עבור לתוכן

מעבדי i7 בתושבת 1366, 1155, 1156. מה ההבדלים? מה הייתרונות של כל אחד?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לחקור קצת את הנושא, והדבר היחידי שהצלחתי להבין הוא שהמעבדים בתושבת 1366 תומכים ב Triple Channel.

חוץ מהעובדה הזאת (שאין לי מושג בכלל איזה יתרונות וחסרונות יש לה) אין לי מושג מהן שאר ההשלכות בבחירת סוג כזה או אחר של מעבד i7.

כשהגעתי לחנות מחשבים עם מפרט הכולל מעבד i7-960 המוכר אמר לי שאלו מעבדים מיושנים, והמליץ לי על ה i7-2600. לא ידעתי אם הוא ממליץ כך על סמך האמת או מתוך שיקולים אחרים של מלאי וכו'. (ההבדל היחיד שהבחנתי בו הוא שה-i7-2600 עובד בתדר טיפה יותר גבוה)

אני זוכר שפעם (כשרק יצאו מעבדי ה i7) היה מספר מאוד מצומצם של דגמים (920 960 ועוד איזה 2 דגמים), והיה רק סוג אחד של תושבת (1366). הבחירה הייתה מאוד קלה - לפי הכיס.

היום - יש גם תושבת 1366 1155 1156, פתאום צצו להם i7 2600 2600k 2700 2800 וכו', והבחירה עבורי (ואני מאמין שגם עבור הרבה אחרים) הפכה להיות מבלבלת.

קראתי כבר את הסטיקי הזה שמסביר על סוגי הליבות של אינטל... אבל בשבילי ליבת בלומפילד זה איצטדיון בתל אביב. :kopfpatsch:

מצד אחד יש את מעבדי ה i7 "מהדור השני" (שחוץ מתושבת שונה אין לי מושג אילו יתרונות יש להם), ומולם עומדים מעבדי ה i7 ה"ישנים" בעלי ה 1366 רגליים ותמיכה ב Triple Channel. :yelclap:

אם המעבדים מהדור הישן תמכו ב Triple Channel, אז למה הדור החדש לא תומך?!?!?! :bash:

אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור על הנושא ויסביר קצת על היתרונות והחסרונות של כל סוג מעבדים מסדרת ה i7

תודה ;D

פורסם

ללמד אותך על רגל אחת מה ההבדלים.מיותר.

בכללי היום עדיף מעבד מסדרת SB .תושבת-1155

אז בקשר למוכר בחנות.הוא בסדר גמור.

תן לנו את השימושים שלך למחשב שאתה רוצה לקנות

ותן תקציב כספי.

החברה פה יבנו לך מחשב מתאים.

פורסם

ישנם מספר הבדלים, מהירות באס, מספר פינים, שנת יצור, תמיכה בסוגי מעבדים וכו'...

להלן קישור שמרכז את כל ההבדלים.

http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_socket

בהצלחה

פורסם

הם נבדלים זה מזה בארכיטקטורה, מדובר על שני דורות (וחצי) של מעבדים.

תושבת 1156 - מעבדים המבוססים על ארכיטקטורת Nehalem - מה שהיום Intel מכנה הדור הראשון של מעבדי ה-Core ix.

תושבת 1366 - סדרת ה-Extreme של ארכיטקטורת Nehalem, המעבדים מבוססים על אותה ארכיטקטורה עם "שינויים" קלים, בעיקר תמיכה בערוץ זכרון משולש.

תושבת 1155 - סדרת מעבדים המבוססים על ארכיטקטורת Sandy Bridge - מה שהיום Intel מכנה ומשווקת כדור השני של מעבדי ה-Core ix.

1. כפי שנאמר, אם אתה עומד לפני קניית מערכת חדשה אז מומלץ לך לקנות את אחד ממעבדי תושבת 1155 ומהבחינה הזאת הבחירה לא צריכה להיות כלל מבלבלת.

2. מהם השימושים שעבורם בחרת דווקא ב-Core i7? אני שואל מכיוון שברוב המקרים עבור משתמש ביתי ממוצע הוא מיותר ולא משתלם (ולא משנה באיזה פלטפורמה מדובר).

3.

אם המעבדים מהדור הישן תמכו ב Triple Channel, אז למה הדור החדש לא תומך?!?!?!

כי זאת תכונה "יוקרתית" שמשמשת כעוד מנוף למיתוג הפלטפורמה שגם ככה מכוונת יותר לשוק הגבוה-גבוה מאוד. גם כך בפועל אין לעבוד בערוץ זכרון משולש משמעות מיוחדת. בדיוק מהסיבה הזאת מעבדי ה-Sandy Bridge-E (לתושבת 2011, סדרת ה-Extreme המבוססת על ארכיטקטורת SB, המחליפה של פלטפורמת 1366) יכילו בקר זכרון שמאפשר עבודה בערוץ זכרון מרובע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים