהו לא יהיה יציב?

DRAM TERMINATION 0.900V - AUTO

כרגע עם הנתונים העלו שהכל על AUTO הכפלתי את התדר המעבד ל - 3.7GHZ והכל יציב

ברגע שאני מנסה להכפיל ככה שיתן לי 3.8 האיתחול של המחשב לא מתבצע כראוי .

ניסיתי לעלות מתח V מעבד לאזור 1.36 עדיין לא עולה מחשב רגיל לכן החזרתי ל 3.7 והחזרתי מתח מעבד ל AUTO

אז השלב בא לנסות שוב להחזיר ל 3.8 ,לעלות מתח מעבד ולנסות להוריד מכפלות תדר הזכרון(system memory multiplier)?

או במקום להוריד תדר זכרון לנסות לעלות מתח של זכרונות בשורה-DRAM VOLTAGE 1.800V -AUTO ?

הערה: ראיתי עכשיו שיש פה פורום של אוברקלוקינג לכן אם הנושא מתאים יותר לשם אז אין בעיה שיעבירו לשם לשיקולכם.

פורסם

לגבי הזיכרון כבר אמרתי הכל.

לגבי המעבד הגיע הזמן שתקבע לו מתח ותעלה לפי הצורך.

אם ברירת המחדל שלו היא 1.225V ב3GHZ אז ב4GHZ הוא אולי יצטרך 1.3V.

זה בעצם מה שאתה צריך למצוא כשאתה עושה OC למעבד, את המתח המינימלי שבו הוא יעבוד יציב בתדר המוגדר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

הצלחתי להגיע ל 3.8GHz :yelclap: עם PRIME95 במעמץ הטמ"פ 59-62 בלבד ועוד עם מאוורר גוסס מזל שאני עושה OC בחורף :) ,כל זה מבלי בכלל לגעת במתחים. נראה לי אני יכול להגיע ל 4GHz חופשי עם טיפה רצון ומאמץ.

בעקרון הורדתי את מכפלת תדר הזכרונות וזהו ! אך זה הוריד לי משמעותית את תדר הזכרון ל 846MHz

כלומר עכשיו אני עם תדר מעבד 3.8 ותדר זכרון 846 (מחלק 1:1)

לפני כן הייתי עם תדר מעבד 3.7 ותדר זכרון עמד על 988 (מחלק 5:6)

תדר זכרון יותר גבוהה משפר ביצועים או שאין קשר ?

פורסם

תדר זיכרון כמעט ולא משפיע על הביצועים באופן כללי.

לא שווה להתעסק עם זה יותר מדי.

בכל מקרה אתה מעל ברירת המחדל ככה שלא הפסדת כלום.

לגבי מתח מעבד אם אתה באוטומטי אז הוא כן נותח מתח גבוה יותר.

וכנראה קצת מוגזם ויותר ממה שבאת צריך.

עדיף לקבוע ידנית את מתח המעבד.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאם הייתי מצליח בכל זאת ומנסה להגיע למעבד 3.8 ומצליח לייצב עם כיוון מתחי זכררון/מעבד מבלי לגעת במכפלה של הזכרון כלומר להשאר עם תדר ממומהר כמו שהיה לפני כ 990MHz ,אני לא ארוויח פה כלום ? כלומר ברמת הביצועים זה לא משנה עם זה על 990 או על 850?

כן המתח ליבה עדין על אוטומטי ,אבל ב CPU Z המתח עומד רק על 1.264 ולפעמיים קובץ ל 1.28 ,לכן זהו מתח לא גבוהה ולא מוגזם אלא אם כן הנתון שם לא תקין ובכל זאת עדיף להחליף לידני?

ואם אני אחליף לידני על איזה מתח מומלץ לעבוד כי מן הסתם זה יתן לי לעבוד באופן יציב על מתחים שונים שבין 1.25 עד 1.5? איך אדע מה המתח האידאלי הרי הכל יהיה יציב ?

פורסם

מתחילים עם מתח סטוק ועולים לאט לאט עד שהאוברקלוק יציב. כך אתה מבטיח מתח מינימלי.

סביר מאוד כי הזכרונות לא יציבים בתדר של 990 ויגרמו לך לקריסות\מסכים כחולים. גם ככה הבדל הביצועים זניח ביותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה!

מחר ננסה להגיע ל ;D 4GHz

פורסם

תבדוק יציבות וטמפרטורות לפחות 10 דקות בOCCT.

פורסם
  • מחבר

סבבה!

רק לא הבנתי מדוע אחרי שהגעתי ל 3.8

עדיין אני רואה ב SYSTEM של WIN7 רק 3.6(גם כשהגעתי ל 3.7 זה רשם רק 3.6 עכשיו אני ב 3.8 עדיין רושם 3.6) ?

פורסם

לא מעניין אותי מה הוינדוס מדווח.

זה לא התפקיד של הוינדוס להבין OC.

תבדוק תדר עם OCCT או CPU-Z.

שם זה מופיע בסדר ? אז הכל בסדר.

פורסם
  • מחבר

ברור שב OCCT אני רואה 3,800.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים